Przesunięty przez: Administrator 20-07-2009 |
No i zaczęło się!!! |
| Autor |
Wiadomość |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 01-10-2007
|

|
|
Więc trzeba zmienić ochronne jak zawiąże sie "komitet osiedlowy" tak naprawdę to lokatorzy utrzymują ochorone … płacimy = wymagamy |
|
|
|
 |
tymek

Poziom: 10
|
|

|
|
Na odbiorze mowili ze w tym tygodniu (zrozumialem ze na poczatku tygodnia) powinny juz byc klucze od drzwi wejsciowych.
Zobaczymy jak spelniaja obietnice |
_________________ Tymek |
|
|
|
 |
BartekB
..

Poziom: 3
|
|

|
|
| a gdzie niby te klucze mozna odbierac? do kogo sie zglaszac? |
|
|
|
 |
MM
..

|
|

|
|
Dzisiaj byłem w tym małym budynku na dole przy mniejszym budynku z etapu IVa przy ulicy i tam mnie skierowali z biura
Panowie mieli mnostwo kluczy na biurku ale powiedzieli ze kluczy do bram jeszcze nie wydaja....
pewnie teraz sie okaze ze tylko mi tak powiedzieli bo wy juz macie?
moze jakies nazwisko z kim rozmawiac aby dostac klucz i co trzeba przyniesc? |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
My klucza do klatki nie mamy.
A to, żeby trochę podnieść ciśnienie:
http://dom.gazeta.pl/nier...97,4535553.html
"Filtrowane powietrze i woda, konsjerż mobilizujący do porannego joggingu, starannie dobrani sąsiedzi, wszechobecne marmury i heban - metr kwadratowy takiego mieszkania wyceniono na 40 tys. zł"
Dlaczego Geo nie zaoferowało nam konsjerża!? :P |
| Ostatnio zmieniony przez muńka 01-10-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ReszKa
..

|
|

|
|
| Podoba mi się "starannie dobrani sąsiedzi" - jakis casting na sąsiada robili :). Ja bym tam nie chciała mieszkać, pewnie same snoby. |
|
|
|
 |
kasialek
**

Poziom: 7
|
Wysłany: 02-10-2007
|

|
|
Witam wszystkich :) Odnośnie ochrony, to naprawdę należy uważać. W niedziele byliśmy na budowie (jesteśmy z budynku C) próbowaliśmy się dostać do swojego mieszkania. Łaziliśmy dobre pół godziny i nikt się nami nie zainteresował !!!! Dobre, co?? :D Śmiałam się, że mogłabym wyjechać koparką, albo zwiedzić sobie kilka innych mieszkań, wykręcić jakieś rury na złom i nic!!!! Zero reakcji !!!!!
Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców.... my jeszcze trochę poczekamy :( |
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 03-10-2007
|

|
|
A propo korzystania z pradu budowlanego.
Dzisiaj jak bylem w mieszkaniu to w budynku B, na parterze praca wre pelna para ;)
Czyli jak widac da rade zaltwic prad budowlany.
Czy to ktos z tego forum?
My i tak musimy czekac bo poprawki maja nam zrobic do 10.10.2007
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
PawelMagda
..

Poziom: 4
|
|

|
|
też słyszałem, że robota wrze na dole
Czy wasze mieszkania były przy odbiorze wysprzątane? tzn. czy podłogi były zapylone?
Czy miał ktoś z was problem z krzywymi ścianamy/wylewkami?
Czy w dniu kiedy jest ostateczny termin dokonania poprawek będzie rozliczenie ich? tzn. kolejny taki odbiór mieszkania i protokół? |
|
|
|
 |
tymek

|
|

|
|
Przy odbiorze podlogi byly zamiecione.
Wylewki u nas sa w porzadku, sciany generalnie tez.
Natomiast w kilku miekscach jest problem z naroznikami - na obudowach kominow wentylacyjnych |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
U nas w łazience na podłodze leżała mała butelka po wódce. Panowie tego nie skomentowali w ogóle :>
Ściany proste, podłogi też, tak jak i narożniki. Trochę balkon nierówny, ale daliśmy sobie z tym spokój. Za to gniazdka do poprawy - kable idące do nich były niemal na wierzchu, przykryte 2 milimetrami tynku. |
|
|
|
 |
PawelMagda
..

