Przesunięty przez: Administrator 20-07-2009 |
Opłaty za ciepło - jak dzielone? |
| Autor |
Wiadomość |
BartekB
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 22-11-2007 Opłaty za ciepło - jak dzielone?
|

|
|
Za ciepło płacimy indywidualnie - każdy ma swój licznik? gdzie one są jeśli tak?
kto płaci za ciepło w budynku i prąd w klatkach schodowych/garażach? wszyscy równo?
czy np. garaży właściciele ich? |
|
|
|
 |
Rysiek
..

|
Wysłany: 23-11-2007
|

|
|
| Za ogrzewanie i oświetlenie części wspólnych wszyscy płacą równo (w czynszu). Indywidualne liczniki ciepła dla mieszkań są w skrzynce na korytarzu danego piętra. |
|
|
|
 |
Michal
..

|
Wysłany: 24-11-2007
|

|
|
Hmm czyli pewnie garaże również wspólnie.
Orientujecie się kiedy będzie ciepła woda? |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 26-11-2007
|

|
|
Ciepła woda będzie wtedy, kiedy w danym pionie jednego dnia będzie dostęp do wszystkich mieszkań - albo obecny właściciel, albo klucze przekazane Budopolowi. Dziś mi powiedzieli, że nie mogą ryzykować ponownych zalań (jak to było w przypadku zimnej wody).
Tak więc wiele zależy od nas, bo wg pana Chablińskiego, od strony technicznej nie ma problemów i wodę można puścić nawet dziś. |
|
|
|
 |
kurczaki

Poziom: 9
|
|

|
|
| Muńka to ty dzisiaj rozmawialas z p. Chalbinskim na klatce schodowej 57? Jesli tak, to ja szedlem zaraz za wami z zakupami z Castoramy. |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
To Ty niosłeś (chyba) miotłę? ;)
Rozmawiałam z Chablińskim przez telefon i potem na klatce schodowej, więc całkiem możliwe, że to byłam ja :)
No to miło mi poznać sąsiada w takim razie :D |
|
|
|
 |
PawelMagda
..

Poziom: 4
|
|

|
|
Co do dzielenia, słyszałem dziś, że smoliński ganiał jakichś lokatorów, którzy podłączali się na lewo do prądu z korytarza:P (podobno z oświetlenia)
to chyba taki sposób oszczędności przy remoncie?
z tym, że na nasz koszt i ryzyko - jeśli jest zwarcie na klatce to wszyscy nie mają prądu...
na szczęście reagują i na upomnieniu ma się nie skończyć bo to poważna sprawa |
| Ostatnio zmieniony przez PawelMagda 26-11-2007, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| A może ci ludzie jeszcze nie mają prądu w mieszkaniach? Bo aż trudno mi uwierzyć, że z oszczędności ktoś tak nierozsądnie postępuje... :/ |
|
|
|
 |
PawelMagda
..

Poziom: 4
|
|

|
|
| Ja na ich miejscu pogadałbym z sąsiadami, albo kierownikiem i wziął legalnie prąd... takie coś to przegięcie, to nie jest wytłumaczenie jak dla mnie |
|
|
|
 |
kurczaki

Poziom: 9
|
Wysłany: 04-12-2007
|

|
|
| Dobrze wam grzeja kaloryfery? Bo my juz dwa razy odpowietrzalismy, i znowu sa takie letnie na gorze.... Moze jakas nieszczelnosc w rurach albo za slaby doplyw? |
|
|
|
 |
Rysiek
..

|
|

|
|
| Klatka 57, IIIp. grzejniki grzeją bardzo dobrze. |
|
|
|
 |
tymek

Poziom: 10
|
|

|
|
No wlasnie nam tez grzeja tak sobie.
Sa ustawione na maksa a w dolnym rogu sa letnie.
Jeden z hydraulikow z budowy twierdzil ze tak moze byc bo ludzie wlaczaja i wylaczaj ogrzewanie, spuszczaja wode itd, ze wtedy sie tworza jakies obszary z powietrzem. Nie wiem ile w tym prawdy, jak na razie nie ma duzych mrozow wiec nie mozna stwierdzic czy to co jest jest wystarczajace
. |
_________________ Tymek |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|