Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Manual, czyli co, jak i kiedy robić po odbiorze
Autor Wiadomość
Bosman 
** **

Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 9/27
 33%
Wysłany: 17-03-2008   Manual, czyli co, jak i kiedy robić po odbiorze

Witam,

chciałbym żebyśmy tutaj dzielili się informacjami co, w jakiej kolejności i w jaki sposób załatwiać. Każdy z nas coś pewnie wyczytał na forum IVa, czy III, ale zbierzmy to do kupy w jednym miejscu.

Uważam, że pierwszą rzeczą jaką należy wykonać po odbiorze kluczy to wymienić (przynajmniej jeden) zamek. Panowie robotnicy mają klucze i nie zawsze chcą się z nimi rozstać, szczególnie jak u kogoś w mieszkaniu był ich składzik...

Asia&Maciek: co wiecie od energetyki??

SilentBob 
..

Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 3/11
 27%
Wysłany: 17-03-2008   Re: Manual, czyli co, jak i kiedy robić po odbiorze

Bosman napisał/a:
Witam,

Uważam, że pierwszą rzeczą jaką należy wykonać po odbiorze kluczy to wymienić (przynajmniej jeden) zamek. Panowie robotnicy mają klucze i nie zawsze chcą się z nimi rozstać, szczególnie jak u kogoś w mieszkaniu był ich składzik...

Wstrzymałbym się z natychmiastową wymianą, poproszą Was o klucze do mieszkania żeby móc wykonać poprawki, ktore wpiszecie do protokołu. Takze do momentu ich usuniecia nie warto trzymac materialow w mieszkaniu.
Z energetyką nie załatwicie nic póki nie macie pisma z GEO, dostaniecie je przy odbiorze.

Jesli moge cos podpowiedziec: w naszym bloku (etap 4a), nie przeciagnieto kabli od TV, byly tylko druty do przecigniecia w rurkach. W momencie instalacji TV okazalo sie w wielu wypadkach, ze te rurki sa niedrozne i nie ma szans zeby wciągnąć kabel. Warto to sprawdzic juz teraz, ja sie przekonałem o tym jak juz mialem praktycznie zrobione mieszkanie.
Pozdrawiam

AsiaMaciek 
** * * **

Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 4/33
 12%
Wysłany: 17-03-2008   

Co do energi to w dniu odbioru dostajemy papierek od Geo i z nim jedziemy do energetyki na Pl. Powstańców Śl, podpiujemy z nimi umowę i ustalamy termin podłączenia. Długość oczekiwania zależy od ilości wniosków, na dzień dzisiejszy czeka sie 2 tygodnie, ale jakaś osóbka z którą rozmawiałam mówila że są okresy że czeka się dzień czy dwa... więc chyba nie jest najgorzej

Bosman 
** **

Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 9/27
 33%

SilentBob to ja mam takie pytanie:

czy te 2 miesiace na wykonczenie mieszkania liczy sie od czasu jak dostaniemy klucze do rak, czy od czasu jak GEO usunie zgloszone przez nas ewentalne usterki??

leo
Gość
 0%
 100%
EXP: 1/11
 9%

Ja mam taką prośbę. Jak będziecie odbierać mieszkania sprawdźcie czy macie rury wodne w szachtach łaźienkowych zaizolowane( tam gdzie są liczniki ).Jak byłem ostatnio na budowie ,to te rury były zaizolowane ale tylko na poziomie widocznym w otworze. Jak je poruszyłem one opadały niżej.Dotyczy to napewno ostatniej całej klatki 65, bo w niej obeszłem prawie wszystkie mieszkania. Rozmawiałem na ten temat z p.Węglewskim powiedziałem że zainteresuje się tym ,ale ja bym nie wierzył jego pamięć. Jest to ważne bo później będziemy mieli problemy z ciepła wodą. Niestety mieszkania w tej chwili są już pozamykane więc nie jestem w stanie sprawdzić czy już to poprawili. Może ten problem dotyczyć też innych klatek :!:

SilentBob 
..

0%
 100%
EXP: 3/11
 27%

Bosman napisał/a:
SilentBob to ja mam takie pytanie:

czy te 2 miesiace na wykonczenie mieszkania liczy sie od czasu jak dostaniemy klucze do rak, czy od czasu jak GEO usunie zgloszone przez nas ewentalne usterki??

Nie mam przed soba umowy wiec nie sprawdze, ale u nas nikt sie nie przejmowal tym, bo GEO zapewnilo nam miesiac bez pradu, poniewaz nie byla odbebrana stacja transformatorowa.
Jesli usterki beda powazne to radze nie odbierac i nie wierzyc, ze naprawia cos w tydzien. U mnie drobne poprawki robili przez caly MIESIAC (choc w protokole mieli na to 2 tyg.) az ich pogonilem, bo musialem zaczac prace.
Druga sprawa, oplaty za utrzymanie czesci wspolnej beda liczone od momentu przyjecia kluczy (nie mam tu na mysli zaliczki na media pobieranej przez GEO a comiesieczną oplate dla zarzadcy tymczsowego na sprzatanie, ubezpieczenie, itp.)

Odpowiedz do tematu