Przesunięty przez: Administrator 20-07-2009 |
No i zaczęło się!!! |
| Autor |
Wiadomość |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 27-09-2007
|

|
|
| ja zrobiłem tak że jestem umówiony na konkretny dzień z wykonawca poprawek, będę musiał przyjśc i udostepnic mieszkanie, wybrałem takie rozwiazanie z uwagi aby dopilnowac jakości robót. choc faktem jest ze będe musiał wziąc na ten dzięn urlop ale chyba warto patrzeć na ręce robotnikow, aby nie było później kolejnych niedoróbek. |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
|

|
|
A co będzie jeśli wykonawca nie usunie usterek w przewidzianym terminie ... będzie przeciągał az zrobią to co mieli poprawić |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| ja nie biore takiej ewnwtualności pod uwagę, ze czegoś nie zrobią. Mam juz umowiony termin, Pan W. zadzwonił do mnie juz na drugi dzień i powiedział kiedy to będzie zrobione, fakt ze na dwa dni przed upływem terminu zapisanego w protokole , ale jednak w terminie |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 27-09-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
My mamy wpisaną datę, do kiedy mają usunąć usterki - tydzień po odebraniu kluczy. Jeden z panów wziął jedną parę kluczy i kazał do siebie wydzwaniać, by mieć pewność, że nie zapomni naprawić wszystkich usterek... no cóż, dzwonimy bo wolimy dmuchać na zimne.
Będzie ktoś zaczynać prace w mieszkaniu już teraz - przed 10.10, ciągnąc do mieszkania prąd budowlany? |
| Ostatnio zmieniony przez muńka 27-09-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| a jest taka mozliwość aby ciągnąc prąd budowlany?????? Pierwsze słysze???? Pan W. kiedy pytałem jakiś czas temu o prad budowlany powiedział że nie będzie takiej możliwośći |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 27-09-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| hubi napisał/a: | | a jest taka mozliwość aby ciągnąc prąd budowlany?????? Pierwsze słysze???? Pan W. kiedy pytałem jakiś czas temu o prad budowlany powiedział że nie będzie takiej możliwośći |
No wiesz... Pan W. nie musi o wszystkim wiedzieć ;)
Prąd w budynku jest, podłączony na parterze (lub w piwnicy/garażu). Wystarczy kabel i już - można włączyć wiertarkę. Jest to działanie oczywiście "nielegalne", ale tak właśnie robili ludzie z poprzednich etapów. Tylko gdy się dużo osób podepnie, to wywala korki ponoć.
My ekipę mamy zamówioną dopiero na ok. 15.10, więc i tak nic to nam nie da. |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
oj nie wiem czy do 15.10 Energetyka zdoła sie wyrobić, podłączyć was do prądu trzymamy kciuki aby nastąpiło to jak najszybciej |
| Ostatnio zmieniony przez AsiaMaciek 27-09-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| AsiaMaciek napisał/a: | oj nie wiem czy do 15.10 Energetyka zdoła sie wyrobić, podłączyć was do prądu |
No to się podłączymy pod prąd budowlany lub poczekamy, aż energetyka wykona to trudne zadanie. Ponoć ma to trwać "do kilku dni". Na szczęście, moja ekipa remontowa może czekać. |
| Ostatnio zmieniony przez muńka 27-09-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ReszKa
..

Poziom: 3
|
|

|
|
My tez po odbiorze. Mieliśmy zepsute zawiasy w jednym oknie. Mają poprawić w ciągu tygodnia. Najgorsze, że zrobili nam w łazience dziurę na liczniki na wodę tam gdzie chcieliśmy prysznic. Nic z tym nie można zrobić :(
Ogólnie jesteśmy zadowoleni, kąty i ściany proste, przynajmniej te co mierzyliśmy. Teraz tylko czekać na prąd i fachowcy mogą wchodzić. |
|
|
|
 |
Gruby
.

