| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
Nowy pomysł MD dotyczący parkowania. |
| Autor |
Wiadomość |
Tomek
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 11-12-2009
|

|
|
tak precz z nimi i 0 identyfikatorów, niech płacą!
Współczuje znajomych Muńka.
A co do "głupoty"......... to można by raczej tu mówić o niektórych przedstawionych pomysłach... |
|
|
|
 |
monim
**

Poziom: 8
|
|

|
|
| Cytat: |
Tak z ciekawości: pan chyba musi pracować w jakiejś szeroko rozumianej "biurokracji"? Podoba mi się to z gośćmi, z tym że kasowałbym ich już od pierwszej godziny....
Zgaduję że nie jest pan szczęśliwym posiadaczem 3 tudzież 4pokoi ? |
Po co złośliwości i wycieczki osobiste? Nie zgadłeś w żadnym wypadku.
Celem jest rozwiązanie problemu, a nie kłótnia.
Wszytko to luźne propozycje. Na żaden pomysł nie upieram się, część podawana żartem. Po prostu opisane możliwości co możemy zrobić i co pewnie zostanie zrobione jeśli będziemy dalej w tym kierunku zmierzać (a w rozwiązaniach wziąłem pod uwagę pojawiające się czasem na forum pretensje wobec np. parkujących poza swoim garażem czy studentów) czy pretensje słuszne? niekoniecznie, ale pewnie jeśli jakiś zarząd wspólnoty będzie nad problemem debatować to te trzeba się liczyć, że takie tematy się pojawią.
Masz lepsze pomysły? napisz proszę.
Uważam, że jeśli zakładamy, że celem ma być więcej miejsc to trudno to uzyskać bez jakiś ustępstw, krzywdy dla kogokolwiek (trawniki powinny ucierpieć w pierwszej kolejności;-).
Krytykować jest łatwo gorzej coś zaproponować, zapewniam, że potrafiłbym ładnie skrytykować każdy pomysł, ale czy o to tutaj chodzi? Trzeba zastanowić się czy jest jakieś mniejsze zło, które wszyscy możemy zaakceptować.
Żaden z pomysłów mi się nie podoba bo zawsze w kogoś uderza - każąc parkować za osiedlem. Możliwe, że najlepszy jest stan obecny niż zabawy w biurokracje. Same identyfikatory prawdopodobnie nie wystarczą i pytanie co dalej ktoś tam wymyśli?
Dzisiaj przy odrobinie cierpliwości/zdeterminowania da radę zaparkować, jeśli sami zaczniemy regulować może być gorzej niż jest, próbkę już macie. |
| Ostatnio zmieniony przez monim 11-12-2009, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
monim
**

|
|

|
|
| ziemba napisał/a: | !
A masz jakiś pomyśł w przypadku kiedy ktoś ma 1 auto z przyczepką????
|
Ależ oczywiście, to osiedle jest właśnie po to aby parkować sobie przyczepki. Z pewnością odnajdziesz pełne zrozumienia spojrzenia sąsiadów czy jakieś ślady na przyczepie;-)
Jeśli już mamy narzekać to ja chce conajmniej 4 samochody na mieszkanie, wszystko inne to wolne żarty! (w końcu piszesz, że 2 samochody to za mało)
W takim razie pokaż jakieś rozwiazanie tej zagadki matematyczno-logicznej, mamy kilkaset miejsc parkingowych i ponad tysiac samochodów... jak to byś rozwiązał beż "wolnych żartów"?
posiadasz informacje o jakimś tajnym parkingu o pojemności co najmniej 2 tys samochodów ?
Czy może zgadzasz się z tym co pisałem, że lepiej zostawić tak jak jest? |
|
|
|
 |
ziemba
*

