|
Nowy, duży sklep powstaje blisko naszego osiedla |
| Autor |
Wiadomość |
anialandia
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 30-03-2010 Nowy, duży sklep powstaje blisko naszego osiedla
|

|
|
| Na rogu ulicy Czajkowskiego i Długosza rozpoczęła się właśnie budowa sklepu Lidl. Aktualnie wyburzane są znajdujące się tam warsztaty samochodowe. Taka bliskość 2 większych marketów (Lidl + Netto) poważnie zagrozi zaistnieniu sklepiku osiedlowego. Z tego co dowiedziałem się w "Pawilonie - Rabat" na Sołtysowickiej, dla nich Netto to już powolna śmierć, a dodatkowa konkurencja ją tylko przyspieszy. |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 30-03-2010
|

|
|
No cóż, ja akurat Lidla bardzo lubię. Mają fajne produkty "sezonowe", a póki co najbliższy jest na Psim Polu, więc dla mnie super :)
Natomiast Rabat nie jest typowym sklepikiem osiedlowym, który nastawiony jest na zyski z drobnych zakupów. I do którego zbiega się w szlafroku po to, by kupić masło i bułki na śniadanie. |
|
|
|
 |
Marcinek
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 23-04-2010
|

|
|
| muńka napisał/a: | No cóż, ja akurat Lidla bardzo lubię. Mają fajne produkty "sezonowe", a póki co najbliższy jest na Psim Polu, więc dla mnie super :)
|
W każdym razie od kilku dni osiedlowy sklepik działa, na razie bez alkoholu
oferta jest całkiem szeroka, warzywa, owoce, mięso, gazety itd |
| Ostatnio zmieniony przez Marcinek 23-04-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 23-04-2010
|

|
|
Fantastycznie! :)
Jeśli tylko jest codziennie świeże pieczywo w postaci bułek i chleba, to na pewno będę się tam zaopatrywać. Dzięki za info, bo akurat tamtędy prawie nigdy nie chodzę i przegapiłam.
Tylko jedna uwaga. Jest otwarte do 20:00 i wydaje mi się, że to dość krótko. Przydałoby się do 21, a nawet 22, zwłaszcza że niedługo o tej porze będzie jeszcze jasno...
No i szyld taki "odstający" od ściany budynku by się przydał, żeby było widać sklepik od strony ulicy i drogi dojazdowej :) |
| Ostatnio zmieniony przez muńka 23-04-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Marcinek
..

|
Wysłany: 26-04-2010
|

|
|
| muńka napisał/a: |
Tylko jedna uwaga. Jest otwarte do 20:00 i wydaje mi się, że to dość krótko. Przydałoby się do 21, a nawet 22, zwłaszcza że niedługo o tej porze będzie jeszcze jasno...
|
tak samo powinno być w weekendy
pomysł z tymi godzinami pracy jest głupi, dobre dla emerytów i matek na wychowawczym
ja i tak muszę chodzić do tych samych sklepów, bo jak wracam z pracy to akurat jest 20.
to samo w sobote, o 15 sklep zamknięty... to po kija taki sklep?
ten sklep mam po drodze gdy idę do tych 5 sklepów obok siebie, ten zawsze zamknięty jak go mijam, przynajmniej mam pocieszenie, że dalej jest większy wybór jak w jednym nie ma to w drugim jest, i chociaż piwo można kupić,
osiedlowy sklep jest tuż przy placu zabaw więc wątpie aby ruszyła sprzedaż alkoholi |
| Ostatnio zmieniony przez Marcinek 26-04-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kachurka
-

Poziom: 1
|
Wysłany: 13-05-2010
|

|
|
moim zdaniem godziny są ok.
Nie wpadajmy w paranoje, zwłaszcza że sklepik otwarty jest od 6. To nie supermarket gdzie pracuje cała masa ludzi. Jak zauważyłam pracują tam dwie osoby, więc dajmy im też odpocząć. |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 13-05-2010
|

|
|
| Nie ma to nic wspólnego z paranoją (?). Zwyczajnie często w porze kolacji, czyli po 20, ludziom brakuje w domu tego i owego (a to cytryny, a to masła...) i chciałoby się podskoczyć gdzieś obok. Zwłaszcza, że o 20 w lecie jeszcze jasno, dzieciaki ganiają itd. Żadna paranoja, ot zwykła potrzeba zakupów ;) |
|
|
|
 |
CzEsTeR
..

