Przesunięty przez: Administrator 20-07-2009 |
Pismo z GEO - poprawki do projektow |
| Autor |
Wiadomość |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 24-05-2007 Pismo z GEO - poprawki do projektow
|

|
|
Hej!
Dostałem dziś pismo z GEO dotyczące zmian w projektach mieszkań. Znajduje się tam także załącznik z dodatkowym wyposażeniem proponowanym przez nich. Czy ktoś z was wie, jakich firm ma być armatura i coś więcej na temat stolarki wewnętrznej (poza informacją, że to porta)?? Czytałem poprzednie watki na forum na ten temat, ale nie ma tam konkretów. Telefon do GEO nic nie wyjaśnił w tej kwestii...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
Poziom: 4
|
Wysłany: 24-05-2007 Re: Pismo z GEO - poprawki do projektow
|

|
|
[quote="Bosman"]Hej!
Dostałem dziś pismo z GEO dotyczące zmian w projektach mieszkań. Znajduje się tam także załącznik z dodatkowym wyposażeniem proponowanym przez nich. Czy ktoś z was wie, jakich firm ma być armatura i coś więcej na temat stolarki wewnętrznej (poza informacją, że to porta)?? /quote]
dopiero dziś?
etap IVb? czy może IVa? |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
Wysłany: 24-05-2007
|

|
|
| IVb - termin zgłaszania poprawek jest do 15.06.07 |
| Ostatnio zmieniony przez Bosman 24-05-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
anialandia
**

Poziom: 8
|
|

|
|
jeśli możesz, to zrezygnuj z tego wyposażenia. są to niezbyt dobrej jakości rzeczy - ja zrezygnowałam z drzwi, baterii i częściowo białej armatury. zostawiłam kibelek i wannę - po zobaczeniu ich, bardzo szybko pożałowałam swojej decyzji. jakość tego sprzętu pozostawiała wiele do życzenia. na szczęście udało mi się sprzedać te dwie rzeczy na allegro.
a jeśli chodzi o firmy, to: kompakt wc był z "koła", a wanna z "roca".
firmy niby ok, ale towar z serii najtańszej. |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
|

|
|
my tez dostaliśmy owe pismo-projekty i zmiany do 15czerwca ... mam pytanie czy zmiany w projektach ma dokonać architekt czy tez drobne zmiany mogą być przez nas dokonane... |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
|

|
|
| Wyglada na to, ze zrezygnuje ze wszystkiego poza drzwiami, bo porownujac cene przez nich oferowana z rzeczywista, jaka spotyka sie w sklepach i necie to nie wyglada to na towar z najnizszej polki... No chyba, ze ktos sie wypowie na ten temat niezbyt pozytywnie... |
|
|
|
 |
anialandia
**

Poziom: 8
|
|

|
|
| pozostawienie drzwi to chyba tez nie najlepszy pomysł - drzwi jakos nie wygladaja efektownie - nie maja szybek itp. zwykly biały kawalek sklejki. z tego co pamietam, drzwi proponowane przez geo kosztuja 300zł. w sklepie za w miarę wyglądającą portę mozna zaplacic niecale 500zł. moze wartoby dolozyc troszke i miec cos fajniejszego. w koncu kupujesz to na kilka lat. |
|
|
|
 |
gural