Poziom: 6
|
|

|
|
| monim napisał/a: | | ziemba napisał/a: | !
A masz jakiś pomyśł w przypadku kiedy ktoś ma 1 auto z przyczepką????
|
Ależ oczywiście, to osiedle jest właśnie po to aby parkować sobie przyczepki. Z pewnością odnajdziesz pełne zrozumienia spojrzenia sąsiadów czy jakieś ślady na przyczepie;-)
Jeśli już mamy narzekać to ja chce conajmniej 4 samochody na mieszkanie, wszystko inne to wolne żarty! (w końcu piszesz, że 2 samochody to za mało)
W takim razie pokaż jakieś rozwiazanie tej zagadki matematyczno-logicznej, mamy kilkaset miejsc parkingowych i ponad tysiac samochodów... jak to byś rozwiązał beż "wolnych żartów"?
posiadasz informacje o jakimś tajnym parkingu o pojemności co najmniej 2 tys samochodów ?
Czy może zgadzasz się z tym co pisałem, że lepiej zostawić tak jak jest? |
Już odpowiadam,
Jestem realistą i zdaję sobie sprawę z braku miejsc parkingowych, ale żaden z tych pomysłów jest nie do zrealizowania. Wiedz o tym że żyjemy w wolnym kraju i NIKT nikomu nie może zabronć kupić sobie 1, 2 3, aut z przyczepką i wozić na niej nawet łódź motorową !!!! Mam prawo Wjechać na osiedle do SWOJEGO DOMU takim autem jakim zechcę ( małym i duzym z przyczepą czy bez ) i nikt nikomu nie ma praw tych ograniczać a tym bardziej za to zbierać haracze, tak że wszystkie te pomysły można o kant tyłka rozbić. Rozwiązania nie ma, Mozna jedynie zamknąć szlabany a i tak podejrzewam że będzie duży problem aby takie rozwiązanie wprowadzić bo wiele osób nie ma zamiaru odizolować sie od świata gdyż twierdzi że nie chce mieszkać w Getcie.
Problem bedzie coraz większy i nic na to się nie poradzi, za małe osiedle w stosunku do ilości miejsc parkingowych. Dojdzie to takiej sytuacji że zarządca zablokuje słupkami wjazd na trawniki i chodniki i ci co nie bedą mieli już miejsca aby zaparkować będa mieli pecha i zmuszeni będą szukać miejsc poza osiedlem a co niektórzy będą jeździć do Korony na parking. Miejsc nie wyczarujemy więcej na osiedlu!!!!! |
|
|
|
 |
Terkot
** **

Poziom: 12
|
|

|
|
Mowy nie ma żebym się zgodził na przerabianie trawników na parkingi - od razu uprzedzam, że TAK mam samochód, TAK mam problemy z parkowaniem, ale to wszystko nie są powody do tego żebym miał mieszkać na betonowym placu. (pomijając już zupełnie fakt, że na osiedlu pewna część, terenu musi być tzw. biologicznie czynnym - czyli trawnikiem i NIE wolno go tak po prostu wybetonować).
Parkingów jest na pewno tyle ile wymaga prawo - ani mniej ani więcej. PINB na pewno by się do tego doczepił, gdyby brakowało choćby jednego miejsca.
Tak jak mówiłem, na pierwszym zebraniu wspólnoty będę za tym żeby trawniki zabezpieczyć przed ćwokami za kierownicą. Mam nadzieję, że poprze mnie wystarczająca część sąsiadów żeby to przeforsować.
Czy ktoś z was się w ogóle zastanawiał dlaczego są problemy z parkowaniem:
- parkują ludzie z poza osiedla, którzy sobie tu zrobili darmowy parking?
- problemem są klienci sklepów mieszczących się na osiedlu?
- a może po prostu MY mieszkańcy osiedla mamy za dużo samochodów?
Zastanówcie się nad tym przez chwilę, zanim zaczniecie nawoływać do budowy nowych miejsc zamiast trawników.
ps. I proszę nie zwalać winy na studentów - zazwyczaj płacą za wynajem więcej niż właściciele raty kredytu więc nie widzę powodu dla którego nie mogliby parkować na tych samych zasadach co inni.
ps 2. a jak nic nie wymyślicie to idźcie do sąsiadów z etapu II popytać jak to rozwiązali u siebie |
|
|
|
 |
ziemba
*

Poziom: 6
|
|

|
|
| Terkot, popieram Ciebie w całej rozciągłości z zabezpieczeniem trawników przed burakami którzy na nich parkuja ! Masz moje poparcie !!!! |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
| Tomek napisał/a: | | Współczuje znajomych Muńka. |
Doprawdy, nie musisz.
A znajomi MOGĄ sobie parkować w wyznaczonych do tego miejscach - obojętne czy mają garaż czy nie.
| Cytat: | | A co do "głupoty"......... to można by raczej tu mówić o niektórych przedstawionych pomysłach... |
Grunt, że niektórzy w ogóle mają jakiekolwiek pomysły, a nie biją bezsensownie pianę tylko dlatego, że najwyraźniej lubią się kłócić. Tak ciężko zrozumieć, że czasem trzeba wysłuchać zdania innych ludzi i wypracować kompromis, by wszystkim żyło się lepiej, a nie tylko np. połowie?
Jak widać bez zamknięcia osiedla ta rozmowa jest zupełnie bezcelowa, bo co człowiek, to inne poglądy na sprawę. Aha, zapomniałam! Przecież są też jednostki, co nie chcą zamknięcia szlabanów... |
|
|
|
 |
monim
**