Poziom: 2
|
|

|
|
| Krzywousty napisał/a: | | mam pytanie, bo nie bardzo rozumiem, mowicie ze podpisujedcie odbior, a jednoczesnie wykonawca ma jeszcze dokonac jakichs poprawek, na ktore ma np. tydzien, tzn. oni beda dalej robic te poprawki w Waszym, juz odebranym mieszkaniu? Czyli beda mieli 2 komplet kluczy czy jak? I jak tu skladowac wtedy w mieszkaniu np. juz zakupione materialy do wykonczenia? |
Podpisujemy odbiór mieszkania, na protokole są zapisane usterki, data w jakim czasie mają poprawić wady, oraz do protokołu wpisuje się klucze pobrane oraz zostawione u gościa, który będzie jeszcze tam rzeźbił. |
|
|
|
 |
tymek

Poziom: 10
|
Wysłany: 28-09-2007
|

|
|
Z usterek na ktore warto zwrocic uwage:
- mocowanie kaloryferow,
- my mielismy niezalatane dziury za kaloryferem po wczesniejszej instalacji.
Jezeli chodzi o katy proste to trzeba dobrze sprawdzac katy na obudowach kominow i rur, u nas w kuchni naprawde mocno zepsute ;( |
_________________ Tymek |
|
|
|
 |
BartekB
..

|
|
|
|
 |
Maciek
-

Poziom: 1
|
|

|
|
Witam, jesteśmy z klatki kromera 57 (przy GEO) i nadal nie otrzymaliśmy nawet terminu odbioru. Mam wrażenie, że ktoś nas robi w trąbę. Czy ktoś jeszcze z szanownych Forumowiczów ma podobny kłopot? Pani z GEO mówi, że termin powinniśmy otrzymać w przyszłym tygodniu, a odbiór ma być w połowie października, co by się w sumie zgadzalo z tym co mówili wcześniej. Jednak fakt, że MUŃKA odebrała juz mieszkanie, a my nie mamy nawet terminu trochę nas zaniepokoił. |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| I tak nie ma się co spieszyć bo prąd będzie zapewne dopiero w polowie października, a z tego co podsłyszałem przypadkowo z rozmowy telefonicznej jednego z kierowników budowy, to pewno mieszkanie jest jeszcze nie gotowe, cytat : "Gdzie jesteście? Co w budnku B klatka ???, Kur%^%, przeciaz tam jest jeszcze bajzel jak wy chcecie oddać to mieszkanie??" no i z własnego odbioru totalna amatorszczyzna, np. brak kluczy do drzwi jeściowych na klatke schodową, brak kluczy do piwnic itd., jeden Pan nawet przyznal się że mieszkania już oddaja a nie maja odbiru klatki schodowej od Geo i dlatego nie daja kluczy aby ludzie nie poniszczyli. |
|
|
|
 |
MM
..

|
|

|
|
Ja miałem totalny bajzel, szok, ościeżnice drzwi niepozakładane, w mieszkaniu jeden syf, gruba warstwa kurzu, w łazience śmierdzi (bez światła praktycznie trudno dostrzec tam jakieś wady;>, jakieś malutkie umywaleczki do tak dużej łazienki i wanny (spodziewałem się większych, porażka...
niewyregulowane drzwi, drzwi z pięknymi ozdobnikami od dołu - porażka te wywietrzniki
chętnie sprzedam drzwi i zawartość łazienki...
syf na maxa, ja zawsze muszę mieć takiego pecha?
mieszkanie praktycznie bez różnic w stosunku do wstępnego odbioru poza drzwiami i kontaktami, które wszystkie się ruszały
o kilku zapomnieli, jeden pokój nie ma żadnego włącznika światła - pomyłka
plany mieszkania jakie mieli dostać wykonawcy zagineli - według nich mieszkanie bez zmian, jednak zmiany są naniesione w połowie
totalny bajzel - to jest Polska
płaci się taką kase a dostaje się mieszkanie takiej jakości, te okna... rysy, oczywiście kilka wyszczerbien na parapetach, ale jakośc wykonania, uchylne tylko jedno skrzydło, klamki mają niebywały luz, drzwi od balkonu otwierane tylko z jednej strony klamką, z drugiej strony trzeba się poschylać i powspinać by otworzyć... dużo takich niespodzianek
zlewozmywak i baterie dostałem do ręki, szczerze mówiąc liczyłem, że będzie to wstępnie zamontowane skoro ustaliłem miejsce zamocowania...
oczywiście uszkodzenia wystające z pod ościeżnic drzwi, ruszające się barierki balkonu, ściany niewykończone (pełne jakiś dziur zadrapań) i inne drobne opisywane już to już standard
ja jestem pesymista i pechowiec, więc lepiej się mną nie przejmować, ostatnio moją recenzje musiałem opatrzyć zdjęciami, ponieważ trudno było uwierzyć... tym razem pewnie będzie podobnie
słyszałem, że niektórzy mają drzwi antywłamaniowe? jak to zrobić?
wiecie może gdzie/jak wymieniać wkładkę do zamka?
może ktoś z was przerabiał sprzedaż wanny/umywalki/drzwi? |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| MM napisał/a: | | ...drzwi od balkonu otwierane tylko z jednej strony klamką, z drugiej strony trzeba się poschylać i powspinać by otworzyć... |
Niestety nie da sie inaczej , bo musiałby byc słupek po środku drzwi (troche bezsensu), wszyscy deweloperzy montuja takie drzwi balkonowe, jak u nas
MM a czy odebrałeś klucze??? |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 28-09-2007, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
MM
..

