|
Chcę otworzyć sklep na Osiedlu - wasze opinie |
| Autor |
Wiadomość |
sklep
-

Poziom: 1
|
Wysłany: 26-02-2010 Chcę otworzyć sklep na Osiedlu - wasze opinie
|

|
|
Witam
Zastanawiam się nad otwarciem małego sklepu spożywczego na terenie Waszego osiedla
Sklep znajdowałby się pod adresem 21/1c (tam gdzie były CB radia )
Proszę o opinie
Oczywiście chciałbym również sprzedawać alkohol – czy mielibyście coś przeciw ?
Mam również pytanie ile osób mieszka na Waszym osiedlu? jak to jest ze wspólnotami ? tzn. czy jest jedna na całe osiedle czy każdy etap ma swoją a może blok ?
Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 26-02-2010
|

|
|
Po pierwsze bardzo cenię tę inicjatywę, bo sklep spożywczy to coś czego u nas dramatycznie brakuje. Wiele bym dał, aby nie musieć zapylać na Kromera po szczypiorek, bo zapomniałem go kupić w Koronie.
Ja nie mam nic przeciwko sprzedaży alkoholu. Choć obawiam się, że mogą zdarzyć się osoby, które plac zabaw przerobią na miejsce imprez.
Jeśli chodzi o wspólnoty, to dla każdego etapu jest osobna. A jeśli chodzi o liczbę mieszkańców, to w etapie IV A i B jest w sumie 250 mieszkań, podejrzewam, że w etap II i III to kolejne 200 mieszkań, a pierwszy około 150. Zakładając, że w każdym mieszkaniu są średnio 2 osoby daje to około 1200-1500 mieszkańców. |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| Chętnie widziałbym sklepik spożywczy (pieczywo. warzywa owoce) na naszym osiedlu. Na Kromera nie chodzę bo obsługa sklepu jest bardzo beszczelna i nie szanuje klientów. Robię zakupy często zaraz po pracy i teraz musze zatrzymywac sie na mieście, gdyby był sklep na osiedlu byłbym jego stałum kilentem :) |
|
|
|
 |
ostrze

Poziom: 9
|
|

|
|
| Dobry pomysl. Gdyby nie obecna praca, tez zalozylbym sklep na naszym osiedlu. |
| Ostatnio zmieniony przez ostrze 26-02-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ostrze

|
Wysłany: 26-02-2010 Re: Chcę otworzyć sklep na Osiedlu - wasze opinie
|

|
|
| sklep napisał/a: |
|
Jak najbardziej za. Nie chce mi sie latac na Kromera jak przyjdzie ochota napic sie piwa. |
|
|
|
 |
sklep
-

|
|

|
|
Mumin - dzięki za info
Jeśli chodzi o „imprezowanie” pod sklepem to z mojego punktu widzenia sprawa wygląda tak :
- nie akceptuję picia alkoholu pod sklepem lub jego najbliższej okolicy każda osoba która tak się zachowa będzie przeze mnie lub pracowników przeganiana (za pomocą ochrony lub jeśli będzie trzeba straży miejskiej)
- osiedle jest typu pół zamkniętego i procent przypadkowych klientów jest wg mojej oceny znikomy a mieszkańcy zakupiony alkohol wypiją sobie w domu
- osoby nieletnie na 100 % nie kupią u mnie alkoholu
Tak odbywa się sprzedaż alkoholu na moim osiedlu i proszę mi wierzyć, że da się sprzedawać alkohol bez „meliniarstwa”
W końcu jak to mówią : wszystko jest dla ludzi
Taki sklep jest inicjatywą biznesową a alkohol to „chodliwy” towar więc sami rozumiecie
Mam jeszcze jedno pytanie – poszukuje kontaktu z właścicielem lokalu usługowego w klatce Kromera 57, gdzie proponujecie się zgłosić aby uzyskać jakiś namiar ?
Ewentualnie poprosiłbym o namiary na wspólnotę w tym budynku
|
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
Akurat jest to moja klatka (57) i gdybym mógł wyjśc w kapciuszkach po bułeczki to byłbym przeszczęśliwy
Nie wiem, czy Geo sprzedało już te lokale, bo nic się w nich nie dzieje. Najlepiej zgłosić się do Geo, bo tylko oni mogą mieć namiar na właściciela. |
| Ostatnio zmieniony przez Mumin 26-02-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sklep
-