|
|

|
|
Co do głębokości kabli, to przypomniało mi się, że myśmy dostali dobrą radę aby kompakt wc montować na silikon, bo jeśli będziemy śrubami to one są powyżej 6cm, a kilka centymetrów pod wylewką są rury z wodą, jak trafimy na nie to koniec:>
No chyba, że grube kafle będziemy mieć to można ryzykować... |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 04-10-2007
|

|
|
no po raz pierwszy byłem na naszym osiedlu w ciągu dnia i dowiedziałem się kilku ciekawych faktów: głównym winowajcom naszych problemów jest nijaki pan Smoliński, kolo który stwarza sam notorycznie problemy, a od którego wiele zależy bo jest głównym inspektorem budowy z ramienia budopolu. Życze powodzienia temu co by chciał coś znim załatwić ja już próbowałem i nie da się. Rozmawiałem z elektrykami co usłyszałem powaliło mnie:" Panie prąd mogliście już mieć miesiąc temu ale ciągłe problemy stwarzane przez budopol spowodowały opóźnienia, widac że nikomu się tu nie spieszy ", facet nie dal im pracować, podobno mają już skończoną robotę, a kiedy będzie prąd, kto to wie, oni oceniają że za jakiś dobry miesiąc, bo zanim energetyka poda napięcie to ze 2-3 tygodnie a potem liczniki kolejne 1-2 tygodnie, Na tego Smolińskiego to nawet pan W. nie ma już cierpliwości, Nie wiem kto go zrobił kierownikem ale jest to skandal ze strony budopolu i mam nadzieję że Geo wyegzekwuje konkretne kary od Budopolu za opóźnienie i obarczy winą za to Smolińskiego. Dowiedziałem się też od hydraulików że kolejny etap IVB ma już dośc znaczne opóźnienie i na dzisiaj termin oddania mieszkań jest ustalony na październik przyszłego roku , sic!!!!! Zatem życzę cierpliwości bo ja już swoją straciłem i mam dość ciągłych problemow.
A jeszcze jedno jeśli mówi wam ktoś z budopolu że wasze usterki są małe i w ciągu jednego dnia to zrobią nie wierzcie im wcale. Mnie tak powiedzieli a naprawili tylko dwie, reszte tłumacząc że to nie oni a podwykonawcy mają naprawić wady, akiedy to zrobią to oni nie wiedzą słowa Smolińskiego i że go to nie interesuje, on ma swój grafik i nie obchodzi go że jesteś umówiony i brałeś specjalnie urlop na ten "jedyny" jak zapowiadali dzien usuwania usterek.
Generalnie na budowie panuje starszny burdel i nikt nad tym nie panuje choc jest kierowników więcej niz pracownikow. |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 04-10-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Eiva79

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2006 Posty: 150
Poziom: 11
|
|

|
|
| uuuuch czy ktoś jeszcze słyszał coś o opóźnieniu terminu oddania etapu IVB? |
_________________ Bez ryzyka nie ma życia... |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
|

|
|
| Na pewno iVB w pazdzierniku????? Przeciez to 9 miesiecy po terminie!!!! Ok. miesiac temu kobieta w GEO powiedziala mi, ze IVB jest bardziej zaawansowany niz przewiduje harmonogram ich prac... |
|
|
|
 |
tymek

|
|

|
|
Do Hubi
Czyli dzisiaj nie zrobili Ci wszystkich usterek?
Czego nie zrobili?
Martwie sie bo ja mam glownie usterki zwiazane z hydraulika, wiec na pewno podwykonawcy.
Pytanie do wszystkich moze juz sie przyznamy z ktorych klatek jestesmy - my numer 63 |
|
|
|
 |
PawelMagda
..

