| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
odszkodowanie |
| Autor |
Wiadomość |
ostrze

Poziom: 9
|
Wysłany: 10-11-2009 odszkodowanie
|

|
|
Czy orientujecie sie moze jaka jest realna szansa uzyskania odszkodowania od dewelopera w naszej sytuacji? Abstrahujac od calej kwestii braku pozwolenia na uzytkowanie i kosztow jakie musimy ponosic z tego powodu itp., chodzi mi o przesuniecie sasiedniego bloku. Bez watpienia widok z okna i wieksza bliskosc okien sasiadow wplywa na wartosc nieruchomosci.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 10-11-2009
|

|
|
| MUsiałbyś baaaardzo dokładnie udokumentować, że poniosłeś z tego tytułu szkodę. Dopóki nie sprzedasz mieszkania, to nie poniesiesz szkody ze względu na przesunięcie bloku. Poza tym byłoby to bardzo trudne do udowodnienia, bo musiałbyś mieć opinię rzeczoznawcy, a Geo z pewnością miałoby swojego, według którego Twoje mieszkanie zyskało na wartości, gdyż masz bliższy kontakt z sąsiadami, a w dodatku oślepiające słońce nie świeci Ci w oczy. |
|
|
|
 |
ostrze

Poziom: 9
|
Wysłany: 10-11-2009
|

|
|
| Mumin napisał/a: | | Poza tym byłoby to bardzo trudne do udowodnienia, bo musiałbyś mieć opinię rzeczoznawcy, a Geo z pewnością miałoby swojego, według którego Twoje mieszkanie zyskało na wartości, gdyż masz bliższy kontakt z sąsiadami, a w dodatku oślepiające słońce nie świeci Ci w oczy. |
:D Dobrze przynajmniej ze nie chcieli mi podwyzszyc ceny za te ulepszenia ;) |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 13-11-2009
|

|
|
| Mumin, jak Ty się na wszystkim znasz... Nie chciałbyś przejąć zaszczytnej funkcji Prezesa?? :) |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 15-11-2009
|

|
|
| Wyczuwam ironię :) czy już jestem przewrażliwiony? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|