| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
Przesunięty przez: Administrator 20-07-2009 |
ostrzeżenie - bezpieczniki i prąd |
| Autor |
Wiadomość |
tombak
..

Poziom: 4
|
Wysłany: 15-05-2007 ostrzeżenie - bezpieczniki i prąd
|

|
|
Witam wszystkich,
lojalnie ostrzegam przed prądem wszyscy co są w trakcie remontu lub planują zacząć zastanówcie się 3 razy kiedy będziecie wiercić w ścianach i suficie ja z tym miałem wiele przebojów bo jak się okazuje kable wcale nie są tak prosto polozona jak to jest na projekcie (przynajmniej u mnie) i laczylem wiele kabli aby nie siedziec po ciemku
druga rzecz to bezpieczniki!!! nie wiem kto wymyslil aby to byly 10 przeciez na tym nie dziala nic!!! czajnik i odkurzacz to sa urzadzenia ktore skutecznie beda powodowac wywalenie korkow. na dzien dobry zmiencie na 16 amperow!!! W tablicy glownej sa 20 wiec nie ma problemow ewentualnie tam mozna wymienic na 25. ja mam na razie 20 i jeszcze mi nie wywalilo.
pozdrawiam
jak sie mieszka sasiedzi? C |
|
|
|
 |
chemik
*

Zamieszkały: Etap III
Poziom: 5
|
Wysłany: 01-08-2007
|

|
|
To, ze odkurzacz wywala ci bezpieczniki nie jest wina ich amperazu... Widocznie twoj odkurzacz ma dosc duzy prac rozruchowy, czyli upraszczajac w momencie startu bierze duzo amperow i to powoduje wybijanie korkow... Zmien bezpieczniki z klasy B na C (bez zmiany amperazu) i klopot zniknie...
Dodamt tylko, ze B sa drozsze od C wiec tym razem Geo nie poskapilo (przynajmniej u mnie)... |
_________________ Dzis jest pierwszy dzien reszty twego zycia... |
|
|
|
 |
MM
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 01-08-2007 Re: ostrzeżenie - bezpieczniki i prąd
|

|
|
| tombak napisał/a: | Witam wszystkich,
lojalnie ostrzegam przed prądem wszyscy co są w trakcie remontu |
Dzięki za rady - a ile tych po 10 miałeś? - jak wygląda ta instalacja - kontakty osobno, światło osobno?
Rozumiem, że są to jakieś przełączniki - a nie takie typowe przepalające się korki? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|