|
|

|
|
| Terkot napisał/a: | | Mowy nie ma żebym się zgodził na przerabianie trawników na parkingi - od razu uprzedzam, że TAK mam samochód, TAK mam problemy z parkowaniem, ale to wszystko nie są powody do tego żebym miał mieszkać na betonowym placu. (pomijając już zupełnie fakt, że na osiedlu pewna część, terenu musi być tzw. biologicznie czynnym - czyli trawnikiem i NIE wolno go tak po prostu wybetonować). |
I rozumiem, że nie masz też miejsca w garażu?:)
Czyli jednym słowem to czego nam teraz najbardziej potrzeba i co zostanie najszybciej wykonane to słupki przy trawnikach?
Jakby nie patrzeć jesteśmy otoczeni działkami, to trochę jest zieleni, a w tym momencie wydaje mi się, że chyba tylko dzięki tym skrawkom trawników i chodników i parkowaniu na dziko jakoś się mieścimy. Co nie znaczy, że nie uważam tego za naganne, sam tak nie robie. Ale ustawienie słupków? Nie jestem przekonany. Już lepiej jakieś kary za takie parkowanie.
Co do trawników to przy okazji trudno nie powiedzieć o innym problemie - psów, trawniki są ale trzeba uważać aby czasem na nie nie nadepnąć... Szczególnie te od strony strony działek przy parkingach... tak jakby nie można było wyjść z psem kilka metrów dalej, tylko na trawnikach tuż przy samochodach... |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
- zamknąć osiedle i wtedy:
- odgrodzić duże trawniki słupkami
- te maleńkie trawniki, które ani nie upiększają, ani nie spełniają żadnej innej roli - przerobić na miejsca parkingowe (będzie ich raptem z 4... ale tak po prawdzie, to w sumie właśnie ok. 3-4 aut parkuje na trawnikach, więc wtedy problem teoretycznie powinien zniknąć)
- zezwolić na parkowanie aut częściowo na chodnikach, ale w taki sposób, by nie zagradzać dojścia do klatek, przejścia z wózkami itd.
Da się to zrobić, ale niestety dopiero wtedy, gdy będziemy mieli aktywną i odpowiedzialną ochronę, która zamiast udawać zainteresowanie, zwyczajnie będzie działać. Jednakże taka ochrona zda egzamin dopiero wtedy, gdy osiedle będzie zamknięte dla przypadkowych wjeżdżających ludzi. Jesteśmy więc w kropce.
Z mojej strony to raczej tyle w tym temacie. Jak tylko zacznie się tworzyć jakakolwiek wspólnota w etapie IVa, trzeba się będzie zacząć dowiadywać o możliwościach zamknięcia szlabanów i ujednolicenia/zmiany ochrony na osiedlu. |
|
|
|
 |
monim
**