|
|

|
|
odebrałem bo musiałem (przyczyny niezależne), jeszcze i tak wszystkich usterek nie zauważyłem
słupek po środku drzwi bezsens jasne
ale ja się nie domagam słupka
są drzwi gdzie zarówno jedna strona jak i druga ma klamke
niby dlaczego nie może byc klamki w drugim skrzydle która będzie wykonywać tą funkcję która robią te dwa ząbki czy blaszki, ale to jest pikuś, nie ma o czym mówić w porównaniu do innych wad
Ludziom bardziej niż jakieś niedoróbki humor psuje widok na ścianę budynku czy np. darmowe oświetlenie nocą (lampa nad oknem;> |
|
|
|
 |
Maciek
-

Poziom: 1
|
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
Wysłany: 29-09-2007
|

|
|
| no to na naszym osiedlu chyba nie jest aż tak źle hihihih |
|
|
|
 |
ReszKa
..

|
Wysłany: 01-10-2007
|

|
|
| Martwi mnie nasz cieć, który wydaje klucze od klatki. Ci co mają już jakieś materiały lepiej niech ubezpieczą mieszkania (nie wiem czy można bez aktu notarialnego). On wydaje ten klucz każdemu bez jakiegoś sprawdzenia kto bierze. Klucz od naszej klatki w ogóle wczoraj ktoś wziął i nie oddał. Cieciu oczywiście nie wie kto. Powinien chociaż zapisać nazwisko. |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| NO to pięknie nie wiem za co on dostaje kasę, nasz blok Budynek A jest juz pomazany sprayem, jakieś pseudo grafiti. A kolo tylko siedzi w swojej kanciapie i zbija bąki. A swoją drogą to jest skandal że nie mamy jeszcze kluczy od bram wejściowych i piwnic, o prądzie juz nie wspomnę :( |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
Kolego hubi o pięknym graffiti pisaliśmy juz dawno temu, ale widze ze gdzieś przeoczyłeś tą wiadomość... Naszym zdaniem jest bezsensowne płacenie za taka "pseudo ochorone" |
| Ostatnio zmieniony przez AsiaMaciek 01-10-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BartekB
..

|
|

|
|
Pod jakim numerem można pogadać z kimś kompetentnym w GEO?
trzeba dzwonić na główny numer?
ul. Krzywoustego 9A
51-165 Wrocław
tel. (71) 341-75-26, 341-89-03
wroclaw@geogrupa.pl
Godziny pracy Biura Sprzedaży
poniedziałek, wtorek, środa, piątek: 8-16
czwartek: 8-18 |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
Jeżeli chcesz rozmawiać z kimś kompetentnym to udaj sie osobiście do siedziby GEO ! Przez telefon nic nie załatwisz |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| AsiaMaciek napisał/a: | Kolego hubi o pięknym graffiti pisaliśmy juz dawno temu, ale widze ze gdzieś przeoczyłeś tą wiadomość... Naszym zdaniem jest bezsensowne płacenie za taka "pseudo ochorone" |
Nie przeoczyłem tego posta tylko podałem (przypomniałem) jako kolejny przykład nie kompetancji pracy ochrony |
|
|
|
 |
Doradca

..

|
|
|
|