Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Niedokończona elewacja budynku D
Autor Wiadomość
Borsuk 
.

Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 24-08-2008   Niedokończona elewacja budynku D

Witam wszystkich z bloku D.

Nie wiem czy zauważyliście, ale w naszym bloku do chwili obecnej z tyłu budynku (tj. od strony ogródków) nie wyłożono płytkami dołu elewacji od poziomu balkonów.
W kwietniu pan Węglewski mówił, że to będzie zrobione, ale nie wiedzą jeszcze jak.
Jak wiemy jest już nowy inspektor, który był zdziwiony jak go o to pytałem. Jak widać zamontowali tylko rynny i posprzątali teren, co świadczy o tym, że już chyba nic więcej tam nie zrobią.

Nie rozumiem dlaczego mamy zostać bez wykończonego budynku. Jeśli nie zrobi tego developer to kiedyś będzie musiała zrobić to wspólnota. Apeluje zatem, aby wszyscy, którzy są z bloku D zainteresowali się sprawą i męczyli developera o dokończenie elewacji tak jak to jest we wszystkich innych blokach.

kasialek
**

Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 1/16
 6%
Wysłany: 25-08-2008   

Witam.
Proponuję napisać oficjalną reklamację do GEO - trzeba będzie też się troszkę z nimi 'przepychać' ale nie ma co darować. Główny wykonawca ma max. 21 dni na usunięcie usterki.

Pozdrawiam i powodzenia!!!

PS. Ja prawie dwa miesiące walczyłam o wymianę klamki w naszej bramie. Mieliśmy domofon ze zwykłą klamką - wszyscy mogli nam włazić do bloku!!!! Po naciskach na GEO (w których pomógł mi p. Wojtek z MD) w końcu wymienili klamkę :D

Borsuk 
.

Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 26-08-2008   

To nie takie proste. Nie odebrałem jeszcze mieszkania więc nie mogę składać reklamacji.
Poza tym, sprawa dotyczy całego bloku, a nie jednej klatki czy mieszkania, dlatego wszyscy powinni się tym zainteresować.

Ja w trakcie odbioru będę starał się aby wpisać tą usterkę do protokołu.

Czy ktoś z Was drodzy sąsiedzi,którzy już odebrali klucze do swojego M, wpisał może
niedokończenie elewacji na swoją listę usterek w protokole zdawczo - odbiorczym ?
Z tego co widziałem, to do podpisania był protokół w którym potwierdza się, iż lokator zapoznał się ze stanem technicznym lokalu i budynku i nie zgłasza do niego zastrzeżeń.

Tak więc, z tego co rozumiem, odbiór lokatorski dotyczył nie tylko mieszkania ale i całego budynku.
Mając taki wpis w protokole na pewno łatwiej będzie walczyć o doprowadzenie elewacji do właściwego stanu.

Odpowiedz do tematu