|
|

|
|
| Terkot napisał/a: |
Zastanówcie się nad tym przez chwilę, zanim zaczniecie nawoływać do budowy nowych miejsc zamiast trawników. |
Jest trochę miejsc, gdzie trawnik jest wrzucony na siłę, gdzie aż się prosi przerobić to na miejsce parkingowe. nie postuluje przecież likwidacji wszystkich trawników. Uważam tylko nie z powodów osobistych tylko logicznych, że ludzie nie parkują na chodznikach i trawnikach bo lubią (chociaż nie wykluczam;-), tylko pewnie gdy nie mają wyboru.
Jeśli zlikwidujemy parkowanie na dziko problem z miejscem będzie jeszcze bardziej dokuczliwy i nie będzie zaczynać się przykładowo o 18, a być może o 15.
Trzeba sobie zdawać z tego sprawę.
Nie mam pojęcia czy dałoby radę stosować jakieś kary za nieprawidłowe parkowanie, ale taki pomysł jest lepszy niż kolejny koszt dla wszystkich i szpecące słupki o które będziemy się wieczorem potykać.
Kary regulują to w naturalny sposób, może nie socjalistyczny, ale jak ktoś jest burak albo nie ma wyboru i stać go zapłacić stówkę czy dwie za kilka godzin parkowania to ja mówię dlaczego nie? Jeszcze wspólnota miałaby jakiś zysk, opłaty można sensownie skalkulować aby oczywiście były na tyle wysokie aby nikomu nie opłacało się tak stale parkować (ekstra opcje dla recydywistów).
To nadal tylko luźne pomysły, nie potrzeba skoków ciśnienia, po prostu nie bardzo podoba mi się myśl o zasłupkowaniu osiedla, a wbrew pozorom nie jest to takie tanie. Wiem, że teraz sobie wyobrażacie, że chodzi przecież o kilkanaście słupków w kilku miejscach gdzie najczęściej wjeżdzają... gwarantuje jednak, że jeśli nadal nie będzie żadnych konsekwencji za takie parkowanie ludzie będą szukać miejsc gdzie jeszcze nie ma słupków, a gdzie obecnie wyobraźnia nie pozwala na wyobrażenie sobie stojącego samochodu... Dlatego to będzie trochę jak walka z wiatrakami, albo wszystko gdzie choćby tylko teoretycznie da się wjechać zasłupkować albo nic. |
| Ostatnio zmieniony przez monim 11-12-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
monim
**

|
|

|
|
| muńka napisał/a: |
- te maleńkie trawniki, które ani nie upiększają, ani nie spełniają żadnej innej roli - przerobić na miejsca parkingowe. |
Na tych trawnikach najczęściej ludzie parkują (chociaż częściowo), jeśli zobaczyłbym na nich słupki podczas gdy wszędzie w koło niesamowity ścisk, to przecież to będzie absurd rodem z filmów barei. |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
|

|
|
| muńka napisał/a: |
- te maleńkie trawniki, które ani nie upiększają, ani nie spełniają żadnej innej roli - przerobić na miejsca parkingowe (będzie ich raptem z 4... ale tak po prawdzie, to w sumie właśnie ok. 3-4 aut parkuje na trawnikach, więc wtedy problem teoretycznie powinien zniknąć)
|
Absolutnie! Zawsze bedzie problem "kilku" aut. |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
|

|
|
Widzę, że konieczny jest głos opatrzności:
1. ZAMKNĄĆ SZLABANY!!!!!!!!!!!!!! Zobaczycie jak przyjemnie będzie się parkowało od 24.12.09 do 4.01.10. I wtedy zrozumiecie kto tak naprawdę robi tłok na parkingu.
2. Absolutnie nie zgodzę się na zamianę trawników na miejsca parkingowe, ale zgadzam się z przedmówcami, że w pobliżu klatek 55 i 57 są co najmniej dwa miejsca, które można wykorzystać na parking. Jestem skłonny zrezygnować (z bólem serca) z tych dwóch bajorek wypełnionych błotem, na rzecz miejwsc parkingowych.
3. Zadne identyfikatory (bo takie jak ma etap II, to mogę sobie na drukarce wydrukować). ZAMKNĄĆ SZLABANY!!!!!!
4. Jeżeli na forum pojawia się właściciel białego mercedesa kombi w124, to niech wie, że jest masakrycznym burakiem, a jeśli jeszcze raz stanie na dwóch miejscach parkingowych to...
5. Ostatnio byłem świadkiem, jak rano na parking wjechał facet, zaparkował samochód i poszedł w stronę Kromera (pętli). Dlatego ZAMKNĄĆ SZLABANY!
6. Proszę nie robić osobistych wycieczek do Muńki, bo po pierwsze to moja sąsiadka i towarzyszka forumowej walki z buractwem w naszej bramie, a ma dużo racji.
7. Może nie będziemy czekać na montarz barkierek na trawnikach, tylko skontaktuje się ze mną na prive'a ktoś kto ma a) hak w samochodzie, b) przyczepkę i wybierzemy się gdzieś znaleźć jakieś większe kamyki i zwlaić je na trawniki, żeby nie dało się tam wjechać. |
|
|
|
 |
kaczy
-

