|
do NADGORLIWEGO z kartkami |
| Autor |
Wiadomość |
jasiu
..

Poziom: 4
|
Wysłany: 30-03-2010 Parkowanie na trawnikach
|

|
|
Myślę że sprawa parkowania na trawnikach rozwiąże się sama - w niedzielę widzieliśmy z żoną Straż Miejską, która wlepiała mandaty wszystkim samochodom parkującym na trawnikach.
Szkoda tylko, że było to w niedzielę - w tygodniu, a szczególnie wieczorem, mieliby trochę więcej roboty. |
| Ostatnio zmieniony przez jasiu 30-03-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 30-03-2010
|

|
|
| Wydaje mi się, że najwięcej parkujących na trawnikach jest w niedzielę wieczorem - wtedy nie da się szpilki wcisnąć między auta ;) |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 21-09-2010
|

|
|
Najlepszy był "honorowy k...s za ch..we parkowanie"
A najbardziej mnie wkurza, jak pod sam blok podjeżdża samochód dostawczy - podobnie jak parkowanie na chodniku takiego (cięższego niż osobowe) auta powoduje większe szkody.
Czekam aż będzie pozwolenie na użytkowanie - osobiście będę zabiegał u zarządcy o zrobienie słupków - nie tak, żeby całkiem zablokować (bo wiadomo, że mało miejsca), ale żeby wydzielić chociaż trochę trawników - np. po to, żeby po dachu takiego dostawczaka, np. ktoś nieproszony nie przedostawał się na czyjś balkon... |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
|
|
|
 |
kasialek
**

Poziom: 7
|
Wysłany: 11-10-2010
|

|
|
| Też zwróciłam uwagę na te dostawcze parkujące na osiedlu. Sądzę, że to już przesada!!! Nie dosyć, że mało miejsca, to jeden z drugim staną sobie na chodniku i przejść już nie można. Jestem za zakazem parkowania na osiedlu dla samochodów takiego gabarytu!!! |
|
|
|
 |
ziemba
*

Poziom: 6
|
Wysłany: 11-10-2010
|

|
|
| Też sie zastanawiam, dlaczego nasz zarządca nic nie robi w tej sprawie, jak długo takie bezprawie bedzie miało miejsce !!!!! Każdy juz staje autami gdzie chce, na trawnikach, chodnikach, ulicy osiedlowej. Zastawione są wjazdy do garażu, nasze uliczki osiedlowe są tak pozastawiane autami że normalnie nie mozna przejechać !!!! Parę dni temu nie mogłem normalnie przejechac autem po ULICY OSIEDLOWEJ, ba jacyś idioci tak zaparkowali sobie auta po obu stronach ulicy, ze na minimetry trzeba było przejeżdzać. Ludzie, nie szkoda wam samochodów !!!!!! Po co w ogóle wybudowali nam chodniki na osiedlu ???? Jak służą one tylko do parkowania aut, a nie do chodzenia !!!!!! |
|
|
|
 |
Łukasz
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 12-10-2010
|

|
|
Mnie rozbraja notoryczne otwieranie bramy przez "ochronę" tym , którzy nie mają pilota...
Z tego co pamiętam na spotkaniu ustalone było jednoznacznie że NIE otwierają bramy pod pretekstem braku pilota ! |
|
|
|
 |
Joshua79

Poziom: 9
|
|

|
|
| Łukasz napisał/a: | Mnie rozbraja notoryczne otwieranie bramy przez "ochronę" tym , którzy nie mają pilota...
Z tego co pamiętam na spotkaniu ustalone było jednoznacznie że NIE otwierają bramy pod pretekstem braku pilota ! |
Po to są identyfikatory - jeśli masz to mają otworzyć i koniec. Nie musisz mieć pilota. |
_________________ Ludu pracujący! Buduj się!...sam
podpisano: Zmora inspektora. |
|
|
|
 |
Joshua79

|
|

|
|
| ziemba napisał/a: | | Każdy juz staje autami gdzie chce, na trawnikach, chodnikach, ulicy osiedlowej. Zastawione są wjazdy do garażu, nasze uliczki osiedlowe są tak pozastawiane autami że normalnie nie mozna przejechać !!!! |
Dopóki studenciaki z pięcioma samochodami na mieszkanie będą nadal się czuć jak u siebie to tak będzie i nie zmienisz tego. |
|
|
|
 |
Marta i Mariusz
** **

