| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
Ostrzeżenie |
| Autor |
Wiadomość |
AnitaJacek
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
Wysłany: 21-12-2007 Ostrzeżenie
|

|
|
| Wszystkich ostrzegamy przed problemami z ciśnieniem wody. Szczególnie ciepłej. Zanim przystąpicie do remontu koniecznie trzeba sprawdzić zawory w kuchni i łazience. Słabsze ciśnienie lub brak wody oznacza zapchane rury. Oni testowali powietrzem, w rurach znajdują potem zaschnięty beton, ale zanim do nich się dostaną muszą rozkuć podłogi (często na ślepo tną beton) a przy okazji robi się tyle brudu, że mieszkanie do malowania. Nie mówiąc już, o sytuacjach kiedy mamy zrobione podłogi - kogo obciążyć za zniszczenia? Wina lokatora, że nie zauważył wcześniej? Podobnie jest jeśli któryś z kaloryferów nie grzeje lub słabiej grzeje. |
|
|
|
 |
zbych

Poziom: 10
|
Wysłany: 22-12-2007 zatkane rury
|

|
|
hm... to mnie zamrtwiliscie. w duzym pokoju grzejnik grezje mi bardzo slabo. czy ktos mial zapchane rury od centralnego ogrezwania?? dzwonilem do kierownika budowy to tlumaczyl ze to wina ze ludzie robia remonty i ze jest gdzies poduszka powietrzna.
mam zlaozona podloge juz w deskach :/ i zrywanie tego :/ nie wyobrazam sobie tego :/
prosze wiec o inf czy komus sie zdazylo ze mial CO zatkane?? |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 22-12-2007
|

|
|
U nas również grzejnik w pokoju słabo działa. I nam również powiedzieli, że to wspólna wina lokatorów - bo nie wszyscy jeszcze grzeją. Wprawdzie my nie przegrzewamy mieszkań, zwykle ustawiamy kaloryfery "na 3", ale przydałoby się żeby kaloryfer jednak działał poprawnie :/
No i oczywiście remont już mamy w pełni zrobiony, jeśli o podłogi chodzi.
U kogoś jeszcze wystąpił ten problem? |
|
|
|
 |
Michal
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 22-12-2007
|

|
|
| Słyszałem, że jest kilka takich mieszkań, wczoraj w jednym właśnie szukali rur. Informacje od hydraulika, ja mam problem z ciśnieniem ciepłej wody w kuchni :/ |
|
|
|
 |
julka
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 02-01-2008
|

|
|
Znam ten problem z autopsji.
Rury czasem za mocno zgrzewają, wtedy w środku roztapiają się i blokują wodę. W moim przypadku niemal całkowicie. Próby z powietrzem taka rurka przechodzi... Ciśnienie wody jest bardzo silne, proponuje porównać z sąsiadami, jeśli woda nie tryska jak "szampan po otwarciu" to tylko kwestia czasu aż się całkiem zapcha.
W centralnym na 10 cm odcinku rury znajdował się beton z wylewki. Nie ma możliwości aby to był przypadek. Widocznie ktoś się bawił w mikołaja zostawiając takie prezenty... |
| Ostatnio zmieniony przez julka 02-01-2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gural

Poziom: 9
|
Wysłany: 07-02-2008
|

|
|
Witam.
Mam pytanko co do słabych grzejników i ciągów wodnych, u mnie słabo się leje z kranu przy wannie a przy umywalce bardzo mocno choć z grzania kaloryferów także nie jestem w pełni zadowolony.
Czy jest, ktoś posiada, posiada cos takiego znajomy, jakiś manometr z odpowiednimi koncowkami aby sprawdzić ciśnienie wody w układzie grzewczym i wodnym na każdym kranie i grzejniku z osobna ?? można by w ten sposób sprawdzić instalację i ew. reklamować u dewelopera.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|