|
|

|
|
lokale juz sprzedane w tym sęk
niestety nikt nie chce mi udostępnić namiarów na te osoby (co z drugiej strony absolutnie rozumiem )
w najgorszym wypadku sklep bedzie w lokalu po cb radiach - to oczywiście gorsza lokalizacja dla wszystkich mieszkańców więc sie waham bo jeśli okaże sie że lokatorzy IV etapu wolą pomykać na pętlę niż sie cofać do mnie ..... |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
Problem w tym, że blok z klatka 57 nie ma jeszcze pozwolenia na użtykowanie, w związku z czym nie można tam prowadzić żadnej działalności i szczerze powiedziawszy nie wiadomo ile to potrwa.
MOżna oczywiście poprosić Geo lub zarządcę (Major Domus) o przekazanie właścicelom prośby o kontakt.
Szczerze powiedziawszy bardziej będzie mi się chciało podejść do sklepu na osiedlu niż na Kromera, czy do żabki na krzywoustego. Jedynym warunkiem atrakcyjności sklepu dla mnie są godziny otwarcia. zazwyczaj wracam do domu po 18 i fajnie byłoby, żebym mógł jeszcze skorzystać z jego dobrodziejstw |
|
|
|
 |
sklep
-

|
|

|
|
[quote="Mumin"]Problem w tym, że blok z klatka 57 nie ma jeszcze pozwolenia na użtykowanie, w związku z czym nie można tam prowadzić żadnej działalności i szczerze powiedziawszy nie wiadomo ile to potrwa.
w geo powiedziano mi że pozwolenie będzie w czerwcu myślisz że to realny termin ? |
| Ostatnio zmieniony przez sklep 26-02-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
wcześniej mówli, że w lutym, najpóźniej w marcu ja mam nadzieję, że czerwiec to jest realny termin, w każdym razie sprawa już zmierza ku końcowi |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
Wysłany: 26-02-2010 Re: Chcę otworzyć sklep na Osiedlu - wasze opinie
|

|
|
| sklep napisał/a: | Witam
Zastanawiam się nad otwarciem małego sklepu spożywczego na terenie Waszego osiedla
Sklep znajdowałby się pod adresem 21/1c (tam gdzie były CB radia )
Proszę o opinie
|
Pomysl jest bardzo dobry o ile jakosc sprzedawanych rzeczy bedzie wysoka!
Osobiscie lubie male sklepiki, ale cenie tez swieze i smaczne produkty (pieczywo, wedliny, owoce, wazywa), wiec latwo mozna stracic mnie jako klienta. |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 28-02-2010
|

|
|
| Sklep osiedlowy to świetny pomysł, o ile byłoby w nim świeże pieczywo (również w sobotę), warzywa, wędliny/nabiał. Bo myślę, że czegoś w stylu Żabki to nam nie trzeba (czyli drogo, a jakość produktów mocno średnia), wtedy wolałabym nadal robić zakupy w mieście. |
|
|
|
 |
ostrze

|
|

|
|
[quote="sklep"] | Mumin napisał/a: | Problem w tym, że blok z klatka 57 nie ma jeszcze pozwolenia na użtykowanie, w związku z czym nie można tam prowadzić żadnej działalności i szczerze powiedziawszy nie wiadomo ile to potrwa.
w geo powiedziano mi że pozwolenie będzie w czerwcu myślisz że to realny termin ? |
sklep przy klatce 57 to zdecydowanie lepsze lokalizacja: na trasie osiedle - plac Kromera wiekszosci ludzi bedzie bardziej po drodze by zrobic drobne zakupy. Gdyby sklep byl w lokalu po cb radiach czesc osob wybralaby nadal robionie zakupow w sklepie na Kromera (przy przystankach tramwajowych/autobusowych) badz w wiekszych supermarketach. |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| No bez przesady. Wiadomo, że w klatce 57 to lepsza lokalizacja (tak jak Mumin zbiegałabym w kapciach po chleb w sobotę), ale jednak jeśli miałabym rano iść kilka minut na Kromera i kilka minut wracać, to wolałabym przejść te pare kroków do sklepiku osiedlowego :) Zresztą - sklep na Kromera jest tak nieprzyjemny, że chętnie zrezygnuję z zakupów w nim. |
|
|
|
 |
CzEsTeR
..

