Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ostrzeżenie
Autor Wiadomość
AnitaJacek
Całkiem nowy

Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 21-12-2007   Ostrzeżenie

Wszystkich ostrzegamy przed problemami z ciśnieniem wody. Szczególnie ciepłej. Zanim przystąpicie do remontu koniecznie trzeba sprawdzić zawory w kuchni i łazience. Słabsze ciśnienie lub brak wody oznacza zapchane rury. Oni testowali powietrzem, w rurach znajdują potem zaschnięty beton, ale zanim do nich się dostaną muszą rozkuć podłogi (często na ślepo tną beton) a przy okazji robi się tyle brudu, że mieszkanie do malowania. Nie mówiąc już, o sytuacjach kiedy mamy zrobione podłogi - kogo obciążyć za zniszczenia? Wina lokatora, że nie zauważył wcześniej? Podobnie jest jeśli któryś z kaloryferów nie grzeje lub słabiej grzeje.

zbych 

Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 13/22
 59%
Wysłany: 22-12-2007   zatkane rury

hm... to mnie zamrtwiliscie. w duzym pokoju grzejnik grezje mi bardzo slabo. czy ktos mial zapchane rury od centralnego ogrezwania?? dzwonilem do kierownika budowy to tlumaczyl ze to wina ze ludzie robia remonty i ze jest gdzies poduszka powietrzna.
mam zlaozona podloge juz w deskach :/ i zrywanie tego :/ nie wyobrazam sobie tego :/
prosze wiec o inf czy komus sie zdazylo ze mial CO zatkane??

muńka 

Pomogła: 3 razy
Poziom: 20
HP: 17/893
 2%
MP: 426/426
 100%
EXP: 47/52
 90%
Wysłany: 22-12-2007   

U nas również grzejnik w pokoju słabo działa. I nam również powiedzieli, że to wspólna wina lokatorów - bo nie wszyscy jeszcze grzeją. Wprawdzie my nie przegrzewamy mieszkań, zwykle ustawiamy kaloryfery "na 3", ale przydałoby się żeby kaloryfer jednak działał poprawnie :/
No i oczywiście remont już mamy w pełni zrobiony, jeśli o podłogi chodzi.

U kogoś jeszcze wystąpił ten problem?

Michal 
..

Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 22-12-2007   

Słyszałem, że jest kilka takich mieszkań, wczoraj w jednym właśnie szukali rur. Informacje od hydraulika, ja mam problem z ciśnieniem ciepłej wody w kuchni :/

julka
.

Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 02-01-2008   

Znam ten problem z autopsji.
Rury czasem za mocno zgrzewają, wtedy w środku roztapiają się i blokują wodę. W moim przypadku niemal całkowicie. Próby z powietrzem taka rurka przechodzi... Ciśnienie wody jest bardzo silne, proponuje porównać z sąsiadami, jeśli woda nie tryska jak "szampan po otwarciu" to tylko kwestia czasu aż się całkiem zapcha.
W centralnym na 10 cm odcinku rury znajdował się beton z wylewki. Nie ma możliwości aby to był przypadek. Widocznie ktoś się bawił w mikołaja zostawiając takie prezenty...
Ostatnio zmieniony przez julka 02-01-2008, w całości zmieniany 1 raz  

gural 

Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 7/20
 35%
Wysłany: 07-02-2008   

Witam.

Mam pytanko co do słabych grzejników i ciągów wodnych, u mnie słabo się leje z kranu przy wannie a przy umywalce bardzo mocno choć z grzania kaloryferów także nie jestem w pełni zadowolony.
Czy jest, ktoś posiada, posiada cos takiego znajomy, jakiś manometr z odpowiednimi koncowkami aby sprawdzić ciśnienie wody w układzie grzewczym i wodnym na każdym kranie i grzejniku z osobna ?? można by w ten sposób sprawdzić instalację i ew. reklamować u dewelopera.

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu