|
Podejrzenie do zweryfikowania |
| Autor |
Wiadomość |
mlodzi
Nowy

Poziom: 1
|
Wysłany: 06-10-2009 Podejrzenie do zweryfikowania
|

|
|
Sprawa jest ciekawa. Od kilku dni widujemy przy bocznej bramie wjazdowej (od strony parku) czarne BMW X5 na wrocławskich numerach, w aucie zazwyczaj siedzi dwóch Panów (czasem jeden) i obserwują wjazdy do garażu i wszystko co dzieje się wokół, przesiadują tak godzinami, zazwyczaj w godzinach w których większość z nas wraca z pracy, dziś widzieliśmy ich również wieczorem.
Wydaje nam się to dosyć podejrzane.
Nie chcemy siać paniki ale napiszcie co myślicie.
Pozdrawiamy |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
Wysłany: 06-10-2009 Re: Podejrzenie do zweryfikowania
|

|
|
| mlodzi napisał/a: | Sprawa jest ciekawa. Od kilku dni widujemy przy bocznej bramie wjazdowej (od strony parku) czarne BMW X5 na wrocławskich numerach, w aucie zazwyczaj siedzi dwóch Panów (czasem jeden) i obserwują wjazdy do garażu i wszystko co dzieje się wokół, przesiadują tak godzinami, zazwyczaj w godzinach w których większość z nas wraca z pracy, dziś widzieliśmy ich również wieczorem.
Wydaje nam się to dosyć podejrzane.
Nie chcemy siać paniki ale napiszcie co myślicie.
Pozdrawiamy |
Jesli ich zobaczycie to powiadomcie ochrone, aby zapukala i sie zapytala czy wszystko w porzadku... I mozecie zrobic fotke takiemu BMW :) |
| Ostatnio zmieniony przez migi 06-10-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 06-10-2009
|

|
|
Masz na myśli bramę od strony etapu IV - tę bliżej ulicy? (czy tę bliżej działek?)
Rzeczywiście dziwna sprawa. Może warto spisać numer rejestracyjny - na wszelki wypadek, gdyby np. komuś ukradziono auto/okradziono mieszkanie. Przydałoby się też zawiadomić ochronę i zapytać czy czegoś nie widzieli podczas ich godzin dyżurowania (choć znając życie - ochrona pewnie ma to w d*** i powie, że nic nie widziała).
Nie można popadać w paranoję, bo zwykle jeśli ktoś coś planuje, to jednak nie siedzi w rzucającym się w oczy BMW, ale dobrze dmuchać na zimne. Dobrze by było gdyby to auto widziała większa liczba "świadków", która spisałaby numery. W razie gdby (odpukać) coś się stało, jeden świadek nic nie zdziała, ale większa ich liczba może zgłosić bardziej wiarygodne zeznania na policji. Można też zrobić zdjęcie komórką. |
|
|
|
 |
Joshua79

Poziom: 9
|
Wysłany: 07-10-2009
|

|
|
Pomysł ze zrobieniem zdjęcia i spisaniem numerów jest dobry. Jak przyuważę zrobię fotkę tak aby siedzący w nim to widzieli - niech wiedzą że jesteśmy czujni.
Innym polecam to samo, niech nie myślą że tu rezerwat jeleni ogrodzony szlabanami.
Ochroniarza też wart pogonić by się zainteresował, od tego tam jest. |
_________________ Ludu pracujący! Buduj się!...sam
podpisano: Zmora inspektora. |
|
|
|
 |
monim
**