Poziom: 9
|
Wysłany: 25-05-2007
|

|
|
Ja także nie brałem drzwi, lecz mieszkanie dopiero będę odbierał. Druga sprawa że albo wszystkie drzwi albo żadne, więc jeżeli wprowadzasz zmiany w projekcie to nie możesz zrezygnować z np jednych drzwi.
Choć ciekawe jak to wygląda jeżeli likwidujesz w projekcje ścianę na której są drzwi. co się z nimi dzieje ? Wstawiają w inne losowe miejsce, żeby się ilość zgadzała
Co do zmian, umawiasz się na termin, podajesz jakie zmiany w ścianach chcesz prowadzić, on to nanosi i przekazuje do architekta, później odbierasz projekt po zmianach. Następnie zostaje Ci polecony hydraulik i elektryk z Geo, którzy naniosą Twoje zmiany tzw. branżowe i po kłopocie. Można skorzystać z innego, który ma uprawnienia, lecz poleceni gwarantują Ci że to co chcesz może być zrealizowane.
Nurtuje mnie jeszcze kwestia dziur po drzwiach, mógłby się ktoś wypowiedzieć, kto już odebrał mieszkanie. Czy ościeżnica zmieści się w otwór po drzwiach, których się nie wzięło ?
Słyszałem o przypadkach u jednego z developerów Wrocławskich iż trzeba było albo nadrabiać ścianą albo powiększać otwór, żeby ościeżnica pasowała.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
mówicie o IVa ?
ja widziałem drzwi porta - i są spoko
tak samo samo białby montaż - żadne rewelacja, ale nie urąga godności
drzwi za 300pln z montażem, ościeżnicą
nie wiem czy zamiast nich można nie wiele taniej mieć inne drzwi z montażem, myślę, że conajmniej 800pln wyjdzie
racja - drzwi są ciemne - bez szyb, ale byłem w mieszkaniu gdzie takie drzwi mają i spoko, można się przyzwyczaić, a nawet ma to zalety
drzwi i biały montaż jest tak tani, że nie ma sensu rezygnować jak kogoś stać na zakup własnych sprzętów lepszych, to równeiż stać na zaryzykowanie i sprawdzenie jak to wygląda,bo może część zatrzyma
a jak nie to na allegor sprzeda
przecież oni to niemalże dają - takie niskie ceny są... |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
|

|
|
O IVB.
W sumie tez nic zlego o tych drzwiach nie slyszalem, a co do ceny juz sie wypowiadalem...
A to 300 rozumiem, ze liczysz brutto? Bo ja mam w "ofercie" 250 netto... |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
a najciekawsze jest że my zapłaciliśmy cenne brutto a oddadza nam w cenie netto |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
to juz lepiej wziac co daja
i sprzedac w cenie brutto jak sie nie spodoba
przeciez nie wszedzie trzeba miec drzwi ekstra z szybkami
to samo tyczy sie kibelka |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
my rezygnujemy totalne ze wszystkiego nawet z kontaktów... |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
nie żebym się czepiał - ale jak was stać na takie zmiany, to może was stać na rezygnacje z takiego mieszkania (blokowisko okno przy oknie)
to mnie razi dużo bardziej niż brzydkie kontakty
proponuje dom pod miastem? za 500tys na kiełczowie można mieć ładny z all |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
|

|
|
Spokojnie ian, spokojnie...
Przez ludzi do ludzi. Zaczynam szukac kontakow na tania armatura. A moze AsiaMaciek juz takie maja i dzieki temu moga sobie pozwolic na rezygnacje... |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
hehehe dzięki za szczerość ale jeśli mam dać 250 za drzwi które mi sie nie podobają a w cenie 300 zł kupie takie które mi odpowiadają to wole dopłacić te 50 zł różnicy itp. i mięć urządzone mieszkanie we własnym guście |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
| 50zł różnicy? - hmm rzeczywiście tak może być pod warunkiem, że masz darmowe materiały i darmową robociznę przy wstawianiu drzwi i ościeżnic do "dziur" |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
|

|
|
| No wlasnie mialem pytac, gdzie widzieliscie takie tanie drzwi... |
|
|
|
 |
Eiva79

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2006 Posty: 150
Poziom: 11
|
|

|
|
Też rezygnuję ze wszystkiego. Jedynie nie pozwolono mi zrezygnowac z płytek na balkonie i drzwi wejściowych . A tak serio, to wszystko można dużo taniej kupić na necie. Ceny różnią się od sklepowyuch (spawdzałam), nawet o połowę.
A o gustach nie ma co dyskutować i nie zależy to wcale od zasobności Twojego portfela. Można urządzić piękne mieszkanko tanim kosztem :). A to, że ktoś chce miec ładnie, to chyba nie grzech :)??
Pozdrawiam wszystkich :)!!! |
_________________ Bez ryzyka nie ma życia... |
|
|
|
 |
ian [Usunięty]
|
|

