| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
Chcę otworzyć sklep na Osiedlu - wasze opinie |
| Autor |
Wiadomość |
ziemba
*

Poziom: 6
|
Wysłany: 29-06-2010
|

|
|
| Łukasz napisał/a: | nasz sklepik słabnie z dnia na dzień....
byłem wczoraj i zaopatrzenie jest mizerne...
A na początku było tak pięknie ahhhh.. |
Zaopatrzenie mizerne? To z duzo powiedziane, porażka na całego. Dziwię się, że ktoś decyduje sie otwierać sklep, po to aby swiecił pustkami. |
|
|
|
 |
Joshua79

Poziom: 9
|
|

|
|
| ziemba napisał/a: | | Dziwię się, że ktoś decyduje sie otwierać sklep, po to aby swiecił pustkami. |
Nawet nie wchodziłem, wystarczył dwa razy wzrok właściciela p/t "czego ku...a" i odechciewa się wchodzić. |
_________________ Ludu pracujący! Buduj się!...sam
podpisano: Zmora inspektora. |
|
|
|
 |
szaman
. szaman

Poziom: 2
|
|

|
|
| Joshua79 napisał/a: |
Nawet nie wchodziłem, wystarczył dwa razy wzrok właściciela p/t "czego ku...a" i odechciewa się wchodzić. |
Nie przesadzaj, każdy może mieć zły dzień. Wszak macie troszkę rację, że sklep może nie jest super wypasiony, ale oni się dopiero rozkręcają. Ja się tam cieszę, mogę w kapciach iść po bułki rano i jest git! W zasadzie wszystko, co mógłbym kupić, co mi się skończy i normalnie biegałbym za tory albo na Kromera, odpada, bo mam sklep na osiedlu.
Ja jestem zadowolony. |
_________________ Pozdrawiam
Szaman z Wrocka |
|
|
|
 |
wembley
...

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 5
|
Wysłany: 30-06-2010
|

|
|
Najlepiej zapytajcie właścicieli dlaczego tak jest. Jeśli kupują mięso, wędliny i nie mogą sprzedać, kiedy są świeże, to muszą wyrzucić i dopłacić do interesu. W tym momencie zapewne ostrożniej podejdą do ilości zaopatrzenia w artykuły.
Jeśli większość z Nas będzie kupowała u nich bułki czy gazety, to zapewniam że nie utrzymaja sklepu. Ile musieliby sprzedać bułek, żeby za samą marżę opłacić czynsz lokalu? a gdzie podatki, paliwo, no i zarobek?
Zaproponujcie im żeby dobrze zaopatrzyli sklep, kupujcie u nich nie tylko przysłowiowe bułki, wtedy sklep będzie działał prężnie.
Ilu z Nas zaopatruje się u nich w wiele produktów ( w miarę możliwości)?
Gdybyśmy tak robili, zapewniam że wprowadziliby więcej produktów. |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
|
|
|
 |
marta16
.

Poziom: 2
|
|

|
|
| Przy takiej bliskości Piotra i Pawła i Korony wiadomo było, że sklep na osiedlu będzie potrzebny na drobne zakupy, tradycyjne "zapomniałam", bułki i gazety. |
|
|
|
 |
wkslask
Nowy

Poziom: 1
|
|

|
|
| Podpisujmy wiec petycje o piwo... powinno pomoc. |
|
|
|
 |
anialandia
**

Poziom: 8
|
|

|
|
| Żadna petycja nie pomoże. Za blisko placów zabaw. |
|
|
|
 |
ziemba
*

Poziom: 6
|
Wysłany: 20-07-2010
|

|
|
| wembley napisał/a: | Najlepiej zapytajcie właścicieli dlaczego tak jest. Jeśli kupują mięso, wędliny i nie mogą sprzedać, kiedy są świeże, to muszą wyrzucić i dopłacić do interesu. W tym momencie zapewne ostrożniej podejdą do ilości zaopatrzenia w artykuły.
Jeśli większość z Nas będzie kupowała u nich bułki czy gazety, to zapewniam że nie utrzymaja sklepu. Ile musieliby sprzedać bułek, żeby za samą marżę opłacić czynsz lokalu? a gdzie podatki, paliwo, no i zarobek?
Zaproponujcie im żeby dobrze zaopatrzyli sklep, kupujcie u nich nie tylko przysłowiowe bułki, wtedy sklep będzie działał prężnie.
Ilu z Nas zaopatruje się u nich w wiele produktów ( w miarę możliwości)?
Gdybyśmy tak robili, zapewniam że wprowadziliby więcej produktów. |
Jezu, ale teraz pojechałeś :). Aby zarabiać, to trzeba cos sprzedawać, aby coś sprzedawać trzeba mieć towar, jak nie ma towaru, to nie ma klientów, jak nie ma klientów to BANKRUCTWO !!! Cały problem polega na tym, że to on ( właściciel ) ma mnie przekonać do tego abym robił u niego zakupy ( np. duzym wyborem produktów, miłą obsługa, dobrymi cenami itd. ) a nie ja mam mu cokolwiek proponować a tym bardziej go zapewniać !!! To nie ja zdecydowałem sie na jego otwarcie. Jakby dobrze zaopatrzył sklep to niejedna osoba zrezygnaowła by z korony i Piotra i Pawła na rzecz osiedlowego sklepu. Ale jak ja tam wchodzę i widzę "pare dżemów, karton soku, parę bułek i resztki wędlin to sorry, ale więcej tam nie wejdę, bo po co, jak tam tylko "ECHO". Albo brak kasy aby sklep zatowarować, albo brak podstaw marketingu ! |
|
|
|
 |
tommy
-

Poziom: 1
|
Wysłany: 06-09-2010
|

|
|
| Joshua79 napisał/a: | | ziemba napisał/a: | | Dziwię się, że ktoś decyduje sie otwierać sklep, po to aby swiecił pustkami. |
Zgodzę się z przedmówcą. Obsługa jest fatalna i pan który wozi się mustangiem i myśli że jest królem sklepikarzy i ta jego czarna panna która robi wielką że obsłuży klienta. Ja osobiście wolę przebiegnąć się do żabki i być powitany z uśmiechem niż mieć bliżej i obsłużony z fochem i łaską. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|