|
Budynek C |
| Autor |
Wiadomość |
kasialek
**

Poziom: 7
|
Wysłany: 05-02-2008 Budynek C
|

|
|
Witam,
Zastanawia mnie tylko jeden fakt, że jak na razie mało lokatorów budynku C udziela się na forum. Słuchajcie...czy tylko my w nim mieszkamy?!?!
W zeszłym tygodniu dostaliśmy pisemko do GEO z info o półtoramiesięcznym opóźnieniu oddania mieszkania. Hahaha.... Dobre sobie!!! Z tego co się dowiedziałam do Pana W, to czekamy tylko i wyłącznie na budynek D. Wszystkie usterki i zmiany wpisane do protokołu z grudniowej 'wizji lokalnej' są zrealizowane. I jak to dodał Pan W "może nawet odkręcą centralne...".
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, że w końcu mieszkańcy budynku C się ujawnią ! |
|
|
|
 |
bartek
Gość
Poziom: 4
|
Wysłany: 14-02-2008
|

|
|
Są tu także inni posiadacze mieszkania w budynku C. I już się zaczynają denerwować bo nie mogą się doczekać odbioru.
A znane są już dokładniejsze terminu odbioru mieszkań? |
|
|
|
 |
ostrze

Poziom: 9
|
Wysłany: 14-02-2008
|

|
|
| bartek napisał/a: | Są tu także inni posiadacze mieszkania w budynku C. I już się zaczynają denerwować bo nie mogą się doczekać odbioru.
A znane są już dokładniejsze terminu odbioru mieszkań? |
Dajcie znać jak będziecie się wprowadzać. To sobie rolety w oknach założę. :) |
|
|
|
 |
kasialek
**

|
Wysłany: 17-03-2008 odbiory
|

|
|
Właśnie dzwoniłam do GEO i....
odbiory budynku C zaczynają się od 31 marca
ja swój mam przewidziany na 8 kwietnia !!!!! Listy z informacją zostały już wysłane i będą docierać do ludzi w najbliższych dniach.
Teraz pozostaje tylko trzymać się za portfel i wykańczać.
Pozdrawiam Wszystkich! |
|
|
|
 |
agata
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
Wysłany: 25-03-2008
|

|
|
Melduje sie z budynku C :)
Niestety do mnie jeszcze zadne pisemko nie dotarlo, wiec cierpliwie czekam....
Pozdrawiam wszystkich:) |
|
|
|
 |
kasialek
**

|
Wysłany: 26-03-2008
|

|
|
proponuję zadzwonić do GEO - podadzą termin przez telefon. Z poczta to też różnie bywa - znowu straszą strajkami |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 26-03-2008
|

|
|
U mnie list takze nie doszedl, bo panie w GEO nie zanotowaly zmiany adresu, ktory podawalem przy przeprowadzce.
Powiedzialy przez telefon o terminie, ale wczesniej wypytaly o nazwisko, numer mieszkania i adres.
Nic strasznego - najlatwiej dodzwonic sie rano... |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
kasialek
**

|
Wysłany: 02-04-2008 ODBIÓR
|

|
|
Czy ktoś już był odbierać swój lokal?
Bardzo jestem ciekawa, jakie macie uwagi poodbiorowe :) Czy już byliście w EnergiaPro załatwić liczniki (ile trzeba czekać na montaż)?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
Wysłany: 02-04-2008
|

|
|
| Z tego co pamietam, to odbiory zaczynaja sie od 08.04, wiec teraz raczej nikt nie odpowie ;> |
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
Tomek
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 03-04-2008
|

|
|
| Z tego co wiem, odbiory zaczeły się już w budynku C 31.03.08 czyli w poniedziałek. Podobno poprawki z przeglądów wstępnych zostały w tym budynku zrealizowane. |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
Wysłany: 08-04-2008
|

|
|
| Czy ktos juz odebral mieszkanie z tego budynku?? Moze podzielicie sie uwagami i spostrzezeniami....? |
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
Analityk
.

Zamieszkały: kromera 59
Poziom: 2
|
Wysłany: 09-04-2008
|

|
|
Witam,
Ja odebrałem.
Jeśli chodzi o poprawki z przeglądu wstępnego to nic nie jest ruszone. Czyli olali to całkowicie.
Jeśli chodzi o resztę, to tragedii nie ma, ale w wykończeniu jest tak sobie.
Aha, pomierzcie sobie wymiary pokojów, bo ścianki działowe to stoją tylko tak mniej więcej
wg planu. Tak po zastanowieniu się na zimno, to teraz bym tego nie odebrał, dopóki nie ściany by nie były postawione wg planu... |
|
|
|
 |
kasialek
**

|
Wysłany: 09-04-2008
|

|
|
My też już jesteśmy po.
W sumie oprócz takich mniejszych uwag co do wylewki (są ubytki), powiercone jakieś dziwne dziury w ścianach, czy nie do końca zabudowane otwory na rury odpływowe, muszę przyznać, że nie jest źle.
Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Dodatkowo wystaliśmy swoje w kolejce i udało nam się załatwić umowę z Energi Pro i w piątek będzie już prąd
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
sęk
Gość
Poziom: 4
|
Wysłany: 13-04-2008
|

|
|
Ja tez już odebrałem mieszkanko. W sumie przy odbiorze było wszystko OK. Tylko balkon upieprzony ale to już sobie odpuściłem.
Dopiero potem wyszło jak to jest naprawdę!!! Tzn. calkowite zamieszanie w opisach liczników do ogrzewania!!! WIELKI bałagan w skrzynkach elektrycznych! W opisach bezpieczników w mieszkaniu także nie wszystko zgodnie z prawda. Okazalo sie takze ze nie we wszystkich gniazdkach jest prąd... prawie jak w serialu ALTERNATYWY 4 |
|
|
|
 |
leo

Poziom: 9
|
Wysłany: 14-04-2008
|

|
|
| Co to znaczy " w mieszkaniu nie wszystko zgodnie z prawdą " ? |
|
|
|
 |
Analityk
.

Zamieszkały: kromera 59
Poziom: 2
|
Wysłany: 18-04-2008
|

|
|
| leo napisał/a: | | Co to znaczy " w mieszkaniu nie wszystko zgodnie z prawdą " ? |
pewnie chodzi o to, że opisy bezpieczników są jakby to powiedzieć... przypadkowe
A jak jest z windą? Ostatnio jak byłem, to nie działała. |
|
|
|
 |
agata
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
Wysłany: 21-04-2008
|

|
|
Ja tez juz odebralam swoje mieszkanie. wyglada na to, ze wszystko jest w porzadku, jak narazie bez zadnych zastrzezen.... zobaczymy pozniej:)
umowa z energia podpisana, wiec prad juz jest i mozna zaczynac z pracami.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|