| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
Manual, czyli co, jak i kiedy robić po odbiorze |
| Autor |
Wiadomość |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 17-03-2008 Manual, czyli co, jak i kiedy robić po odbiorze
|

|
|
Witam,
chciałbym żebyśmy tutaj dzielili się informacjami co, w jakiej kolejności i w jaki sposób załatwiać. Każdy z nas coś pewnie wyczytał na forum IVa, czy III, ale zbierzmy to do kupy w jednym miejscu.
Uważam, że pierwszą rzeczą jaką należy wykonać po odbiorze kluczy to wymienić (przynajmniej jeden) zamek. Panowie robotnicy mają klucze i nie zawsze chcą się z nimi rozstać, szczególnie jak u kogoś w mieszkaniu był ich składzik...
Asia&Maciek: co wiecie od energetyki?? |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
SilentBob
..

Poziom: 4
|
Wysłany: 17-03-2008 Re: Manual, czyli co, jak i kiedy robić po odbiorze
|

|
|
| Bosman napisał/a: | Witam,
Uważam, że pierwszą rzeczą jaką należy wykonać po odbiorze kluczy to wymienić (przynajmniej jeden) zamek. Panowie robotnicy mają klucze i nie zawsze chcą się z nimi rozstać, szczególnie jak u kogoś w mieszkaniu był ich składzik...
|
Wstrzymałbym się z natychmiastową wymianą, poproszą Was o klucze do mieszkania żeby móc wykonać poprawki, ktore wpiszecie do protokołu. Takze do momentu ich usuniecia nie warto trzymac materialow w mieszkaniu.
Z energetyką nie załatwicie nic póki nie macie pisma z GEO, dostaniecie je przy odbiorze.
Jesli moge cos podpowiedziec: w naszym bloku (etap 4a), nie przeciagnieto kabli od TV, byly tylko druty do przecigniecia w rurkach. W momencie instalacji TV okazalo sie w wielu wypadkach, ze te rurki sa niedrozne i nie ma szans zeby wciągnąć kabel. Warto to sprawdzic juz teraz, ja sie przekonałem o tym jak juz mialem praktycznie zrobione mieszkanie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 17-03-2008
|

|
|
| Co do energi to w dniu odbioru dostajemy papierek od Geo i z nim jedziemy do energetyki na Pl. Powstańców Śl, podpiujemy z nimi umowę i ustalamy termin podłączenia. Długość oczekiwania zależy od ilości wniosków, na dzień dzisiejszy czeka sie 2 tygodnie, ale jakaś osóbka z którą rozmawiałam mówila że są okresy że czeka się dzień czy dwa... więc chyba nie jest najgorzej |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
|

|
|
SilentBob to ja mam takie pytanie:
czy te 2 miesiace na wykonczenie mieszkania liczy sie od czasu jak dostaniemy klucze do rak, czy od czasu jak GEO usunie zgloszone przez nas ewentalne usterki?? |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
leo
Gość
|
|

|
|
Ja mam taką prośbę. Jak będziecie odbierać mieszkania sprawdźcie czy macie rury wodne w szachtach łaźienkowych zaizolowane( tam gdzie są liczniki ).Jak byłem ostatnio na budowie ,to te rury były zaizolowane ale tylko na poziomie widocznym w otworze. Jak je poruszyłem one opadały niżej.Dotyczy to napewno ostatniej całej klatki 65, bo w niej obeszłem prawie wszystkie mieszkania. Rozmawiałem na ten temat z p.Węglewskim powiedziałem że zainteresuje się tym ,ale ja bym nie wierzył jego pamięć. Jest to ważne bo później będziemy mieli problemy z ciepła wodą. Niestety mieszkania w tej chwili są już pozamykane więc nie jestem w stanie sprawdzić czy już to poprawili. Może ten problem dotyczyć też innych klatek |
|
|
|
 |
SilentBob
..

|
|

|
|
| Bosman napisał/a: | SilentBob to ja mam takie pytanie:
czy te 2 miesiace na wykonczenie mieszkania liczy sie od czasu jak dostaniemy klucze do rak, czy od czasu jak GEO usunie zgloszone przez nas ewentalne usterki?? |
Nie mam przed soba umowy wiec nie sprawdze, ale u nas nikt sie nie przejmowal tym, bo GEO zapewnilo nam miesiac bez pradu, poniewaz nie byla odbebrana stacja transformatorowa.
Jesli usterki beda powazne to radze nie odbierac i nie wierzyc, ze naprawia cos w tydzien. U mnie drobne poprawki robili przez caly MIESIAC (choc w protokole mieli na to 2 tyg.) az ich pogonilem, bo musialem zaczac prace.
Druga sprawa, oplaty za utrzymanie czesci wspolnej beda liczone od momentu przyjecia kluczy (nie mam tu na mysli zaliczki na media pobieranej przez GEO a comiesieczną oplate dla zarzadcy tymczsowego na sprzatanie, ubezpieczenie, itp.) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|