Poziom: 12
|
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
|

|
|
| Joshua79 napisał/a: | | Po to są identyfikatory - jeśli masz to mają otworzyć i koniec. Nie musisz mieć pilota. |
Identyfikatory, które są nie do podrobienia Trzeba mieć dostęp do tak zaawansowanych urządzeń, jak komputer, kolorowa drukarka i laminator... |
|
|
|
 |
Joshua79

|
|

|
|
| Mumin napisał/a: | | Joshua79 napisał/a: | | Po to są identyfikatory - jeśli masz to mają otworzyć i koniec. Nie musisz mieć pilota. |
Identyfikatory, które są nie do podrobienia Trzeba mieć dostęp do tak zaawansowanych urządzeń, jak komputer, kolorowa drukarka i laminator... |
Pominąłeś jeden szczegół - ochrona ma spis samochodów, który można porównać ze stanem faktycznym. Czy to robią? nie mam pojęcia. Po to też min. wrzucaliśmy te nr rejestracyjne do skrzynki MD. Jeśli by tego dopilnowali to byłoby zupełnie inaczej.
Zresztą, pomijając powyższe - to że jest jak jest wynika ze zbiegu kilku czynników. Kilka samochodów na mieszkanie, ktoś wyjeżdza zanim szlaban opadnie wjedzie kilka aut spokojnie (a bywają takie sępy które czekają), notorycznie otwarty szlaban boczny - pierwszy od ulicy (czy świątek czy piątek). |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
Ja nie mam żadnego identyfikatora (ani oryginalnego, ani podrobionego), a mimo to ochrona bez problemu mnie wpuszcza bramą, do której nie mam pilota.
Inna sprawa, że to jest tylko udawane osiedle zamknięte. W NORMALNYM zamkniętym powinno być tak, że nawet piesi nie są wpuszczani, tylko ochrona dzwoni do mieszkania i pyta, czy ma daną osobę wpuścić. No i jest ta ochrona całodobowa, inaczej to nie ma sensu, bo złodzieje mogą zaparkować za osiedlem, a sprzęt ukraść do dwóch plecaków (jak to miało miejsce do tej pory - zabrano tylko małe rzeczy, typu laptopy, gotówka). A że u nas są sklepy, to nigdy się to nie uda. Dlatego o kant tyłka taką ochronę potłuc, oni nawet nie biorą odpowiedzialności za jakiegolwiek rzeczy dziejące się koło ich własnej budy. Najchętniej bym się pozbyła tych leśnych dziadków (co przysypiają nad krzyżówką), bo nie robią NIC. |
|
|
|
 |
Łukasz
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 13-10-2010
|

|
|
| i MY za to płacimy ... |
|
|
|
 |
marcin255
**

|
Wysłany: 12-01-2011
|

|
|
| muńka napisał/a: | | Najchętniej bym się pozbyła tych leśnych dziadków (co przysypiają nad krzyżówką), bo nie robią NIC. |
Przynajmniej elewacji nie musimy malować co 2 tyg. i piwnic nie obrabiają co tydzień. |
|
|
|
 |
moni2
-

Poziom: 1
|
Wysłany: 16-01-2011
|

|
|
| marcin255 napisał/a: | | muńka napisał/a: | | Najchętniej bym się pozbyła tych leśnych dziadków (co przysypiają nad krzyżówką), bo nie robią NIC. |
Przynajmniej elewacji nie musimy malować co 2 tyg. i piwnic nie obrabiają co tydzień. |
Myślisz, że bez tych kaskaderów osiedle pogrąży się w chaosie? naprawdę w to wierzysz? |
|
|
|
 |
marcin255
**

|
|

|
|
| Wiem jak było na początku -tak jak napisałem ,kradzieże ,malowanie po elewacji ,lusterka ginęły nagminnie |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| Na początku tak było, bo ludzie się jeszcze nie wprowadzili do mieszkań i generalnie pełno było "obcych" w postaci robotników itd. Nie sądzę, by cogodzinne obchody ciecia po osiedlu (w tempie ślimaczym) odstraszały wandali przed np. tagowaniem sprayem elewacji lub kradziezami lusterek. Bardziej ich odstrasza to, że ktoś ich zobaczy z okna i zacznie alarmować. |
|
|
|
 |
|
|