|
drzwi wewnętrzene wymiana |
| Autor |
Wiadomość |
Jaroo
-

Poziom: 1
|
Wysłany: 19-05-2011 drzwi wewnętrzene wymiana
|

|
|
| Kto się orientuje jak wyglądają koszty wymiany drzwi wewnętrznych? niedługo zaczynam robić remont i zastanawiam się nad wymią drzwi w całym mieszkaniu - łącznie 4? słyszałem od znajomego ze firmy naciągają na dodatkowe koszty. Dajcie info co o tym wiecie, jak ktoś ostatnio wymieniał. Przy okazji szukam kogoś kto mi je zamontuje. |
_________________ Pozdrawiam JK
 |
|
|
|
 |
Cyber
Nowy

|
Wysłany: 20-05-2011
|

|
|
Witam, tak się składa że jestem monterem jednej z firm. rzeczywiście niektóre firmy, jak zresztą chyba w każdej branży, naciągają. U nas tego nie ma ale słyszałem że liczą sobie dodatkowo za wniesienie drzwi, montaż klamki itd. to też jest trochę wina klienta bo nie dopyta a potem ma pretensje.
Co do kosztów:
Dobre drzwi wewnętrzne to koszt od 300 do 700 pln w zależności od marki i modelu. doliczyć trzeba montaż 150 pln - można samemu w przypadku wewnętrznych jak się komuś chce bawić, bo wbrew pozorom nie jest to taka prosta sprawa.
Jak byś miał jeszcze pytania pisz. |
|
|
|
 |
Jaroo
-

|
Wysłany: 23-05-2011
|

|
|
Dziękuję za szybką odpowiedź, właśnie tego typu informacji szukałem. Właśnie w cenie ok 400 pln by mnie drzwi interesowały więc może coś polecisz - nie mam za bardzo czasu się tym zajmować, i możesz przy okazji dać namiar na swoją ekipę to może skorzystam z waszych usług :)
pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
|

|
|
| Cyber napisał/a: | | to też jest trochę wina klienta bo nie dopyta a potem ma pretensje. |
Chyba żartujesz, wina klienta?
Czyli jako klient kupujący drzwi z montażem mam się dopytać o to czy je dana firma wniesie bez dodatkowej opłaty? Napisz gdzie pracujesz a z takim myśleniem będe omijał Twoją firmę DUŻYM łukiem.
Nie wiem jak sobie wyobrażasz usługę montażu bez wniesienia, ale logiczne jest chyba to że drzwi WEWNĘTRZNE należy zamontować po wniesieniu a nie przed. |
|
|
|
 |
peach
Nowy

|
|

|
|
| Cyber napisał/a: | | to też jest trochę wina klienta bo nie dopyta a potem ma pretensje. |
To jakaś kpina, założyłam konto po to żeby ostrzec przed takimi fachowcami jak ty cyber. Wybrałam drzwi w salonie po prawie tygodniu przyjechali „fachowcy” zrobili pomiary. Nikt się nie odzywał znowu kilka dni w końcu zadzwoniłam i przyjechali montować. Pomijam prawie dwu godzinne spóźnienie. Zamontowali po dwóch godzinach, zostawili syf straszny. dostaję fakturę a tu cena o 400 zł wyższa niż miała być, bo okazuje się że dodatkową opłatę ponoszę za dowóz i wniesienie oraz wylanie progu. Co ja się miałam dopytać, do głowy mi nie przyszło że można tak naciągać! Być może to byłeś ty?
Dobre firmy mają stały cennik i wyszczególnione co wchodzi w zakres usługi np.: http://drzwi.pl/uslugi.html tu masz jasno czarno na białym napisane za co płacisz, jak coś jest niejasne wystrzegaj się. |
| Ostatnio zmieniony przez peach 23-05-2011, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jaroo
-

|
Wysłany: 31-05-2011
|

|
|
| zdecydowałem ze skorzystam z usług firmy, którą w pewien sposób poleciłeś (aś?) peach dając do nich linka, a nie naszego lokalnego fachowca na którego gromy się posypały. w sumie jestem zadowolony, z ich usług, zamontowali szybko, opłata zgodna z umową, problemów nie było. Nie wiem jak było by gdybym ekipę pana Cybera zatrudnił , ale wolałem nie ryzykować :) może przy innej okazji. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie rady i sugestie. |
 |
|
|
|
 |
peach
Nowy

|
Wysłany: 09-06-2011
|

|
|
Nie ma sprawy polecam się na przyszłość |
|
|
|
 |
cybuch
Całkiem nowy
|
Wysłany: 03-10-2011
|

|
|
| Mam pytannie w temacie, zdecydowałam się na firmę o której tu piszecie, byłem już u nich i wybrałem drzwi do mieszkania Delta Specjal, cena też dobra są w promocji, tylko nie wiem jak z jakością. Czekam na wasze opinie, bo widzę że się znacie na tym lepiej niż ja. |
|
|
|
 |
peach
Nowy

|
Wysłany: 04-10-2011
|

|
|
| Ja osobiście nigdy nic u nich nie kupowałam ale znajomy brał tam drzwi do firmy i z jego relacji wynikało, że było porządnie :) Co do dodatkowych opłat to mają jasny cennik na stronie więc nie powinno być problemów, ale dla pewności lepiej wszystko dogadać przed podpisaniem umowy/kupnem. Opinie o nich masz tu: http://maps.google.com/ma...550569102&hl=pl - wydają się ok |
| Ostatnio zmieniony przez peach 04-10-2011, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jaroo
-

|
Wysłany: 05-10-2011
|

|
|
| Ja nie chcę generalizować jaka jest ta firma, w każdym razie w moim przypadku spisali się dobrze, wystarczy spojrzeć na post powyżej. |
 |
|
|
|
 |
cybuch
Całkiem nowy
|
Wysłany: 06-10-2011
|

|
|
| dzięki za opniie na ich temat |
|
|
|
 |
Cyber
Nowy

|
Wysłany: 23-02-2012
|

|
|
| Odświerzam temat bo mam pytanko: jak w tej firmie wygląda sprawa rat? Chodzi mi o to czy nie ma problemu z ich przyznaniem, podobno teraz jest ciężko z tym. |
|
|
|
 |
Jaroo
-

|
Wysłany: 29-02-2012
|

|
|
| Cyber napisał/a: | | Odświerzam temat bo mam pytanko: jak w tej firmie wygląda sprawa rat? Chodzi mi o to czy nie ma problemu z ich przyznaniem, podobno teraz jest ciężko z tym. |
http://www.drzwi.pl/raty.html przychodzisz z dowodem i dają :) |
 |
|
|
|
 |
Cyber
Nowy

|
Wysłany: 02-03-2012