|
do NADGORLIWEGO z kartkami |
| Autor |
Wiadomość |
lanvin
...

Poziom: 5
|
Wysłany: 02-03-2010 do NADGORLIWEGO z kartkami
|

|
|
Chodzi po osiedlu jakiś społeczniak i wkłada kartki za wycieraczkę,że to "trawnik a nie parking".
Człowieku jak Ci to przeszkadza to kup sobie domek i zasiej sobie zieloną trawkę jak Ci nie pasuje.Otwórz może oczy i popatrz,że brak miejsc parkingowych to temat rzeka na naszym osiedlu i tak czy owak ludzię będą parkować. |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 02-03-2010
|

|
|
| A najlepiej to wybetonujmy wszystko. Człowieku, jak nie potrafisz zaparkować na innym miejscu niż trawnik, to sprzedaj samochód. |
| Ostatnio zmieniony przez Mumin 02-03-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
|

|
|
| a jak nie ma gdzie to co?niektórzy mają więcej niż jeden samochód.Słupki postaw jak ci przeszkadza |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
|

|
|
| a daleko masz do parku?Du.. rusz to będziesz miał teren zielony bez samochodów a następnym razem jak będziesz miał jakoś problem-Pan od kartki to zostaw nr i porozmawiamy osobiście |
| Ostatnio zmieniony przez lanvin 02-03-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
| Ja też mam samochód i parkuję o różnych godzinach. I póki co ani razu na trawniku, więc jak się chce, to MOŻNA. |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
|

|
|
| to i tak wychodzi,że jedym się uda innym nie.Bo nie jestem jedyny |
|
|
|
 |
ostrze

Poziom: 9
|
Wysłany: 02-03-2010 Re: do NADGORLIWEGO z kartkami
|

|
|
| lanvin napisał/a: | Chodzi po osiedlu jakiś społeczniak i wkłada kartki za wycieraczkę,że to "trawnik a nie parking".
Człowieku jak Ci to przeszkadza to kup sobie domek i zasiej sobie zieloną trawkę jak Ci nie pasuje.Otwórz może oczy i popatrz,że brak miejsc parkingowych to temat rzeka na naszym osiedlu i tak czy owak ludzię będą parkować. |
Lanvin, nie masz prawa parkowac na trawniku i tyle.
Jak Ci to przeszkadza, to przeprowadz sie na osiedle, gdzie jest bardzo duzo miejsc parkingowych albo kup sobie wlasne miejsce parkingowe lub garaz. Albo kup sobie domek z trawnikiem i tam parkuj... |
| Ostatnio zmieniony przez ostrze 02-03-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
lanvin, proszę Cię zachowaj trochę kultury, bo Twoje posty są delikatnie mówiąc mało przyjemne.
Brzmisz jak właściciel białego mercedesa kombi... |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
|

|
|
nie nie.ten Pan to zupełnie inna historia.On lubi zajmować 2 miejsca naraz.
ok.
Wracając do tematu to rozumiem,że ładnie by to wyglądało trochę zieleniny ale póki co jest jak jest i po co tan bunt?dopóki słupków nie będzie niby dlaczego nie to?Pieski mogą siusiu do parku ale leniwym sie nie chce,Może to poniekąda jest przyczyna tego sporu.
Ludzie jest ciasno |
| Ostatnio zmieniony przez lanvin 02-03-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
Wysłany: 02-03-2010 Re: do NADGORLIWEGO z kartkami
|

|
|
Lanvin, nie masz prawa parkowac na trawniku i tyle.
niby czemu? |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
Bo niszczysz trawnik, szczeglnie teraz, a nikt nie chce miec blota pod oknem,
Naprawde da sie zaparkowac w innym miejscu tylko trzeba chciec, jakos przez te 2 lata z okladem nigdy nie zaparkowalem na trawniku a bylo czasami naprawde ciezko |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
|

|
|
| ok |
|
|
|
 |
ziemba
*

Poziom: 6
|
|

|
|
| Powstawiać słupki i problem sie rozwiąze. Przeciez zawsze znajdzie się ktos "mądrzejszy" i zaparkuje gdziekolwiek, bo mu wygodniej. Dziwne, że jeszcze do piaskownicy nikt nie wjechał!! Jestem pewien, że wcześniej czy później ktoś na to wpadnie. |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| A swoja droga załamuje mnie czasem postawa niektórych mieszkańców na naszym osiedlu, ludzie przecież to jest wasza własność, czy w mieszkaniu też wyrzucasz sieci na podłogę, rysujesz sciany i pozwalasz swojemu psu nasikać na dywan???? Szanujmy naszą wspólną własność!!!! |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
| Jak za PRL-u - wspólne znaczy niczyje. To się jeszcze długo nie zmieni. |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
Wysłany: 03-03-2010
|

