Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
"Major Domus" - zmiana zarzadcy!

Czy jestes za zmiana zarzadcy?
Zdecydowanie TAK
69%
 69%  [ 36 ]
TAK
19%
 19%  [ 10 ]
Jest mi to obojetne / nie wiem
3%
 3%  [ 2 ]
NIE
5%
 5%  [ 3 ]
Zdecydowanie NIE
1%
 1%  [ 1 ]
Głosowań: 52
Wszystkich Głosów: 52

Autor Wiadomość
muńka 

Pomogła: 3 razy
Poziom: 20
HP: 17/893
 2%
MP: 426/426
 100%
EXP: 47/52
 90%
Wysłany: 16-07-2010   

Nie wiem czy jest sens, bo póki bloki w etapie IVB są w takim opłakanym stanie prawnym, to średnio możemy coś działać - ciężko zmieniać zarządcę tylko dla części osiedla.

zbych 

Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 13/22
 59%
Wysłany: 18-07-2010   

muńka napisał/a:
Nie wiem czy jest sens, bo póki bloki w etapie IVB są w takim opłakanym stanie prawnym, to średnio możemy coś działać - ciężko zmieniać zarządcę tylko dla części osiedla.

przy takim podejsciu to nigdy nie zmienimy zarzadcy
etap IVB to jeden blok
kto chcial to dawna wzial akt notarialny bez pozwolenia na urzytkowanie.
tylko 1 blok ma problem prawny.
a co do dzialan GEO to minal rok i co nic nie drgnelo ale GEO "doklada staran" aby uzskac pozwolenie na urzytkowanie
"doklada staran" pierdzac w stolek

szaman 
.
szaman

Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 09-09-2010   Zmiana Zarządcy - mrzonki i pakowanie się w kłopoty

Witam! Etap II - pozwalam sobie coś od siebie dodać. Zmiana Zarządcy, to czasem jak w tym przysłowiu, z deszczu pod rynnę. Kolega mieszka w punktowcy na Strzegomskiej, tym nowym, 12, czy 13-piętrowym. Kolega zaangażował się w zmianę Zarządcy, bo nadany przez dewelopera, bodajże Wrobis, robił wałki i koszta. Po zmianie okazało się, że nowy jest jeszcze gorszy. I powiem tak. Z perspektywy tego co się dzieje na osiedlu - mieszkam od lipca 2004r. - to oprócz tego, że w ostatnim wyciągu zobaczyłem, że rośnie stawka wynagrodzenia dla MD do 55gr (nawiasem mówiąc jakoś w papierkach na ostatnie spotkanie wspólnoty nie widziałem wniosku o podniesienie stawki wynagrodzenia) - to nie mam większych zastrzeżeń. To, że są problemy z parkowaniem, to nie jest wina MD, tylko dewelopera, który nie zrobił wszędzie dwupoziomowych parkingów. Mam czysto na klatce, zielono, jest konserwowany plac zabaw - z którego korzystają wszyscy, nie ponosząc ŻADNYCH kosztów - nie mam podstaw, aby powiedzieć MD do widzenia.

Pomysł zrobienia jednej wielkiej wspólnoty to totalna porażka. Poszukajcie w sieci info na temat największej w Polsce wspólnoty mieszkaniowej (jakieś 700 lokali), czyli wspólnoty na ul. Poleskiej. Tam dopiero jest i była jazda. Przez chwilę, po odwołaniu mieli zarząd właścicielski, a z tym dopiero była jazda. I właśnie tamże popisał się p. Drapała, z którym teraz borykają się ludzie w punktowcu na Strzegomskiej.

Wysłuchując opowieści kolegi, który złożył wraz z grupą zapaleńców wniosek-oskarżenie do komisji odpowiedzialności przy Min. Infrastruktury na 150 stron! - to u nas jest sielanka.

Jestem zdecydowanie przeciwny. Na razie MD nie zrobił niczego, co by skłaniało do podjęcia tak radykalnego kroku.

Szaman z Wrocka

CzEsTeR 
..

Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 5/11
 45%
Wysłany: 11-09-2010   Re: Zmiana Zarządcy - mrzonki i pakowanie się w kłopoty

szaman napisał/a:
....że rośnie stawka wynagrodzenia dla MD do 55gr (nawiasem mówiąc jakoś w papierkach na ostatnie spotkanie wspólnoty nie widziałem wniosku o podniesienie stawki wynagrodzenia)

To akurat było w papierach.
Jeszcze był przeszmuglowany zapis o jakiejś ekstra działce dla MD za "nadzor inwestorski" dla "inwestycji" wiekszych niz 10 000 zł... co mialo niby przejsc do "wolnych wniskow" ... choc do dzis MD jakos nie omieszkal podzielic sie wynikami glosowania -.-'

marcin255 
**

Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 6/16
 37%
Wysłany: 29-12-2010   

Od 3 tygodni proszę o wywiezienie śniegu , p.Wojtek twierdzi ,ze na polecenie p.Mieczysława ma być spychany tylko śnieg z drogi .Nie ważne ,ze na miejsca parkingowe itd. Pan Mieczysław twierdzi ,ze wywóz śniegu jest za drogi na pytanie czy wspólnota posiada na to środki finansowe odpowiada -owszem ale dlaczego z nich nie skorzysta nie mogę uzyskać odpowiedzi.

Kategorycznie trzeba pozbyć się tego DARMOZJADA !!!

marcin255 
**

0%
 100%
 37%
Wysłany: 29-12-2010   Re: Zmiana Zarządcy - mrzonki i pakowanie się w kłopoty

szaman napisał/a:
zielono, jest konserwowany plac zabaw - z którego korzystają wszyscy, nie ponosząc ŻADNYCH kosztów - nie mam podstaw, aby powiedzieć MD do widzenia.

.

I tu się Pan myli koszty utrzymania palcu zabaw ponosimy MY , wspólnota 21-27 a ryczą bachory z całego osiedla

szaman 
.
szaman

0%
 100%
 37%
Wysłany: 29-12-2010   Re: Zmiana Zarządcy - mrzonki i pakowanie się w kłopoty

marcin255 napisał/a:
szaman napisał/a:
zielono, jest konserwowany plac zabaw - z którego korzystają wszyscy, nie ponosząc ŻADNYCH kosztów - nie mam podstaw, aby powiedzieć MD do widzenia.

.

I tu się Pan myli koszty utrzymania palcu zabaw ponosimy MY , wspólnota 21-27 a ryczą bachory z całego osiedla

Nie zgodzę się. A plac zabaw, jaki jest przy drodze przejazdowej przez osiedle, ten z młynkiem i konikami? On nie powstał w ramach inwestycji 21-27, a w ramach 29-31a. A jak pamiętam, to ten ze zjeżdżalnią powstał jednocześnie z tym z młynkiem. A tak w zasadzie zjeżdżalnię dorobiono później. Tak więc proszę pamiętać, jak to jest z placami zabaw.

A tak serio, niech będzie na nim dużo dzieci. To nasza przyszłość. Sam jestem ojcem rocznego bobasa. Wiem, jak to było bawić się przed domem...

Szaman z Wrocka

marcin255 
**

0%
 100%
 37%
Wysłany: 30-12-2010   Re: Zmiana Zarządcy - mrzonki i pakowanie się w kłopoty

szaman napisał/a:

Nie zgodzę się. A plac zabaw, jaki jest przy drodze przejazdowej przez osiedle, ten z młynkiem i konikami? On nie powstał w ramach inwestycji 21-27, a w ramach 29-31a. A jak pamiętam, to ten ze zjeżdżalnią powstał jednocześnie z tym z młynkiem. A tak w zasadzie zjeżdżalnię dorobiono później. Tak więc proszę pamiętać, jak to jest z placami zabaw.

A tak serio, niech będzie na nim dużo dzieci. To nasza przyszłość. Sam jestem ojcem rocznego bobasa. Wiem, jak to było bawić się przed domem...

Myli sie Pan ,plac ze zjeżdżalnią jest utrzymywany przez wsp. 21-27 ,My płacimy za konserwację itd. Inne wspólnoty nie chcą placów zabaw bo ta " Nasza przyszłość " tak ryczy ,ze inni maja ja gdzieś i całe osiedle złazi sie na ten jeden " NASZ" plac.

szaman 
.
szaman

0%
 100%
 37%
Wysłany: 30-12-2010   Re: Zmiana Zarządcy - mrzonki i pakowanie się w kłopoty

marcin255 napisał/a:

Myli sie Pan ,plac ze zjeżdżalnią jest utrzymywany przez wsp. 21-27 ,My płacimy za konserwację itd. Inne wspólnoty nie chcą placów zabaw bo ta " Nasza przyszłość " tak ryczy ,ze inni maja ja gdzieś i całe osiedle złazi sie na ten jeden " NASZ" plac.