Poziom: 4
|
Wysłany: 14-05-2010
|

|
|
| muńka napisał/a: | | Nie ma to nic wspólnego z paranoją (?). Zwyczajnie często w porze kolacji, czyli po 20, ludziom brakuje w domu tego i owego (a to cytryny, a to masła...) i chciałoby się podskoczyć gdzieś obok. Zwłaszcza, że o 20 w lecie jeszcze jasno, dzieciaki ganiają itd. Żadna paranoja, ot zwykła potrzeba zakupów ;) |
Ja lubie sie czasem piwa napic po 23ciej ... myslisz ze powinni go zrobic calodobowym ? -.^ |
| Ostatnio zmieniony przez CzEsTeR 14-05-2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 14-05-2010
|

|
|
| Ja też, ale bez przesady, trzeba proponować realne rozwiązania ;) |
|
|
|
 |
Ines
*

Poziom: 5
|
Wysłany: 16-12-2010
|

|
|
| Czy coś wiadomo kiedy i czy w ogóle powstanie ten Lidl przy Czajkowskiego??????????? |
|
|
|
 |
moni2
-

|
Wysłany: 22-12-2010
|

|
|
| Ines napisał/a: | | Czy coś wiadomo kiedy i czy w ogóle powstanie ten Lidl przy Czajkowskiego??????????? |
coś tam się dzieje na tym placyku |
|
|
|
 |
felas
Całkiem nowy
Zamieszkały: Krzywoustego 7
|
Wysłany: 16-01-2011 Re: Nowy, duży sklep powstaje blisko naszego osiedla
|

|
|
| anialandia napisał/a: | | Na rogu ulicy Czajkowskiego i Długosza rozpoczęła się właśnie budowa sklepu Lidl. Aktualnie wyburzane są znajdujące się tam warsztaty samochodowe. Taka bliskość 2 większych marketów (Lidl + Netto) poważnie zagrozi zaistnieniu sklepiku osiedlowego. Z tego co dowiedziałem się w "Pawilonie - Rabat" na Sołtysowickiej, dla nich Netto to już powolna śmierć, a dodatkowa konkurencja ją tylko przyspieszy. |
jeśli można wiedzieć to skąd ma Pani informację, że tam miał powstać Lidl?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
anialandia
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 16-01-2011
|

|
|
| Wiem od robotników. Teraz znów coś tam się dzieje. Zaorali asfalt z Czajkowskiego. |
|
|
|
 |
lordpablo
..

|
Wysłany: 19-01-2011
|

|
|
| Asfalt z Czajkowskiego został sfrezowany w związku z remontem ulicy. Do końca tego tygodnia na całej ulicy ma się pojawić nowa warstwa asfaltu - od Długosza do Przybyszewskiego. Wcześniej jazda tą ulicą była koszmarem. |
|
|
|
 |
twojsasiad
.

|
Wysłany: 26-02-2011
|

|
|
| Marcinek napisał/a: |
chyba żartujesz...
w tym sklepie nie dość, że są symboliczne ilości produktów - prawie zawsze jak potrzebuje to się skończyło... to jeszcze ceny mają kosmiczne...
ja chcę Lidla!
kiedy on w końcu będzie? to chyba była plotka... |
|
|
|
 |
ostrze

Poziom: 9
|
Wysłany: 27-02-2011
|

|
|
| twojsasiad napisał/a: | | Marcinek napisał/a: |
chyba żartujesz...
w tym sklepie nie dość, że są symboliczne ilości produktów - prawie zawsze jak potrzebuje to się skończyło... to jeszcze ceny mają kosmiczne...
ja chcę Lidla!
kiedy on w końcu będzie? to chyba była plotka... |
ja kiedys slyszalem ze tam ma byc Carrefour |
|
|
|
 |
martusia7
Nowy