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 1
|
|

|
|
| taaak zamknac szlabany, postawic zasieki dac ochroniarzowi bazooke i kazac mu gadac po niemiecku;) |
_________________ www.megabazar.pl <<<NAJLEPSZY>>>
ZAPRASZAMY DO ODWIEDZENIA NASZEGO SKLEPU >>>>>
-------------------------------------------------------
MEGAPLIKI INTERNET TECHNOLOGIES
www.megapliki.info
Proesjonalizm to nasze uzależnienie |
|
|
|
 |
kaczy
-

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 1
|
|

|
|
| zapomniałem dopisać ze ja proponuje ustawienie min przeciwpancernych na trawnikach:P |
_________________ www.megabazar.pl <<<NAJLEPSZY>>>
ZAPRASZAMY DO ODWIEDZENIA NASZEGO SKLEPU >>>>>
-------------------------------------------------------
MEGAPLIKI INTERNET TECHNOLOGIES
www.megapliki.info
Proesjonalizm to nasze uzależnienie |
| Ostatnio zmieniony przez kaczy 11-12-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tomek
..

|
|

|
|
| Mumin napisał/a: | Widzę, że konieczny jest głos opatrzności:
1. ZAMKNĄĆ SZLABANY!!!!!!!!!!!!!! Zobaczycie jak przyjemnie będzie się parkowało od 24.12.09 do 4.01.10. I wtedy zrozumiecie kto tak naprawdę robi tłok na parkingu.
2. Absolutnie nie zgodzę się na zamianę trawników na miejsca parkingowe, ale zgadzam się z przedmówcami, że w pobliżu klatek 55 i 57 są co najmniej dwa miejsca, które można wykorzystać na parking. Jestem skłonny zrezygnować (z bólem serca) z tych dwóch bajorek wypełnionych błotem, na rzecz miejwsc parkingowych.
3. Zadne identyfikatory (bo takie jak ma etap II, to mogę sobie na drukarce wydrukować). ZAMKNĄĆ SZLABANY!!!!!!
4. Jeżeli na forum pojawia się właściciel białego mercedesa kombi w124, to niech wie, że jest masakrycznym burakiem, a jeśli jeszcze raz stanie na dwóch miejscach parkingowych to...
5. Ostatnio byłem świadkiem, jak rano na parking wjechał facet, zaparkował samochód i poszedł w stronę Kromera (pętli). Dlatego ZAMKNĄĆ SZLABANY!
6. Proszę nie robić osobistych wycieczek do Muńki, bo po pierwsze to moja sąsiadka i towarzyszka forumowej walki z buractwem w naszej bramie, a ma dużo racji.
7. Może nie będziemy czekać na montarz barkierek na trawnikach, tylko skontaktuje się ze mną na prive'a ktoś kto ma a) hak w samochodzie, b) przyczepkę i wybierzemy się gdzieś znaleźć jakieś większe kamyki i zwlaić je na trawniki, żeby nie dało się tam wjechać. |
pt6. a po drugie ? coś jak w punkcie 4?
Panie/ni Monim, coś pan/ni widzę po Pańskich zapędach do kasowania wszystkich i za wszystko (pomijając tych z kawalerek i mieszkań 2 pokojowch) żeś pan portfel grubo wypchany posiadasz.
Mam rozwiązanie. I nawet nietrzeba będzie zamykać bramy jeśli to komuś przeszkadza (choć moim zdaniem to dobry pomysł).
Więc ..........osłupkować wszystkie miejsca parkingowe. Zamknięcie do wszystkich otwierane jednym kluczem. Każdemu mieszkańcowi dać po kluczu i poprosić aby po wyjeździe wszyscy zamykali miejsca po sobie bo to leży w ich interesie. |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| Mumin napisał/a: |
6. Proszę nie robić osobistych wycieczek do Muńki, bo po pierwsze to moja sąsiadka i towarzyszka forumowej walki z buractwem w naszej bramie, a ma dużo racji. |
Nawet nicki na forum mamy podobne, jeszcze sobie ludzie pomyślą, że to jeden człowiek ma dwa konta ;)
| Tomek napisał/a: | | pt6. a po drugie ? coś jak w punkcie 4? |
Nie ma potrzeby, zaradna kobieta sama się obroni ;)
Dwa klucze w tym sporze:
1. Zamknąć szlabany.
2. Kompromis. |
| Ostatnio zmieniony przez muńka 11-12-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
Drogi Tomku, rzeczywiście pozostawianie niedopowiedzeń jest nieładne i może sugerować groźby karalne, a miałem na myśli działania takie jak zamieszczenia zdjęć na joemonster i podobnych stronach, aby napiętnować wieśniactwo lub umieszczenie tabliczki w pobliżu tegoż (notabene pięknego) auto ze wskazaniem, że tak parkują buraki. Nie wiem, czy Ty jesteś użytkownikiem tego pojazdu, ale jego właściciel musi mieć poważne odchylenie na punkcie swojego samochodu, skoro tak dba o lakier, że zajmuje wszystkie dostępne miejsca parkingowe. A uważam, że jest wieśniakiem i burakiem, bo zajrzyj tutajLink.
A po drugie miało być że Muńka ma rację. |
|
|
|
 |
CzEsTeR
..