Dobra, widzę, że możemy sobie tak pingować się, ale nie o to chodzi. Proszę postawić na najbliższym zebraniu wspólnoty wniosek o przeniesienie kosztów konserwacji placów zabaw na wszystkie wspólnoty i po sprawie. Po co się tak naprężać?

Szaman z Wrocka

Gruby 
.

0%
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 05-01-2011   

Witam;

Podepnę się pod temat gdyż sprawa (chyba) dotyczy Majordomusa. Chodzi o to, kto jest odpowiedzialny za posypywanie oblodzonych chodników piaskiem, solą bądź za kompletne usuwanie lodu? Majordomus (bądź firma wynajęta przez nich) czy Budopol jako, że wciąż mieszkamy na placu budowy? Wydaje mi się, że ten pierwszy twór.
Przed klatką 51, w której mieszkam jest kupa lodu. Jeszcze się nie wywróciłem ale kilka razy poślizgnąłem, natomiast żona dzisiaj się wywróciła i stłukła kolano. Jak wiemy od kilku dni nie sypie więc można było to zrobić. Czytałem, że jeśli zarządca / właściciel danej nieruchomości nie zrobi tego, grozi mu grzywna. I nasuwa się kolejne pytanie - do kogo można zgłosić taką skargę?
Jeśli to nasz zarządca jest odpowiedzialny za to, to ja dziękuję za takiego Majorzjebusa. Nie chcę czekać, aż ktoś sobie połamie kończyny albo rozbije głowę.
Pozdro;
G.

GROMMIT 
.

0%
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 07-01-2011   

Gruby napisał/a:
Jeśli to nasz zarządca jest odpowiedzialny za to, to ja dziękuję za takiego Majorzjebusa. Nie chcę czekać, aż ktoś sobie połamie kończyny albo rozbije głowę.
Pozdro;

WItam,
też się nad tym zastanawiałem i obawiam się, że w razie czego zarządca "umyje ręce"
gdyż zgodnie z prawem nie można mieszkać w tym budynku.
Ale może się mylę.

Pozdrawiam,
GROMMIT

ostrze 

Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 8/20
 40%
Wysłany: 08-01-2011   

GROMMIT napisał/a:
Gruby napisał/a:
Pozdro;

WItam,
też się nad tym zastanawiałem i obawiam się, że w razie czego zarządca "umyje ręce"
gdyż zgodnie z prawem nie można mieszkać w tym budynku.
Ale może się mylę.

Pozdrawiam,
GROMMIT

ale można a nawet trzeba wykańczać mieszkanie. a jak to zrobić bez fizycznej obecności?

ostrze 

Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 8/20
 40%
Wysłany: 08-01-2011   

Gruby napisał/a:
Czytałem, że jeśli zarządca / właściciel danej nieruchomości nie zrobi tego, grozi mu grzywna. I nasuwa się kolejne pytanie - do kogo można zgłosić taką skargę?

Sytuacja jest bardzo prosta: to my (wspólnota) wynajmujemy Majordomusa by zarządzał wspólnym terenem. jak sobie nie radzi to sugeruję wymienić Majordomusa na inną firmę. Po co i komu ma się skarżyć pracodawca na to że jego pracownik źle pracuje? Zwolni i tyle.

marceb 
**

Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 11/14
 78%
Wysłany: 13-01-2011   

Witam
mam pytanie kiedy było ostatnie spotkanie wspólnoty III etapu?
Jestem właścicielem mieszkania, ale mieszka córka, która raczej się nie interesuje sprawami administracyjnymi, czy już wiadomo iedy będzie spotkanie "podsumowujące" za 2010 rok.
CZy osoby z III etapu dostwały jakieś "papierki" w sprawie podwyżki opłaty?
CZy sprawa placenia za wodę dla firmy sprzątającej przez etap III (bo u nas jest ich kanciapa) była jakoś rozwiązana? Podobnie - sprawa nierozliczonej wody na całym osiedlu (brak licznika przed ujęciem dla III etapu) - czy jakoś załatwiono (np. załozono licznik wody?) czy dalej etap III płaci za wszystkie przecieki?
Pozdrawiam, będę wdzięczny za informacje

Marceb

Odpowiedz do tematu