|
Kuchnia |
| Autor |
Wiadomość |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 04-09-2008 Kuchnia
|

|
|
| Prosze o rade, bo nie śpie po nocach. W końcu zakładamy meble w kuchni i tu mam pewne obawy, szafki będę musił powiesić na ścianie działowej tej 8cm, czy ściana ta wytrzyma takie obciążenia i czy mocowąc szafki na zwykłe kołki rozporowe??Chyba ściana za mięka na takie rozwiązanie:( Jak to wygląda u was?? Jak mocowaliście szafki wiszące, pułki??? |
|
|
|
 |
SilentBob
..

Poziom: 4
|
Wysłany: 04-09-2008
|

|
|
| U mnie Panowie z BRW zamocowali do sciany metalowe listwy i na tym wisza szafki. |
|
|
|
 |
gural

Poziom: 9
|
|

|
|
| Potwierdzam ... u mnie także wisi na listwie metalowej, dodatkowo tak łatwiej wypoziomaować, mam w kuchni 2 szafki wiszace 90x74 cm ... wylozone kubkami i szkłem więc chyba trochę ważą :) |
|
|
|
 |
Joshua79

Poziom: 9
|
|

|
|
| No dokładnie jak przedmówcy. Listwa rozwiązuje problem poziomowania i skraca robotę o połowę. Ponadto nie ma obaw że kołki przelecą na drugą stronę ściany. |
_________________ Ludu pracujący! Buduj się!...sam
podpisano: Zmora inspektora. |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
|

|
|
| dzięki serdeczne!!! Uspokoiliście mnie:) Bo naprawde miałem obawy ze ściane w której mozesz zrobic dziure długopisem nie wytrzyma obciążenia szafek ze szkłem itp. Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 04-09-2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bogdan89
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 11-09-2008
|

|
|
Moje szafki w kuchni wiszą już od połowy sierpnia... jakoś żadna nie spadła ;)
Wieszałem na metalowych listwach, najwygodniejsze i najbezpieczniejsze chyba rozwiązanie ;) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|