|
Internet, telewizja i inne bajery :) |
| Autor |
Wiadomość |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 26-11-2007 Internet, telewizja i inne bajery :)
|

|
|
Ma ktoś jakieś wieści dotyczące podłączenia etapu IVa do świata internetu i telewizji?
Z tego co czytam, na osiedlu jest jakaś sieć, ale pytanie - czy my będziemy mogli się do niej podłączyć, a jeśli tak, to kiedy?
Co z TP.SA i/lub Dialogiem? (nie żebym jakoś bardzo na nich nalegała, ale mimo wszystko to też zawsze jakieś wyjście)
Ktoś coś wie? :) Jeśli by się ktoś wybierał po informacje na ten temat, to ja jestem chętna jako towarzystwo do załatwiania tych spraw :) |
| Ostatnio zmieniony przez muńka 26-11-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PawelMagda
..

Poziom: 4
|
Wysłany: 26-11-2007
|

|
|
rzeczywiście net podstawowa sprawa aby tam mieszkać, może ktoś z mieszkańców po wifi udostępnia póki co?
a co do ciepłej wody to w przyszłym tygodniu podbno ma być, informacja od pracownika budopolu "zdaje się"
czym czyścić ten kurz biały ze ścian co we wszystkich szparach jest?
co polecacie?
myśle o wodnym odkurzaczu ale boje się, ze się zajedzie po czymś takim..
jak to usunać inaczej? |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 26-11-2007
|

|
|
| PawelMagda napisał/a: | czym czyścić ten kurz biały ze ścian co we wszystkich szparach jest?
co polecacie? |
A o które dokładnie szpary chodzi? :)
Hej! Apeluję o jakąś mobilizację w sprawie windy* i internetu! :)
*- wątek pt. "winda" ;) |
|
|
|
 |
SilentBob
..

|
Wysłany: 09-01-2008
|

|
|
Hej,
czy ktos wie cos o mozliwosci podlaczenia do internetu? |
|
|
|
 |
SilentBob
..

|
Wysłany: 11-01-2008
|

|
|
| Dzis pan z Lanetu powiedzial mi, ze w polowie stycznia bedzie podlaczany internet w naszym bloku!:-) |
|
|
|
 |
przemo
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 16-01-2008
|

|
|
Czesc. Mozna juz podpisywac umowy z Lanetem? Wiadomo kiedy internet bedzie w mieszkainu?
Dzieki za info. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
przemo
.

|
Wysłany: 18-01-2008
|

|
|
| Z tego co mowil Majordomus, Lanet ma podlaczyc Internet od lutego, ale to chyba tez nic pewnego. W mieszkaniu (klatka 57) zauwazylem ze wykrywa mi 2 sieci bezprzewodowe: Domino i Mirownia. Nie wiem czy to mieszkancy naszego bloku maja internet czy to moze raczej etap III. Gdyby byl tu wlasciciel ktorejs z powyzszych sieci to wypozyczylbym chetnie dostep do internetu do czasu gdy bede mogl sam sie podpiac. |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 23-01-2008
|

|
|
LANet ma ponoć problemy techniczne, a nie spieszy się zbytnio, bo i konkurencja mała (= żadna).
Ma wejść ponoć UPC, ale to dopiero daleką wiosną - wersja optymistyczna. |
|
|
|
 |
pawelp
Nowy

Poziom: 1
|
Wysłany: 09-02-2008
|

|
|
Dzwoniłem ponad 2 tygodnie temu do lanetu - po wysłuchaniu 20 minut muzyki klasycznej bardzo miły pan spisal moje dane i numer telefonu i powiedział że internet bedzie w najbliższym czasie.
I tyle. Jak Nie bylo tak nie ma. W trakcie rozmowy przebąkiwał coś że jeszcze jest za mało chętnych, stąd prośba: dzwońcie tam |
|
|
|
 |
julka
.

|
Wysłany: 19-02-2008
|

|
|
Już chyba wszyscy zapisali się na ten lanetowy internet, teraz pytanie, kiedy w końcu zaczną go instalować??
Tydzien temu zapewniali mi, że nie wiedzą, że za to opdowiadają inni ludzie... |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 19-02-2008 Ja nie!
|

|
|
Nie zapisałem się, chociaż brak netu w domu mnie w...a straszliwie, ale policzyłem, że korzystniej wychodzi UPC, które ma być (według oświadczenia Pana z UPC) w marcu już.
Będę to monitorował i wkrótce postaram się potwierdzić lub zdementować tę informację... (i błagać Lanet o szybki montaż) :) |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
|
|
|
 |
ostrze

Poziom: 9
|
Wysłany: 19-02-2008 Re: Ja nie!
|

|
|
| Piotr napisał/a: | Nie zapisałem się, chociaż brak netu w domu mnie w...a straszliwie, ale policzyłem, że korzystniej wychodzi UPC, które ma być (według oświadczenia Pana z UPC) w marcu już.
Będę to monitorował i wkrótce postaram się potwierdzić lub zdementować tę informację... (i błagać Lanet o szybki montaż) :) |
Ja też jestem zainteresowany UPC. Daj znać jak coś będzie wiadomo. |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

|
Wysłany: 02-03-2008 przykro mi :/
|

|
|
Ostrze, niestety musiałem się zdecydować na lanet :/ bo tym razem mnie UPC poinformował, że dopiero pod koniec marca ma być (wcześniej był koniec lutego/początek marca)
nie jestem pewien, czy oni nie chcą globalnie wejść, jak już wszystkie bloki będą.
także polecam zadzwonić do Majordomusa i wziąć numer do pana z UPC i z nim rozmawiać na ten temat. Ja do października się wstrzymuję (mam umowę z Lanet) |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
|
|
|
 |
ostrze

Poziom: 9
|
Wysłany: 03-03-2008 Re: przykro mi :/
|

|
|
| Nie ma sprawy Piotrze. Ja mam cały czas blueconnect. Jakoś dotrwam do wejścia UPC lub innej lepszej oferty. |
| Ostatnio zmieniony przez ostrze 03-03-2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
Wysłany: 17-03-2008
|

|
|
| Z UPC na razie cisza, według Pana z którym rozmawiałam sa na razie na Al. Kromera do numeru 23 do 27 a co do naszych klatek to jeszcze dokładnie nie wiedzą...dajcie znać jak komus uda sie uzyskać jakieś nowe informacje |
|
|
|
 |
Eiva79

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2006 Posty: 150
Poziom: 11
|
Wysłany: 18-05-2008
|

|
|
Witam,
czy ktoś z etapu IVB interesował się już UPC? Ja dzwoniłam na ogólnopolską infolinię i tam oczywiście nic nie wiedzą. Z tego co wiem, należy sprawdzić jeszcze przed położeniem płytek, czy rurarz jest drożny, ponieważ już podobno pierwsi przyszli mieszkańcy skuwali płytki ze względu właśnie na niedrożność.
Jeśli ktoś będzie miał namiary na jakiegokolwiek dostawcę TV lub netu w etapie IVB, to bardzo proszę o namiary na forum.
Pozdrawiam |
_________________ Bez ryzyka nie ma życia... |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 19-05-2008
|

|
|
| Potwierdzam, w UPC nic jeszcze nie wiedzą o blokach w IVB. A czy przypadkiem nie należy się kontaktować z kimś z Majordomusa o to podłączenie do anteny zbiorczej? Zamana tego później na innego providera jest bezproblemowa wystarczy przepięcie w garażu. |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
|
|