| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
Parkowanie na osiedlu |
| Autor |
Wiadomość |
bary
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
Wysłany: 06-11-2006 Parkowanie na osiedlu
|

|
|
Witam,
Od jakiegoś czasu parkowanie na osiedlu staje się dość uciążliwe. Bardzo często auta są zaparkowane na chodnikach, zakrętach, trawnikach co skutecznie utrudnia przejazd i parkowanie innym. Czy słyszeliście może o akcji określenia miejsc, w których parkowanie jest dozwolone ?
Przemek |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 06-11-2006
|

|
|
| Nie mieszkam jeszcze na tym osiedlu (etap IV) i nie rozumiem, jak można "zagracać" własne podwórko. Czy przepisy drogowe dotyczące parkowania nie obowiązują na osiedlach - pytam, bo sama nie jeżdżę więc nie wiem. |
|
|
|
 |
Farg
Nowy

Poziom: 1
|
Wysłany: 11-01-2007
|

|
|
| Myśle że ludzie nie parkują w taki sposób bo tak chcą a raczej dlatego że muszą bo poprostu miejsc do parkowania jest za mało w stosunku do ilości samochodów. |
|
|
|
 |
m-peter

Poziom: 9
|
Wysłany: 13-01-2007
|

|
|
| Parodią jest również to, że parking pod "moim" blokiem (etap III) należy do innej spółdzielni, a więc teoretycznie nie mogę tam parkować. "Mój" parking jest, UWAGA, pod blokiem, który BUDUJĄ OBOK!! Przecież to istna paranoja. Nie dość, że teraz go nie ma bo trwa budowa to będę parkować nie pod swoim a pod czyimś blokiem! Dobrze, że wykupiłem sobie miejsce w parkingu podziemnym, ale co z moimi gośćmi? Mają parkować pod KORONĄ? |
|
|
|
 |
mihu2002

Poziom: 9
|
Wysłany: 15-01-2007
|

|
|
| a czy my nie mamy w umowach z geo punktow o użyczeniu?? Tam chyba było napisane, że my udostepniamy teren innym spółdzielniom (użykownikom bloków) a onni udostępniają nam zatem nie widzę problemu |
_________________ --PER ASPERA AD ASTRA-- |
|
|
|
 |
Jacus
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 18-01-2007
|

|
|
| mihu2002 napisał/a: | | a czy my nie mamy w umowach z geo punktow o użyczeniu?? Tam chyba było napisane, że my udostepniamy teren innym spółdzielniom (użykownikom bloków) a onni udostępniają nam zatem nie widzę problemu |
primo: nie użyczeniu tylko służebności | Cytat: | | Służebność gruntowa czynna - polega na korzystaniu w oznaczonym zakresie z cudzej nieruchomości np. służebność drogi koniecznej, czerpania wody, przejazdu, przechodzenia | , czyli przejazdu, przejścia do pojazdu
secundo: nie spółdzielniom tylko wspólnotom mieszkaniowym
tertio: jest problem, każda wspólnota może ograniczyć parkowanie, może się ogrodzić, musi zachować przejście i przejazd do innych wspólnot |
_________________ -=+JACO+=- |
|
|
|
 |
Eiva79

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2006 Posty: 150
Poziom: 11
|
Wysłany: 07-03-2007
|

|
|
Moi Drodzy, a co myślicie na temat zakupu miejsca parkingowego w budynku Dach-Budu na Placu Kromera? Tam są jeszcze wolne miejsca za 6600zł. Tylko się zastanawiam, czy będzie mi się chciało za każdym razem odstawiać tam auto, nosić ciężkie rzeczy itd itp. Czy ktoś się zastanawiał nad taką ewentualnością?
Będę wdzięczna za opinie, bo sama biję się z myślami.
Pozdrowienia |
_________________ Bez ryzyka nie ma życia... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|