|
|

|
|
Hmm jakie miałeś usterki hydrauliczne? mogłeś cokolwiek sprawdzić skoro wody nie ma? (ktos wie kiedy będzie?)
hubi, jakich usterek nie naprawili?
My mamy porysowane okna... ciekawe jak to naprawią... |
| Ostatnio zmieniony przez PawelMagda 04-10-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tymek

|
|

|
|
No najwazniejsza sprawa to wystajaca przy podlodze w pokoju rura odplywowa z kuchni.
Jezeli chodzi o to czy cos cieknie to pewnie dopiero wyjdzie, chociaz lepiej zeby wyszlo teraz.
Przydaloby sie nam teraz jeszcze kilka dni porzadnych deszczow, wyszlyby wady dachu i rynien. |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
jeśli chodzi o ten październik to powtarzam co mi mówili hydraulicy szczegółów nie znam.
A czego nie zrobili żadnych poprawek z oknami, ani nie ruszyli elektryki, byli tylko hydraulicy, a z całą reszta to była przepychanka kto ma robić.
a co do wody to jej nie ma i wszystko zależy od pana &^%^ Smolińskiego, który ma wziąć odpowiedzialność za odkręcenie wody, hydraulicy boja sie ze ludzie maja nie zabezpieczone przyłącza i zaleje mieszkania, pytanie tylko zatem dlaczego ta wodę w ogóle zakręcili , jak było sprawdzone i nie było przecieków, gdyby była woda to nikt by na pewno nie odkręcał korków, a tak maja niezłe jaja i się boją :(
z reszta poprawek czekam do soboty, według protokołu mają czas do 5 zatem i tak daje im jeden dzień więcej, jak nie zrobia to co mieli to juz za siebie nie ręcze,
A tak w ogóle to jak można oddać mieszkania bez prądu, wody i ogrzewania, normalnie alternatywy 4, |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 04-10-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 05-10-2007
|

|
|
Mam pytanie, może naiwne.
Co można zrobić, jeśli nie będzie zrobionych poprawek do dnia wyznaczonego w protokole odbioru? Chroni nas jakieś prawo, cokolwiek? |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
też się nad tym zastanawiam, najrozsądniej byłoby tak jak nie usuną sami do wyznaczonego terminu to napisac pismo z monitem że daje im się powiedzmy jeszcze 3-5 dni na zrobienie wszystkiego i ostrzeżenie że jeśli tego nie zrobią w wyznaczonym terminie bierzemy firme z zewnątrz i wystawiamy rachunek geo za usunięcie usterek, to chyba byłoby najuczciwsze ale pewno znając polskich ustawodwaców to nie pomyśleli o tym, jak uchronic nas czyli klientów deweloperów i nie uczciwych wykonawców.
P.S. A teraz dowcip roku: "Hydraulicy czekaja pod klatka, ale nie mamy kluczy, bo jedyne klucze cicec wczoraj dał jakieś pani i ona ich nie oddała, Nie mamy jak wejśc do budynku" Sic!!!!!! Normalnie jaja już sobie robią . Nie wiem czy śmiac się czy płakać |
|
|
|
 |
ReszKa
..

|
|

|
|
| tymek napisał/a: | | Pytanie do wszystkich moze juz sie przyznamy z ktorych klatek jestesmy - my numer 63 |
My jesteśmy z Waszej klatki. II piętro.
U nas też jeszcze nie poprawili usterek :(
Wiecie może jak sie do tego mają te 2 miesiące co mamy w umowie na wykończenie mieszkania? Tam jest mowa o 50 zł za każdy dzień zwłoki. |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
| Dzwoniliśmy dziś do Geo i nie wiem skąd hubi wziął te informacje na temat opóźnienia etapu IV B aż do października...według Geo nie ma większych powodów do obaw bo na razie wszystko idzie planowo i pod koniec listopada maja zacząć sie odbiory budowlane dokonywane przez Geo od wykonawcy... |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| ja tylko powtarzam wam to co słyszalem od hydraulików, a co do planowanego odbioru od podwykonawcow to mam wyrobione zdanie, Nam mówili że te odbiory będą pod koniec czerwca, a jak się okazało nawet teraz nie mają całych odbiorów, przykład naszą klatkę schodowa odebrano dopiero w tym tygodniu, pozostałe nie wiem, no i do tej pory nie mamy kluczy od piwnic bo coś tam jest jeszcze nie gotowe |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 05-10-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
| liczymy się z tym że będą jakieś opóźnienia ale październik to przerażająca wizja dlatego wolimy być dobrej myśli i wierzyć w to że dostaniemy klucze w styczniu niż załamywać ręce nad tym że mieszkanie mogą nam oddać dopiero za rok... |
|
|
|
 |
Doradca

..

|
|
|
|