|
Ciśnienie wody w kranach |
| Autor |
Wiadomość |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 09-12-2008 Ciśnienie wody w kranach
|

|
|
Witam.
Zauważyliście może (etap IVa, ale i inne) spadek ciśnienia wody w kranach? U nas od jakiegoś czasu ciśnienie spada i za jakiś czas znów rośnie do "normalnego". Czasem wieczorem o godzinie 20:00 jest normalne, a czasem woda leci słabo (można się umyć itd, ale jednak jest to strumień zdecydowanie słabszy niż powinien).
Nie sądzę, by to była wina rur. Trochę mnie ta zmiana ciśnienia denerwuje. Ktoś wie gdzie to można zgłosić? |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 09-12-2008
|

|
|
Zauważyłem wczoraj wieczorem (ok północy) że jest kiepsko. Wydaje się także, że niskie
ciśnienie wody przedłuża okres czekania na ciepłą wodę... Myślę, że zgłosić to trzeba GEO i MajorDomusowi. Ja już kiedyś pisałem o tym do GEO to mi odpowiedziano, że instalacja
"spełnia normy"... |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
|
|
|
 |
gural

Poziom: 9
|
|

|
|
| a jakie to normy, gdzieś to jest onormowane, chętnie wydam 20 zl na miernik ciśnienia i sprawdzę to spełnianie. na piątym piętrze nie da się funkcjonować czasami ... co z tego że mam prysznic jak tylko kapie z niego woda, nie wspomne o innych kranach. |
|
|
|
 |
Magda
-

Poziom: 1
|
|

|
|
| Melduję, że z ciśnieniem wody w VI B również kiepsko. Ponadto odnoszę takie wrażenie (może mylne?), że grzeją jakoś słabiej.. W każdym razie, jeśli chcecie działać w tej sprawie, dajcie proszę znać, chętnie się przyłączę. Pozdr. M. |
|
|
|
 |
yves
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 10-12-2008
|

|
|
u nas też jest słabe ciśnienie, wczoraj wieczorem też było wyjątkowo niskie, myśleliśmy już że wszyscy w naszym pionie na raz prysznic biorą, tylko nie było nikogo słychać tłukącego się w łazienkach więc raczej to nie wchodzi w grę też nam powiedziano, że niby wszystko spełnia normy choć nie bardzo wiadomo teraz jak to sprawdzić, bo może to spełnia takie normy jak wspaniałe wyciszenie w bloku, którego praktycznie zabrakło |
|
|
|
 |
sapro
..

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 4
|
Wysłany: 15-12-2008
|

|
|
Kilka dni temu napisałem maila do Major Domus i właśnie dostałem odpowiedź. Wkleiłem całość poniżej. Mam nadzieje, że problemy faktycznie zostały rozwiązane i teraz już będzie wszystko ok. Pozdrawiam.
"Witam
W piątek 2008.12.12 po południu byłem wraz z serwisem w kotłowniach na ul. Kromera. Potwierdzono, że ciśnienie wody dochodzące do kotłowni jest o wiele za niskie. Po rozmowie w dniu dzisiejszym z dyspozytorem MPWiK otrzymałem informacje, że ciśnienie wody mogło być niższe w ostatnich dniach z powodu przyłączenia rur pod Mostami Warszawskimi. Wcześniej MPWIK twierdziło, że nia ma żadnej awarii !
Dzisiaj od godziny 15:00 powinno być już normalne ciśnienie dochodzące do węzła i do Państwa mieszkań.
W przypadku gdyby dalej były problemy proszę mi dac znać
Z poważaniem:
Administrator
Marcin Mielniczyk " |
|
|
|
 |
gural

Poziom: 9
|
|

|
|
znowu ściema ...
jest 20:06 i ciśnienie małe tak zimnej jak i ciepłej wody. |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
Potwierdzam, ciśnienie małe.
Też w tej sprawie zgłaszaliśmy się do MD, ale stanęło na tym, że mieli sprawdzić co i jak. Jutro postaramy się zadzwonić tam i dokładniej wypytać, bo ciśnienie nadal jest zdecydowanie niskie. |
|
|
|
 |
sapro
..

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 4
|
Wysłany: 16-12-2008
|

|
|
| Ja dziś nie zauważyłem znaczących spadków (może dlatego że w tym czasie nie korzystałem za wiele z wody) ale jeśli nadal jest tak jak mówicie to trzeba dalej ich męczyć... |
|
|
|
 |
monim
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 18-01-2009
|

|
|
Problemy z ciśnieniem są nadal, czy macie zróżnicowane ciśnienie? tzn. inaczej w kranie w kuchni, inaczejw kranie w łazience inaczej prysznic/wanna?
Ja miałem problem z pralka - wyrzucała błedy, zapchane sitko dawało zamałe ciśnienei wody. Puszczają nam straszny syf (woda pełna kawałków betonu,róznych kamieni, nawet jakiś niteczek z materiału - takie rzeczy zebrałem z sitka)
Problem w tym, że już wcześniej miałem zapchane rury (za bardzo zgrzane w jednym miejscu i ciśnienei było słabsze, orazt jedno zapchane betonem, przez te rury woda przesiąkała jednak pod słabszym ciśnieniem, zastanawiam się co jeżeli tego typu defekty są w innych miejscach i wskutek zaśmieconej wody teraz te miejsca pozapychały się. Czy porównywaliście ciśnienie do tego jakie mają sąsiedzi z pionu w różnych miejscach?
Obawiam się, że ciśnienie może być w miarę dobre jednak problem jest z zapchanymi rurami, zwężeniami, zapchanymi sitkami w licznikach, rurkach którymi podłączone są urządzenia i końcu w samych końcówkach np. kranach. |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 18-01-2009
|

|
|
| Nam na szczęście taki syf z rur nie leci, ale problem z ciśnieniem jest. Nie wydaje mi się, by był on związany z rurami, bo zaczął się stosunkowo niedawno (a mieszkanie użytkujemy już rok). Dodatkowo wygląda to tak, że jednego dnia ciśnienie zmienia się kilka razy - raz jest bardzo słabe, raz spore, potem znów spada. Tak więc czasem idę się umyć i woda ledwo leci, a gdy korzystam np. za godzinę z wody, to ciśnienie jest zadowalające. |
|
|
|
 |
|
|