Poziom: 4
|
|

|
|
| Tomek napisał/a: |
Mam rozwiązanie. I nawet nietrzeba będzie zamykać bramy jeśli to komuś przeszkadza (choć moim zdaniem to dobry pomysł).
Więc ..........osłupkować wszystkie miejsca parkingowe. Zamknięcie do wszystkich otwierane jednym kluczem. Każdemu mieszkańcowi dać po kluczu i poprosić aby po wyjeździe wszyscy zamykali miejsca po sobie bo to leży w ich interesie. |
Jedna uwaga, nim zaczniesz osłupkowywać miejsca parkingowe zorientuj się ile miejsc parkingowych należy do Twojej wspólnoty. Bo może się okazać tak, że Twoja wspólnota nie posiada zadnych miejsc parkingowych a jedynie miejsca postojowe, a miejsca które chcesz osłupkować należą do innej wspólnoty.
Problemu z miejscami na parkingu nie stwarza ani garstka Bogu winnych studentow, ani klienci sklepow... Przestancie sie oszukiwac i szukac przyczyn zwalajac na innych....jest duza liczba samochodow nalezacych do mieszkancow osiedla i ograniczona liczba miejsc parkingowych. I owszem, czesc moglaby parkowac poza osiedlem gdy nie ma dla nich miejsca na osiedlu tylko po co jak latwiej jest wyjsc z zalozenia ze "nie po to płacili tyle kasy za mieszkanie..." (jak ktos juz raczyl wspomniec).
Nie rozwiaza tez go jakies chore pomysly w stylu oplat, blokad etc etc.. nikt się na to nie zgodzi bo nikt nie bedzie wiązał sznura na swoją szyję.
@Mumin, skad w Tobie taka nienawisc do studentow ? |
|
|
|
 |
Tomek
..

|
|

|
|
Muminie Drogi!
Weź sprawy w swoje ręce. Gdy następnym razem zobaczysz białego Mercedesa stojącego na trawie napisz nawet odręcznie kartkę typu: "Do właściciela: następnym razem kiedy zobaczę pana auto na trawniku, niestety ten fakt będę musiał zgłosić na Policje" i wzadź za wycieraczkę. Uważam że "Chwasty należy wyrywać". Jak właściciel oleje Twoją kartkę (w co wątpię) następnym razem zadzwoń na Policję. Kiedy stanie na dwóch miejscach, kartka że następnym razem będziesz jednak się starał zaparkować swoim 20letnim fiatem obok niego, ale niemożesz zagwarantować nienaruszalności lakieru jego Mercedesa.
Ludzie, niebójcie się edukować buractwo. Wydaje mi się że niektórzy to tylko są "mocni w gębie" na forum..... |
|
|
|
 |
Tomek
..

|
|

|
|
| .....i proszę nie wyjeżdzać z tekstami, że się chce żyć w zgodzie z sąsiadami.... |
|
|
|
 |
Łukasz
**

|
Wysłany: 14-12-2009
|

|
|
| Chciałbym zakomunikować iż białym mercedesem jeżdzi mało rozgarnięta Paniusia, której starałem się wytłumaczyć zasady parkowania ale zrobiła wielkie oczy ... |
|
|
|
 |
marta16
.

Poziom: 2
|
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
Wysłany: 17-12-2009
|

|
|
To co? Gromadzimy materiał? |
|
|
|
 |
Eiva79

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2006 Posty: 150
Poziom: 11
|
Wysłany: 17-12-2009
|

|
|
| A widziałam ostatnio kogoś jak robił zdjecie białemu mercedesowi ;). |
_________________ Bez ryzyka nie ma życia... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|