|
OKNA |
| Autor |
Wiadomość |
leo

Poziom: 9
|
Wysłany: 18-05-2008 OKNA
|

|
|
Czy wy też macie w oknach wyciętą część uszczelki ? Ja mam mam w każdym oknie na odcinku około 10cm ( na zewnętrznej częsci ). Powiedzieli mi że jest to mikrowentylacja ale coś mi się nie chce w to wierzyć. Nie wygląda to na wycięcie firmowe. Prawdopodobnie kupili najtansze okna a w przepisach jest zapis że wszystkie okna muszą mieć mikrowentylacje ,więc postąpili w ten sposób Co wy na to ? Czy na innych etapach budowy też tak jest ? |
|
|
|
 |
leo

|
Wysłany: 19-05-2008
|

|
|
--------------------------------------------------------------------------------
Czy wy też macie w oknach wyciętą część uszczelki ? Ja mam mam w każdym oknie na odcinku około 10cm ( na zewnętrznej częsci ). Powiedzieli mi że jest to mikrowentylacja ale coś mi się nie chce w to wierzyć. Nie wygląda to na wycięcie firmowe. Prawdopodobnie kupili najtansze okna a w przepisach jest zapis że wszystkie okna muszą mieć mikrowentylacje ,więc postąpili w ten sposób Co wy na to ? Czy na innych etapach budowy też tak jest ? |
|
|
|
 |
gural

|
|

|
|
| ja także mam wycięte część uszczelki ... etap IVa |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
|

|
|
Hej,
pytałem na odbiorze o te wycięcia w uszczelkach i dowiedziałem się, że to mikrowentylacja... Wariant tanie okno, wycinamy uszczelkę i wszystko gra. Takie życie...
Pozdr. |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
Joan
Gość
Poziom: 4
|
|

|
|
strasznie się brudzi okno przy tych wycieciach i wieje
jakiś pomysł, aby to uzupełnić? |
|
|
|
 |
yves
**

Poziom: 8
|
|

|
|
My też mamy wycięte uszczelki (etap IVa) i też nam wciskali, że to "wentylacja". Nieźle się ubawiliśmy ale nie dyskutowaliśmy bo nie było z kim. Żeby się ich pozbyć trzeba sobie zmienić uszczelki. Nie wiemy po co to robili skoro i tak w każdym oknie po prawej stronie u góry jest i tak zamontowane jakieś ustrojstwo, które ma służyć temu samemu. Jeszcze nie spotkaliśmy się nigdzie z tak ciekawymi pomysłami zwłaszcza, że możemy sami sobie wszyscy rozszczelnić okna za pomocą uchwytu i tyle |
|
|
|
 |
leo

|
|

|
|
Chyba się zapytam o atest na ten patent w oknach i o nazwę producenta. Zapytam się bezposrednio w firmie która to produkuje ( najlepiej chyba na piśmie ) czy to jest zgodne z jej zaleceniami. Raczej wydaje mi się że jest to patent któregoś z mądrali bo z takim czymś jeszcze się nigdzie nie spotkałem. Pytałem się mojego znajomego kierownika budowy i on też nigdy czegoś takiego nie widział . Ciekaw jestem jak to się ma do gwarancji producenta na te okna ? Jakie to ma parametry przenikliwości ciepła skoro wiatr wieje przez te szczeliny ? Coś mi się wydaje że jest to jakiś wielki przekręt. A może kupili jakieś wybrakowane okna hurtowo Coś tu jest nie tak !!! |
|
|
|
 |
zbych
Gość
|
Wysłany: 20-05-2008 Okna
|

|
|
| Reklamuje okna juz 2 raz. Sa nieszzcelne, dmucha spod uszczelki. Sa krzywo osadzone (poziomica 1,5m - ucieka 5mm). Poprosilem o atest wykonawce to otrzymalem odpwoeidz ze nie jestem strona dla niego. Bedzie chyba ciezka batalia, bo moje okna nie nadaja sie do niczego. po zamknieciu ich caly chalas przedostaje sie do srodka mieszkania. |
|
|
|
 |
leo

|
Wysłany: 20-05-2008
|

|
|
Ale stroną jest GEO więc od nich trzeba tego wymagać. Dzisiaj się też swoim oknom przyjrzałem i przyłożyłem poziomice - futryna balkonowa jest kołyską |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 20-05-2008
|

|
|
| u nas jest nawet ok... są nierówności ale jest dobrze... |
|
|
|
 |
zbych
Gość
|
Wysłany: 22-05-2008 OKNA - rzeczik konumenta
|

|
|
Rozmawiałem z rzecznikiem konsumenta. Sytuacja wygląda tak, że jeżeli nie jesteśmy zadowoleni z zamontowanych okien i reklamacje nie przynoszą skutku, to możemy sprawę skierować do rzecznika konsumenta, a on następnie powoła rzeczoznawcę który wypowie się na temat poprawności zamontowanych okien.
Kto z was ma problemy i wątpliwości związane z oknami i chce wspólnie przyłączyć sie do tego pomysłu??
Moje okna są tak fatalnie zamontowane, że nie mam wyjścia muszę to reklamować lub wymienić na własny koszt więc na razie zamierzam reklamować do skutku. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|