|
ogrzewanie+woda |
| Autor |
Wiadomość |
Terkot
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 22-10-2008 ogrzewanie+woda
|

|
|
Witam,
Czy wiecie coś o rozliczaniu kosztów ogrzewania i wody?
Przecież używamy obu od ponad roku, a tu cicho jak gdyby nigdy nic :( |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 22-10-2008
|

|
|
| dzwonilem w tej sprawie do MD i dostalem odpowiedz ze rozliczenie bedzie po podpisaniu aktów notarlianych, sic!!!! W tej chwili rozliczaja sie z Geo i usłyszałem tekst: "Prosze sie nie martwic, widac ze kasa zaliczkowa jeszcze jest bo Geo nie upomina sie od was o pieniadze!!!!!". Ja założyłem sobie fundusz "C.O i woda" i odkładam co miesiac okolo 200-300 zł |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 22-10-2008
|

|
|
Napisałem pismo w tej sprawie do GEO i do wiadomości MD. Czekałem na uwagi członków stowarzyszenia i przyznam się - trochę mi wyleciało mi to z głowy z uwagi na natłok zajęć. Już wydrukowałem, po podpisaniu przez drugą osobę z Zarządu je wyślę jutro faxem i pocztą.
Pozostanie pilnować MD, żeby to zrobili. Tak naprawdę nie ma żadnego (poza ich lenistwem) powodu, żeby nie dokonać rozliczenia. |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
|
|
|
 |
Terkot
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 08-12-2008
|

|
|
witam,
wiem, że termin, który GEO wyznaczyło MD na rozliczenie jeszcze nie upłynął, ale czy ktoś z was dostał już wyliczankę ile ma dopłacić? ;) |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 08-12-2008
|

|
|
Rozmawiałem z Major Domusem - twierdzą, że mieli problem z zebraniem wszystkich
odczytów i dokumentów. GEO dopiero 5 grudnia dostarczyło dokumenty źródłowe - faktury. (informacja z dzisiaj - 8.12.2008)
Także pewnie dopiero na Nowy Rok będziemy wiedzieć co i jak. |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
| Ostatnio zmieniony przez Piotr 08-12-2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 09-12-2008
|

|
|
Tez dzwonlem do Major Domusa w sprawie rozliczenia i takze dostalem iformacje ze maja problemy ze spisaniem liczników, jakos nie chce mi sie w to wierzyc bo jaks do tej pory nikt u mnie nie byl, choc zawsze jest ktos w domu juz od 16, zatem chyba sami maja to gdzies i im nie zalezy( na marginesie wyslalem stan licznikow w moim mieszkaniu mailem) , Zastanawia mnie tylko jak zrobia rozliczenie skoro stany licznikow sa z roznych dni na przestrzeniu miesiaca. Z tego co wiem robi sie tak ze sumuje sie stany licznikow z mieszkan w calym budynku i porownuje sie ta wartosc z glownym licznikiem budynku, roznica dzielona jest na wszystkich. Ciekawe???
Druga sprawa Major Domu poinformowal mnie o planowanym spotkaniu dla etapu IVA, ma sie odbyc jeszcze przed swietami ale termin jeszcze nie jest znany, zobaczymy!! Obiecuja juz od wrzesnia i moze w koncu dotrzymaja slowa i bedzie szansa porozmawiania o kilku problemach jak np ochrona. |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 10-12-2008
|

|
|
Mąż dziś dzwonił do MD w sprawie rozliczeń wody i mu powiedzieli, że póki co MD rozlicza się z Geo, a niedługo będzie nam wysyłał stan tych "rozliczeń".
Była u nas jakiś czas temu pani spisywać liczniki (hm, może 2 tygodnie temu?). |
|
|
|
 |
kasialek
**

Poziom: 7
|
Wysłany: 11-12-2008
|

|
|
Do nas nikt nie dotarł...może dlatego, że mieszkamy na 5 piętrze
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
yves
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 11-12-2008
|

|
|
u nas już byli 2 razy, pierwszy raz przed wakacjami a drugi raz nie dawno, to jak oni chcą nas rozliczać skoro nie byli we wszystkich mieszkaniach |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|