|
Klimatyzacja na osiedlu... - jak? |
| Autor |
Wiadomość |
ian [Usunięty]
Poziom: 4
|
Wysłany: 13-05-2007 Klimatyzacja na osiedlu... - jak?
|

|
|
Wkrótce lato, znów straszne upały, bez klimy nie da sie życ
i stąd moje pytanie - czy spokojnie można montować sobie klimatyzacje na ścianie budynku? czy trzeba prosić się o zgody?
ktoś z was widział może takie klimatyzacje na budynkach osiedla?
Zastanawiam się czy kupić dwuczęściową czy monoblok - co polecacie do małego mieszkania? |
|
|
|
 |
Eiva79

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2006 Posty: 150
Poziom: 11
|
Wysłany: 13-05-2007
|

|
|
ian, a na którym piętrze mieszkasz i od jakiej storny masz okna?
Zastanawiam się właśnie, czy u siebie takiej klimatyzacji nie zamontować jeszcze przed wprowadzką. Jednak wszyscy mi radzą, żeby poczekać i sprawdzić, czy to konieczne, ponieważ moze wcale nie grzać tak bardzo.
Pozdrawiam |
_________________ Bez ryzyka nie ma życia... |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
myśle, że nie ma sensu czekać - jak będzie grzało będziesz żałować a ceny będą wysokie
a w zimie zawsze będzie można dogrzać...
wątpię aby miało być znośnie - skoro do 2012 każde następne lato ma być gorętsze to chyba nie będzie takiego miejsca aby było znośnie |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
|

|
|
z tego co wiem powinieneś uzyskać zgodę ... ale jak jest w rzeczywistości to zadzwoń do GEO i wszystko ci powiedzą ja osobiście zgadzam sie z EVIA ze może sie okazać całkiem znośnie i klima nie będzie wykorzystywana zbyt często a jest to dość spory wydatek .... ja rozmyślam nad założeniem rolet tzw. Anty-włamaniowych... w lecie tez się sprawdzają a zawsze można w dzień zrobić sobie klimatyczna noc... |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
ehh w konkurencyjnych osiedlach jak na chrzanowskiego to wszystko w standardzie w tym videofon i rolety na kazdym oknie
a klima to wydatek ok 1k to nie drogo, a juz za 500pln mozna cos kupic
co do rolet to nie wiem ile to da... napewno nie ma co sadzic ze zastapi klime |
|
|
|
 |
m-peter

Poziom: 9
|
Wysłany: 14-05-2007
|

|
|
| ian napisał/a: | | co do rolet to nie wiem ile to da... napewno nie ma co sadzic ze zastapi klime |
Klimy to napewno nie zastąpi ale w lecie sporo daje, mam tak u siebie w domku. Przed południem zasłaniam prawie całkowicie okno przez co mieszkanie nie nagrzewa się tak od słońca, niestety to nie schłodzi Ci mieszkania, ale w przypadku braku klimy pomaga przeżyć |
|
|
|
 |
Eiva79

|
|

|
|
| te za 500-1500zł to nie klimatyzacja tylko klimatyzatory, ktore tak naprawde tylko ruszaja powietrzem., Czyli caly czas siedzisz w jednym, co powoduje niezly zaduch. Taka normalna klimatyzacja kosztuje ok 4-5tys |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
Tak oczywiście :) hehe
przeciez klimatyzatory to za 100-300 pln sa
a klimatyzacja dla malego pokoju spokojnie za 1 tys sie kupi a moze i taniej
wez sprawdz
http://autozysk.home.pl/c...MA&sid=58246c68
albo
http://allegro.pl/search....to=1500&order=p
90% tego co tam widzisz to najnormalniejsza klimatyzacja ktora moze kilka lat temu kosztowala 4-5 tys....
ciekawe skad Ty takie informacje bierzesz?
pewnie tak samo mowisz o wszystkim... heh
tansze produkty to napewno podrobki itd... cena decyduje bo jak cos dobre to musi kosztowac itd... ciekawa mentalnosc
w dzisiejszych czasach kiedy wszystko produkuje ten sam chinczyk bardzo czesto roznica miedzy czyms bardzo drogim a smiesznie tanim jest malutka, a czasem jesli chodzi o niektore sprzety nie ma zadnej - oprocz marz, podatkow, cel, kosztow testowania, przepakowywania itd... a towar ten sam |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
oczywiscie generalnie jest duzo podrobek i trzeba uwazac, ale zakladam ze rozmawiam z kims kto ma oczy i troche inteligenji i potrafi rozpoznac czy kupowany towar to drogi szajs czy podrobka czy cos normalnego o czym jest wiele opinii i co spelnia swoja role
od tego jest net zeby weryfikowac
ja poczytalem na ten temat i spokojnie dobra klime za 1k sie kupi, znajomi maja zadowoleni, normalnie chlodzi - jak lodowa - nawet tani monoblok, jedynie rure z cieplym powietrzem na zewnatrz trzeba wystawic
i prosze nie mylic z "klimatyzerami" ktore sa raczej do nawilzania niz osuszania, a nawet napewno |
|
|
|
 |
Eiva79

|
Wysłany: 16-05-2007
|

|
|
Drogi kolego ian, nie wiem skąd w Tobie tyle złośliwości. Ale zdarza się.
Ja widziałam klimatyzację za tyle i nie poświęcałam czasu na szukanie. Nie namawiam nikogo do jej zakupu, więc na przyszłość zachowaj takie komentarze dla siebie.
A na marginesie to dziękuję za przydatne linki, bo na pewno sie przydadzą i z nich skorzystam. Od tego właśnie jest forum i pomoc sąsiedzka.
Pozdrawiam i życzę weselszych dni |
| Ostatnio zmieniony przez Eiva79 16-05-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|