Przesunięty przez: Administrator 20-07-2009 |
Klimatyzacja |
| Autor |
Wiadomość |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 04-03-2009 Klimatyzacja
|

|
|
Czy na forum są osoby, które instalowały w mieszkaniu klimatyzację? Widziałam na kilku balkonach klimatyzatory i sama się na coś takiego połakomiłam, jako że nie lubię upałów. Stąd pytanie - może ktoś polecić firmę instalującą coś takiego? Wiecie też może jaki jest koszt?
Z góry dzięki za odpowiedzi! |
|
|
|
 |
gural

Poziom: 9
|
Wysłany: 04-03-2009
|

|
|
Ja się podłącze z pytaniem jak w temacie...
Chodzi mi o samą instalację, czy na przebicie się przez elewację osoby instalujące starały się o jakieś pozwolenie z GEO w końcu to duża dziurka . |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 05-03-2009
|

|
|
| Może gdybyśmy się w kilka osób zdecydowali na jedną firmę, to by się jakąś zbiorową zniżkę wynegocjowało ;) |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 06-03-2009
|

|
|
| gural napisał/a: | | Chodzi mi o samą instalację, czy na przebicie się przez elewację osoby instalujące starały się o jakieś pozwolenie z GEO w końcu to duża dziurka . |
Zrobienie dziurki nie powinno stanowić problemu, ale szczerze powiedziawszy, to zastanowiłbym się nad pytaniem Geo o pozwolenie, bo raczej go nie wyrażą. Agrgaty na zewnątrz zmieniają bowiem wygląd elewacji a jest to ingerencja w projekt architektoniczny. |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
| gural napisał/a: | | Chodzi mi o samą instalację, czy na przebicie się przez elewację osoby instalujące starały się o jakieś pozwolenie z GEO w końcu to duża dziurka . |
Zrobienie dziurki nie powinno stanowić problemu, ale szczerze powiedziawszy, to zastanowiłbym się nad pytaniem Geo o pozwolenie, bo raczej go nie wyrażą. Agrgaty na zewnątrz zmieniają bowiem wygląd elewacji a jest to ingerencja w projekt architektoniczny. |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| Zastanawiam się czy ci ludzie, którzy mają klimatyzatory przyczepione po zewnętrznej stronie balkonu pytali Geo o pozwolenie. Wszak nie trzeba o nic Geo pytać jeśli się przyczepia skrzynkę z roślinami :D |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
| Wątpię żeby ktokolwiek pytał. Chociaż teoretycznie powinniśmy. Jeśli takie klimatyzatory zobaczy architekt może zażądać ich usunięcia, bo to zmienia jego autorski projekt. To tak jakby ktoś poszedł do galerii i domalował coś do obrazu, który jest wystawiony. |
|
|
|
 |
Łukasz
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 09-03-2009
|

|
|
Jak chcecie to mogę wam załatwić wycenę wraz z robocizną - mój znajomy ma firmę która sprzedaje oraz montuje klimatyzatory.
Potrzebe są tylko dane.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|