Poziom: 4
|
|

|
|
Nie wiem czemu szanowna osiedlowa brać uparła sie na sklep na Kromera... jest przecież jeszcze Żabka (czynna do 23), sklepik spożywczy i dwa warzywniaki w drugą stronę ;)
Niemniej sklepik na osiedlu bylby napewno ciekawa alternatywa, ktorej badz co badz napewno tu brakuje, jesli jeszcze mialby swieze buleczki, gazete wyborczą w soboty i piwo niepasteryzowane to byloby juz wogole miodzio
| Pani na M ;) napisał/a: | | Żabki to nam nie trzeba (czyli drogo, a jakość produktów mocno średnia) |
Zabka jest dobra, zwlaszcza gdy zabierasz sie za pozne pichcenie, dochodzi 23 i wlasnie sie okazalo ze np. proszek do pieczenia wlasnie Ci sie skonczyl ;)
A wlasnie, w jakich godzinach mialoby byc to otwarte ? ;) |
| Ostatnio zmieniony przez CzEsTeR 28-02-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
Jakoś mi się nie chce iść po ciemku w stronę Żabki (która jest droga i ma często prawie przeterminowane produkty), gdzie już raz zostałam uraczona niewybrednym komentarzem ze strony panów stojących pod sklepem :/
Zresztą - to i tak dla mnie bardzo daleko w porównaniu ze wspomnianym potencjalnym sklepikiem osiedlowym :) |
|
|
|
 |
ostrze

|
Wysłany: 01-03-2010
|

|
|
| CzEsTeR napisał/a: | Nie wiem czemu szanowna osiedlowa brać uparła sie na sklep na Kromera... jest przecież jeszcze Żabka (czynna do 23), sklepik spożywczy i dwa warzywniaki w drugą stronę ;)
|
dla mnie to za daleko, blizej mi do Kromera z mojej klatki (zwlaszcza jesli wracam tramwajem z pracy...) Poza tym na Kromera jest tez stacja benzynowa 24h. W strone zabki nie lubie bo tam ciemno i niefajnie w nocy. |
|
|
|
 |
Ines
*

Poziom: 5
|
Wysłany: 02-03-2010
|

|
|
| Pomysł sklepiku spożywczo-warzywniczego popieram obiema rekami a nawet nogami:) Czasami zapomni sie kupić jakiś drobiazg typu szczypiore, koperek, marchewka, etc. w markiecie przy większych zakupach i potem jest problem. A największy dramat jest z pieczywem. W soboty aby kupić świeże bułki trzeba wstać skoro świt, bo w sklepach przy Grudziadzkiej brać emerycka z sąsiadujących licznych bloków, mająca kłopoty ze snem, wymiata wszystko w ilościach hurtowych zanim zmęczeni całym tygodniem pracy mieszkańcy naszego osiedla obudzą się i zdąrzą ewentualnie tam dotrzeć:) |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
Dlatego my mamy maszynkę do pieczenia chleba :P Nastawia się timer dnia poprzedniego i rano w sobotę budzi nas zapach domowego pieczywa. Polecam.
No ale dla przykładu - wczoraj zapomniałam kupić śmietanę i musiałam dreptać o 18:00 na Kromera, kiedy wiało i kropił deszcz. Na miejscu okazało się, że zapomniałam portfela. Wrr! |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
| muńka napisał/a: | | Dlatego my mamy maszynkę do pieczenia chleba |
No to już wiem, gdzie będę chodził w sobotę po bułeczki |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| Mumin napisał/a: | No to już wiem, gdzie będę chodził w sobotę po bułeczki |
Hehe, bułeczek się w tym nie da zrobić, ale chleby wszelakie przepyszne wychodzą ;) |
|
|
|
 |
Łukasz
**

Poziom: 8
|
|

|
|
Popieram !!!
Będę u Ciebie kupował !! |
|
|
|
 |
Joszy
Nowy

|
|

|
|
Świetny pomysł
Mam nadzieje na szybką realizację. |
|
|
|
 |
Łukasz
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 18-06-2010
|

|
|
nasz sklepik słabnie z dnia na dzień....
byłem wczoraj i zaopatrzenie jest mizerne...
A na początku było tak pięknie ahhhh.. |
|
|
|
 |
|
|