|
|
można, można
ale dolicz
- czas poświęcony na to, dzwonienie, załatwianie, pilnowanie
- koszty przesyłek - wtargania tego do mieszkania
- koszty ekipy, która to montuje
- koszty materiałow do montażu
i na końcu cena drzwi... |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
|

|
|
| Eiva79 napisał/a: | A to, że ktoś chce miec ładnie, to chyba nie grzech :)??
| Nie, no jasne!! Ale to wymaga pracy... i konkretnej wizji... :) |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
Zgadzam się z tobą Evia79 w 100%
Brać to, co ci dają tylko, dlatego że jest troszeczkę tańsze( i to nie koniecznie, bo za te ceny przez nich podane tez można kupić coś fajnego)i nie trzeba juz wkładać w to żadnej pracy to po prostu pójście na łatwiznę.
W sklepach typu Obi czy Castorama można kupić drzwi w cenach 270-350 zl i to na pewno fajniejsze niż biały standard, ościeżnica kosztuje już około 60 zl, a na necie można jeszcze taniej kupić wiec nie wiem czy w gruncie rzeczy różnica będzie większa niż cytowane " 50 zl "
No, ale każdy robi jak lubi, jak sie komuś nie chce szukać po sklepach i wybierać to będzie mieszkał tak jak mu dadzą....a sprawdzacie opinie mieszkańców II i III etapu , ja tam pochlebnych opinii nie spotkałem.... |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
| My też rezygnowaliśmy ze wszystkiego. Mamy swój konkretny plan mieszkania, a proponowana armatura się do tego kompletnie nie nadaje. Nie przepadamy też za białą stolarką drzwiową. Każdy chce mieć to, co lubi. Wolę trochę dopłacić, trochę połazić po sklepach, niż mieć taniej i bez wysiłku to, czego zwyczajnie nie chcę :) |
|
|
|
 |
Eiva79

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2006 Posty: 150
Poziom: 11
|
|

|
|
Ach i co do tego, że to wymaga pracy. Wszystko wymaga pracy i trochę wysiłku :). Przez to życie jest ciekawsze :). Chodzi o dobrą organizację. Powiem szczerze, że ja w swoją w kwestii urządzania mieszkania wątpię, dlatego też już teraz zaczęłam zbierać różne rzeczy. Pierwsza idzie łazienka i właśnie kupuję wannę, WC, umywalkę i baterie do tego :). Jak rozłożę w czasie, to będzie mniej bolało .
Kolorowych snów. |
_________________ Bez ryzyka nie ma życia... |
| Ostatnio zmieniony przez Eiva79 25-05-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
joanna
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 26-05-2007
|

|
|
Mi zależy aby jak najszybciej zamieszkać - dlatego biore co dają
Wierze, że nie będzie źle, a jak będzie to najwyżej się powymienia. Koszty wymiany - może będą spore, ale pewnie nie wiele większe. To wszystko co dają przecież nie jest wiele warte.
A takie rzeczy jak zakładanie ościeżnic, osadzanie compactu w łazience - są dość drogie, jeśli już szlak przetrzą to założenie w to miejsce innych drzwi innego compatcu to mniej roboty.
Pozatym co kilka lat remontuje się mieszkania i część rzeczy wymienia, do tego czasu będą i tańsze i lepsze rzeczy, moda też się zmienia, a tym bardziej potrzeby -więc przyszłościowo myśle
Z czasem zmieni się sposób życia, cel pomieszczeń, w ogóle mieszkania i potrzeba będzie zmian.
Teraz to mieszkanie - jest do szybkiego zamieszkania aby nie płacić komuś innemu, nie mam zamiaru opóźniać i tracić czas i pieniądze na dokonywanie zmian. Jeszcze nie wiem co będzie dalej - teraz jako studentka mieszkanie będe podnajmować, pewnie się nieźle zniszczy, z czasem napewno wszystko się zmieni.
Podziwiam ludzi, którzy już mają konkretną wizję mieszkania - pewnie jesteście żonaci i dzieciaci więc wiecie czego chcecie. |
| Ostatnio zmieniony przez joanna 26-05-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|