Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Chcę otworzyć sklep na Osiedlu - wasze opinie
Autor Wiadomość
ziemba
*

Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 6/14
 42%
Wysłany: 29-06-2010   

Łukasz napisał/a:
nasz sklepik słabnie z dnia na dzień....
byłem wczoraj i zaopatrzenie jest mizerne...
A na początku było tak pięknie ahhhh..

Zaopatrzenie mizerne? To z duzo powiedziane, porażka na całego. Dziwię się, że ktoś decyduje sie otwierać sklep, po to aby swiecił pustkami.

Joshua79 

Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 13/20
 65%

ziemba napisał/a:
Dziwię się, że ktoś decyduje sie otwierać sklep, po to aby swiecił pustkami.

Nawet nie wchodziłem, wystarczył dwa razy wzrok właściciela p/t "czego ku...a" i odechciewa się wchodzić.

szaman 
.
szaman

Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%

Joshua79 napisał/a:

Nawet nie wchodziłem, wystarczył dwa razy wzrok właściciela p/t "czego ku...a" i odechciewa się wchodzić.

Nie przesadzaj, każdy może mieć zły dzień. Wszak macie troszkę rację, że sklep może nie jest super wypasiony, ale oni się dopiero rozkręcają. Ja się tam cieszę, mogę w kapciach iść po bułki rano i jest git! W zasadzie wszystko, co mógłbym kupić, co mi się skończy i normalnie biegałbym za tory albo na Kromera, odpada, bo mam sklep na osiedlu.

Ja jestem zadowolony.

Szaman z Wrocka

wembley 
...

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 2/13
 15%
Wysłany: 30-06-2010   

Najlepiej zapytajcie właścicieli dlaczego tak jest. Jeśli kupują mięso, wędliny i nie mogą sprzedać, kiedy są świeże, to muszą wyrzucić i dopłacić do interesu. W tym momencie zapewne ostrożniej podejdą do ilości zaopatrzenia w artykuły.
Jeśli większość z Nas będzie kupowała u nich bułki czy gazety, to zapewniam że nie utrzymaja sklepu. Ile musieliby sprzedać bułek, żeby za samą marżę opłacić czynsz lokalu? a gdzie podatki, paliwo, no i zarobek?
Zaproponujcie im żeby dobrze zaopatrzyli sklep, kupujcie u nich nie tylko przysłowiowe bułki, wtedy sklep będzie działał prężnie.
Ilu z Nas zaopatruje się u nich w wiele produktów ( w miarę możliwości)?
Gdybyśmy tak robili, zapewniam że wprowadziliby więcej produktów.

migi 

Poziom: 11
HP: 2/272
 1%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%

wembley napisał/a:

Kapitalizm...

Demokracja...

Wolna konkurencja...

marta16
.

Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 5/8
 62%

Przy takiej bliskości Piotra i Pawła i Korony wiadomo było, że sklep na osiedlu będzie potrzebny na drobne zakupy, tradycyjne "zapomniałam", bułki i gazety.

wkslask
Nowy

Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%

Podpisujmy wiec petycje o piwo... powinno pomoc.

anialandia 
**

Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 7/19
 36%

Żadna petycja nie pomoże. Za blisko placów zabaw.

ziemba
*

Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 6/14
 42%
Wysłany: 20-07-2010   

wembley napisał/a:
Najlepiej zapytajcie właścicieli dlaczego tak jest. Jeśli kupują mięso, wędliny i nie mogą sprzedać, kiedy są świeże, to muszą wyrzucić i dopłacić do interesu. W tym momencie zapewne ostrożniej podejdą do ilości zaopatrzenia w artykuły.
Jeśli większość z Nas będzie kupowała u nich bułki czy gazety, to zapewniam że nie utrzymaja sklepu. Ile musieliby sprzedać bułek, żeby za samą marżę opłacić czynsz lokalu? a gdzie podatki, paliwo, no i zarobek?
Zaproponujcie im żeby dobrze zaopatrzyli sklep, kupujcie u nich nie tylko przysłowiowe bułki, wtedy sklep będzie działał prężnie.
Ilu z Nas zaopatruje się u nich w wiele produktów ( w miarę możliwości)?

Jezu, ale teraz pojechałeś :). Aby zarabiać, to trzeba cos sprzedawać, aby coś sprzedawać trzeba mieć towar, jak nie ma towaru, to nie ma klientów, jak nie ma klientów to BANKRUCTWO !!! Cały problem polega na tym, że to on ( właściciel ) ma mnie przekonać do tego abym robił u niego zakupy ( np. duzym wyborem produktów, miłą obsługa, dobrymi cenami itd. ) a nie ja mam mu cokolwiek proponować a tym bardziej go zapewniać !!! To nie ja zdecydowałem sie na jego otwarcie. Jakby dobrze zaopatrzył sklep to niejedna osoba zrezygnaowła by z korony i Piotra i Pawła na rzecz osiedlowego sklepu. Ale jak ja tam wchodzę i widzę "pare dżemów, karton soku, parę bułek i resztki wędlin to sorry, ale więcej tam nie wejdę, bo po co, jak tam tylko "ECHO". Albo brak kasy aby sklep zatowarować, albo brak podstaw marketingu !

tommy
-

Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 06-09-2010   

Joshua79 napisał/a:
ziemba napisał/a:
Dziwię się, że ktoś decyduje sie otwierać sklep, po to aby swiecił pustkami.

Zgodzę się z przedmówcą. Obsługa jest fatalna i pan który wozi się mustangiem i myśli że jest królem sklepikarzy i ta jego czarna panna która robi wielką że obsłuży klienta. Ja osobiście wolę przebiegnąć się do żabki i być powitany z uśmiechem niż mieć bliżej i obsłużony z fochem i łaską.

Odpowiedz do tematu