Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ciągle uruchamiający się alarm na osiedlu
Autor Wiadomość
wiktor
..

Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 20-07-2009   Ciągle uruchamiający się alarm na osiedlu

Mam prośbę do właściciela mieszkania z alarmem z parteru, kiedyś pisałeś, że zaliczyłeś włamanie, więc współczuje.

Jednak ta ciągle uruchamiająca syrena raczej niepomoże, proszę wyłącz to (podejrzewam, że nie tylko mi to przeszkadza), gwarantuje, że nawet jak ci się włamią to po tylu fałszywych sygnałach nikt na to nie zareaguje. Nie mówiąc już, że powinna wyć krócej, a nie kilka czy kilkanaście minut!
Wszyscy pozakładają sobie alarmy i w końcu się na to znieczulimy. Lepiej pozakładać extra zamki, wzmocnić szyby niż instalować wyjca. Jak już to może cichy alarm wzywający ochronę czy dzwoniąc na wybrany tel, ale wtedy i tak będzie pozamiatane.

Moim zdaniem wyjec się na nic nie zda. Nawet jeżeli liczysz, że emerytowany komandos dobiegnie sprawdzić co się dzieje, czy to znowu ćma czy już prawdziwy włamywacz to mylisz się, oni nawet nie zaglądają, nie potrafią dojść gdzie wyje bo jest takie echo, że rozlegą się po całym osiedlu. Co najwyżej sobie spacer zrobi.
Z tego co ludzie pisali szajka włamywaczy przebywa w mieszkaniu w czasie bardziej sekundowym niż minutowym i biorą co pod ręką, nie ryzykuja, więc nim ktokolwiek ruszy tyłek ich już nie będzie.

Będą tylko wkurzeni sąsiedzi.

Łukasz 
**

Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 5/19
 26%
Wysłany: 20-07-2009   

ten alarm to jakaś masakra !!!
Proszę o wyłączenie alarmu.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 20-07-2009, w całości zmieniany 1 raz  

Eiva79 

Pomogła: 1 raz
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 8/25
 32%
Wysłany: 20-07-2009   

Jak na mój gust to panowie w uniformach chyba nie mogą się pomylić, ponieważ wyje w naszej bramie i tylko współczuję tym, którzy mieszkają na tym samym piętrze... ja nie mogę znieść tego hałasu będąc na tym samym poziomie... Może właścicieli akurat nie ma - wakacje??

Odpowiedz do tematu