| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
Ciągle uruchamiający się alarm na osiedlu |
| Autor |
Wiadomość |
wiktor
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 20-07-2009 Ciągle uruchamiający się alarm na osiedlu
|

|
|
Mam prośbę do właściciela mieszkania z alarmem z parteru, kiedyś pisałeś, że zaliczyłeś włamanie, więc współczuje.
Jednak ta ciągle uruchamiająca syrena raczej niepomoże, proszę wyłącz to (podejrzewam, że nie tylko mi to przeszkadza), gwarantuje, że nawet jak ci się włamią to po tylu fałszywych sygnałach nikt na to nie zareaguje. Nie mówiąc już, że powinna wyć krócej, a nie kilka czy kilkanaście minut!
Wszyscy pozakładają sobie alarmy i w końcu się na to znieczulimy. Lepiej pozakładać extra zamki, wzmocnić szyby niż instalować wyjca. Jak już to może cichy alarm wzywający ochronę czy dzwoniąc na wybrany tel, ale wtedy i tak będzie pozamiatane.
Moim zdaniem wyjec się na nic nie zda. Nawet jeżeli liczysz, że emerytowany komandos dobiegnie sprawdzić co się dzieje, czy to znowu ćma czy już prawdziwy włamywacz to mylisz się, oni nawet nie zaglądają, nie potrafią dojść gdzie wyje bo jest takie echo, że rozlegą się po całym osiedlu. Co najwyżej sobie spacer zrobi.
Z tego co ludzie pisali szajka włamywaczy przebywa w mieszkaniu w czasie bardziej sekundowym niż minutowym i biorą co pod ręką, nie ryzykuja, więc nim ktokolwiek ruszy tyłek ich już nie będzie.
Będą tylko wkurzeni sąsiedzi. |
|
|
|
 |
Łukasz
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 20-07-2009
|

|
|
ten alarm to jakaś masakra !!!
Proszę o wyłączenie alarmu. |
| Ostatnio zmieniony przez Łukasz 20-07-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Eiva79

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2006 Posty: 150
Poziom: 11
|
Wysłany: 20-07-2009
|

|
|
| Jak na mój gust to panowie w uniformach chyba nie mogą się pomylić, ponieważ wyje w naszej bramie i tylko współczuję tym, którzy mieszkają na tym samym piętrze... ja nie mogę znieść tego hałasu będąc na tym samym poziomie... Może właścicieli akurat nie ma - wakacje?? |
_________________ Bez ryzyka nie ma życia... |
| Ostatnio zmieniony przez Eiva79 20-07-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|