|
Kradną na parkingach? |
| Autor |
Wiadomość |
msasiad
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 31-03-2011 Kradną na parkingach?
|

|
|
Czy ktoś jeszcze stał się ofiarą kradzieży części samochodowych np. kołpaków? świateł?
Ostatnio zauważyłem, że mój samochód nieco się zmienił, ale nie mam 100% pewności gdzie to się stało... |
|
|
|
 |
lanvin
...

Poziom: 5
|
Wysłany: 31-03-2011
|

|
|
kradną kurwy nawet w garażach podziemnych...
to musi być ktoś stąd tak mi się wydaje , okradają garaże bo na głowę nie kapie a na zewnątrz osiedla zresztą ostatnio wkłady lusterek powyciągali |
|
|
|
 |
aicam
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
Wysłany: 01-07-2011
|

|
|
| Drugi raz w ciągu 3 miesięcy skradziono mi światła przeciwmgielne na parkingu "zewnętrznym", przed szlabanem koło etapu IV D. Uważajcie na swoje samochody. |
|
|
|
 |
msasiad
.

|
Wysłany: 29-07-2011
|

|
|
| aicam napisał/a: | | Drugi raz w ciągu 3 miesięcy skradziono mi światła przeciwmgielne na parkingu "zewnętrznym", przed szlabanem koło etapu IV D. Uważajcie na swoje samochody. |
ale co można zrobić? ochrona przecież jest... monitorują teren... płacimy a kradną jak nigdy...
Podejrzewam, że robią to nasi sąsiedzi... oczywiście ci przejściowi -> studenci :)
Sąsiadowi zniknął rower z klatki - szybko się zorientował, potem popytał ludzi czy ktoś widział kogoś z jego rowerem (dość charakterystyczny kolor) i oczywiście nikt -> wniosek -> rower musiał wprowadzić do domu jakiś "sąsiad"... |
|
|
|
 |
CzEsTeR
..

Poziom: 4
|
Wysłany: 31-07-2011
|

|
|
| msasiad napisał/a: | | oczywiście ci przejściowi -> studenci :) |
Rozumiem ze sam/sama takie numery odstawiałeś/odstawiałaś będąc studentem skoro tak łatwo przychodzi Ci obarczenie ich winą ;] |
|
|
|
 |
lordpablo
..

|
Wysłany: 16-08-2011
|

|
|
| msasiad napisał/a: |
Sąsiadowi zniknął rower z klatki - szybko się zorientował, potem popytał ludzi czy ktoś widział kogoś z jego rowerem (dość charakterystyczny kolor) i oczywiście nikt -> wniosek -> rower musiał wprowadzić do domu jakiś "sąsiad"... |
Takie rowery kradzione z klatek najczęściej tego samego dnia są już na drugim końcu miasta albo gdzieś poza Wrocławiem. Nikt nie będzie chował takiego roweru do domu, żeby nim potem jeździć ;)
Mojemu znajomemu ukradziono CB radio na parkingu w galerii dominikańskiej, normalnie wybito szybę i wyciągnięto radio. A parking zewnętrzny to już raj dla złodziei. |
|
|
|
 |
msasiad
.

|
Wysłany: 23-08-2011
|

|
|
| lordpablo napisał/a: | | msasiad napisał/a: |
Takie rowery kradzione z klatek najczęściej tego samego dnia są już na drugim końcu miasta albo gdzieś poza Wrocławiem. Nikt nie będzie chował takiego roweru do domu, żeby nim potem jeździć ;). |
Trzymają w domu nie po to aby nim jeździć ale po to aby skorzystać z okazji i łatwo ukraść, potem odczekać na dobry moment i gdzieś ten rower wywieźć.
Chodzi o to, że jestem prawie pewien, że ten konkretny rower w ciągu 1-2h od kradzieży nie opuścił osiedla... To było w biały dzień, sąsiedzi byli na podwórku... |
|
|
|
 |
lanvin
...

Poziom: 5
|
Wysłany: 28-09-2011
|

|
|
prawdziwy detektyw i historia kryminalna
....i pewnie w tym mieszkaniu same rowery stoją hahahah |
|
|
|
 |
mowie
..

|
Wysłany: 06-10-2011
|

|
|
| lanvin napisał/a: | prawdziwy detektyw i historia kryminalna
....i pewnie w tym mieszkaniu same rowery stoją hahahah |
Nie można wykluczyć...
Wątpię aby złodzieje z zewnątrz przychodzili tutaj i robili 2 razy w tygodniu obejście po wszystkich bramach i piętrach... skoro tak łatwo giną nowo postawione rowery...
Jednocześnie nie wykluczam przypadku...
Ale lepiej mieć oczy szeroko otwarte. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|