|
Wysłany: 20-03-2011
|

|
|
| Akurat, to, że lidl będzie blisko nas to dla NAS lepiej. Jak każdy wie nie wszystko kupisz w lidlu a jeśli zechcesz kupować w osiedlowym sklepiku to bedziesz mogl. Nie mamy na to wplywu. Lidl ma specyficzne i swoje produkty wiec bez obaw o sklepik osiedlowy jak sie bedzie mial utrzymac, to sie utrzyma... |
_________________ pooglądaj jeśłi chcesz:
Umywalki kamienne
Wanny kamienne |
|
|
|
 |
peka15
-

|
Wysłany: 29-08-2011
|

|
|
| To raczej nie będzie ani Lidl, ani Carrefour. Zrobiłem małe dochodzenie i w księdze wieczystej widnieje Kaufland. Budowa już rusza, teren jest ogrodzony, także znając tempo prac przy budowie takich obiektów można się spodziewać, że najpóźniej na wiosnę sklep ruszy. |
|
|
|
 |
lordpablo
..

|
Wysłany: 30-08-2011
|

|
|
Dobra wiadomość. Będzie gdzie parkować jak się studenty zjadą |
|
|
|
 |
peka15
-

|
Wysłany: 01-09-2011
|

|
|
| Być może będzie też LIDL, bo jest dzierżawcą działki przy skrzyżowaniu Boya-Żeleńskiego i Długosza (m.in tam, gdzie był plac z krzewami ozdobnymi itp.) Od kilku dni placyk ten został zlikwidowany, a teren uprzątnięty, więc być może coś się zacznie dziać. Choć Lidl i Kaufland mają wspólnego właściciela, więc nie wiem, czy postawienie dwóch marketów w dwóch końcach ulicy jest w ogóle brane pod uwagę. Nie wiem tylko w jakim celu dzierżawiliby działkę, jeśli nic nie chcieliby tam stawiać. |
|
|
|
 |
peka15
-

|
Wysłany: 18-10-2011
|

|
|
| Budowa Lidla ruszyła pełną parą, wykonawcą jest Skanska, więc pewnie migiem to postawią. |
|
|
|
 |
mowie
..

|
Wysłany: 19-10-2011
|

|
|
| peka15 napisał/a: | | Budowa Lidla ruszyła pełną parą, wykonawcą jest Skanska, więc pewnie migiem to postawią. |
w którym to miejscu jest dokładnie?
za parkiem? |
|
|
|
 |
nova
Nowy

|
Wysłany: 24-10-2011
|

|
|
| peka15 napisał/a: | | Być może będzie też LIDL, bo jest dzierżawcą działki przy skrzyżowaniu Boya-Żeleńskiego i Długosza (m.in tam, gdzie był plac z krzewami ozdobnymi itp.) Od kilku dni placyk ten został zlikwidowany, a teren uprzątnięty, więc być może coś się zacznie dziać. Choć Lidl i Kaufland mają wspólnego właściciela, więc nie wiem, czy postawienie dwóch marketów w dwóch końcach ulicy jest w ogóle brane pod uwagę. Nie wiem tylko w jakim celu dzierżawiliby działkę, jeśli nic nie chcieliby tam stawiać. |
Wystarczy przeczytać tablicę informacyjną przy budowie. Widnieje na niej, że w tym miejscu (skrzyżowanie Boya/Długosza) mają być obiekty biurowe (zapewne firmy Skanska-chociaż tego nie jestem pewna). A co do przeciwnej strony ulicy. Na tamtym placu nic się nie dzieje, ogrodzony, zero tablicy informacyjnej.
thx |
|
|
|
 |
peka15
-

|
Wysłany: 02-01-2012
|

|
|
| mowie napisał/a: | | peka15 napisał/a: | | Budowa Lidla ruszyła pełną parą, wykonawcą jest Skanska, więc pewnie migiem to postawią. |
w którym to miejscu jest dokładnie?
za parkiem? |
Dokładnie na skrzyżowaniu Boya-Żeleńskiego i Długosza, obok wiaduktu kolejowego. Szkielet już prawie jest ukończony, został dach, otynkowanie, instalacje - mam wrażenie, że otworzą go na Święta Wielkanocne |
|
|
|
 |
peka15
-

|
Wysłany: 25-01-2012
|

|
|
| Wg informacji otrzymanych od budowlańców, budowa Lidla ma zostać ukończona do końca marca. Jeśli zima nie przeszkodzi, pewnie na Wielkanoc zdążą otworzyć. |
|
|
|
 |
|
|