|
|
i znowu auta na trawniku?czy to brak uiejętności czy rzeczywisty brak miejsca???
Wiec zastanówice się egoistyczne ludziska czy jest sens ścierać się o to parkowanie jak widać jak naprawde jest a wasze maluchy to może sie mieszczą nie koniecznie na trawniku
A tobie mumin co nie pasuje?ton mojej wypowiedzi?oglądnij może religia tv i będzie ok,bo moje posty nie obrażają nikogo tylko przedstwiają obraz faktyczny jaki ma miajcse na naszym osiedlu. |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
Wysłany: 03-03-2010 Re: do NADGORLIWEGO z kartkami
|

|
|
| lanvin napisał/a: | Chodzi po osiedlu jakiś społeczniak i wkłada kartki za wycieraczkę,że to "trawnik a nie parking".
|
Popieram spoleczniaka ! Mam nadzieje ze po 3 razach jak jakis balwan, ktory ma golfa lub inne cudo, bedzie dalej niszczyl male skrawki zieleni, nasz kochany spoleczniak zacznie wyrzadzac szkody - nic lepiej nie przemawia do balwanow niz siegniecie do kieszeni, bo dla niektorych prosby sa niestety niewystarczajace.
P.S. sam mam golfa, ale nie jestem balwanem i jak nie ma miejsca na osiedlu to parkuje poza nim - 200m spaceru nikomu nie zaszkodzi, wiec mozna! |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
lanvin:
- dlaczego mam oglądać religia tv?
- czy Ty rzeczywiście nie widzisz czym różnią się Twoje posty od innych na tym forum?
- każesz mi iść do parku? a ja każę Ci parkować przy Koronie. czy według Ciebie to jest OK?
Proszę Cię skończmy te dyskusję, bo ona nie ma sensu. Ty uważasz, że parkowanie na trawnikach jest OK, reszta uważa, że nie. Czy my Cię przekonamy - nie sądzę. Czy Ty przekonasz mnie - z całą pewnością nie!
Ja też się wściekam, że nie mam gdzie zaparkować, ale jakoś sobie radzę, bez niszczenia tych resztek marnych trawników. Słusznie ktoś zauważaył. Nie masz gdzie parkowac? kup lub wynajmij miejsce w garażu - codziennie będzie na Ciebie czekać. |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
|

|
|
| Mumin napisał/a: |
Proszę Cię skończmy te dyskusję, bo ona nie ma sensu. Ty uważasz, że parkowanie na trawnikach jest OK, reszta uważa, że nie. Czy my Cię przekonamy - nie sądzę. Czy Ty przekonasz mnie - z całą pewnością nie! |
Nie ma sensu dyskutowac.
| lanvin napisał/a: |
a daleko masz do parku?Du.. usz to będziesz miał teren zielony
|
Lanvin,
Z calym szacunkiem, ale jesli w naszej malej spolecznosci forumowej bedziesz sie w taki sposob wyrazal to dostaniesz zakaz pisania postow! Pewna kultura jest jednak wymagana. |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
|

|
|
wrażliwi |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
| lavin, owszem - wrażliwi na szeroko pojętą kulturę współżycia w społeczności. Człowiek jako istota samodzielnie myśląca nabył to drogą ewolucji. |
|
|
|
 |
lanvin
...

|
|

|
|
| aha |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
Wysłany: 09-03-2010
|

|
|
Ni ktos znalazł sposób na nie właściwie zaparkowane samochody: naklejki
Moze i u nas by to pomogło |
|
|
|
 |
tymek

Poziom: 10
|
Wysłany: 17-03-2010
|

|
|
| hubi napisał/a: | Ni ktos znalazł sposób na nie właściwie zaparkowane samochody: naklejki
Moze i u nas by to pomogło |
Link do strony gdzie można zakupić takie naklejki, z tym że dotyczą one parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych
http://parkujesz-zdrapujesz.org/ |
_________________ Tymek |
|
|
|
 |
stokrotka
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 18-03-2010
|

|
|
| Bardzo dobrze robi ten nadgorliwy. We wspolnocie trzeba umiec zyc. nie podoba Ci sie to kup sobie dom. A my chcemy miec ladnie na osiedlu i miec czym oddychac.Mysle,ze dobrym rozwiazaniem trawnikow byloby posadzenie paru krzakow forsycji . Byliby zolto,ladnie i niedrogo ,dlaczego akurat slupki. Takie krzewy jak bez lub forsycja rozwiazaly by problem. A jakby jakis "debil zniszczyl krzaki to zdjecie i Straz Miejska to rozwiaze.Widzialam jak wczoraj Straz Miejska kasowala jakiegos Seata mandatem . Chwala im. |
|
|
|
 |
|
|