Poziom: 8
|
|

|
|
| Można też zgłosić policji podejrzenie, to spiszą gości, to moze skuteczniej spłoszyć niż zdjęcie. |
|
|
|
 |
ostrze

|
|

|
|
| moze to CBA |
|
|
|
 |
mlodzi
Nowy

|
|

|
|
To jest brama od strony działek, ostatnia zresztą (najbliżej wejścia do parku). Jeśli chodzi o auto to tylko na filmach złodzieje siedzą w małych fiatach przyczajonych w krzakach ;)
Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, dziś póki co ich nie widziałem. |
|
|
|
 |
mlodzi
Nowy

|
Wysłany: 08-10-2009
|

|
|
Ok więc sprawa wygląda tak, że Panowie jakby czytali nasze forum i teraz siedzą we dwóch w tym samym miejscu tyle, że w srebrnym VW Passat Combi nr rej. DW .....FX.
Nie wiem co o tym myślicie ale ja chyba sprawdzę numery rej w policyjnej bazie, bo czuję, że niebawem ktoś z nas pozbędzie się auta. |
|
|
|
 |
wembley
...

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 5
|
|

|
|
| Właśnie wrociłem ze spaceru z psem - też ich zauważyłem. Chcieli wjechać na osiedle za kimś ale zamknął się przed nimi szlaban. Wydaje mi się że profesjonaliści nie starają się tak rzucać w oczy. |
|
|
|
 |
migi

|
|

|
|
| mlodzi napisał/a: | Ok więc sprawa wygląda tak, że Panowie jakby czytali nasze forum i teraz siedzą we dwóch w tym samym miejscu tyle, że w srebrnym VW Passat Combi nr rej. DW .....FX.
Nie wiem co o tym myślicie ale ja chyba sprawdzę numery rej w policyjnej bazie, bo czuję, że niebawem ktoś z nas pozbędzie się auta. |
Mysle ze warto zadzwonic na komisariat i powiedziec ze wielu mieszkancow zauwazylo podejrzanych typow, wyjasnic cala sytuacje oraz podac numery rejestracyjne do sprawdzenia. |
|
|
|
 |
wembley
...

|
|

|
|
| to chyba kulminacja bo teraz to Bmw stoi |
|
|
|
 |
migi

|
|

|
|
| wembley napisał/a: | | to chyba kulminacja bo teraz to Bmw stoi |
Mozecie poprosic ochrone, zeby sie tym zainteresowala?
Sprawa wyglada nastepujaco:
Dzwonilem do naszej ochrony do Pana Jozefa W.
Stwierdzil, tez go zaniepokoily samochody, ale sa poza wyznaczonym terenem, dla niego nie stwarzaja zagrozenia i on tutaj nic nie moze, poniewaz tam moga siedziec kolesie z bronia i on ze zwyklym telefonem nie bedzie sie narazal.
Poprosilem, zeby w naszym imieniu zadzwonil na policje, po czym stwierdzil ze to do jego obowiazkow nie nalezy. Powiedzialem, ze do jego obowiazkow nalezy zadbanie o nasze bezpieczenstwo i jesli sam nie jest w stanie sobie poradzic z problemem, to powienien wezwac odpowiednie sluzby, ktore takie bezpieczenstwo jest w stanie nam zapewnic.
Szkoda slow... ZA CO MY PLACIMY???
P.S. Jesli ktos moze wykonac telefon na 112 to by bylo fajnie, niestety obecnie nie mam takiej mozliwosci. |
| Ostatnio zmieniony przez migi 08-10-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
| Kurcze, czego oni mogą chcieć? A może się czają na kogoś? |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 09-10-2009
|

|
|
Dajcie spokój, spodziewacie się najgorszego, a może to zwykli dealerzy, którzy sprawdzają rynek zbytu.
BTW przy ilości marihuany, którą wypala ktoś z moich sąsiadów każdy dealer byłby w stanie utrzymać siedmioosobową rodzinę. |
|
|
|
 |
jasiu
..

Poziom: 4
|
|

|
|
Dilerzy raczej mają na twarzach "znudzoną obojętność", a ci panowie (w sumie jeden, bo drugi spał jak przechodziłem obok) mają minę psa gończego.
Nie wiem na co oni czekają, lub też kogo szukają, ale dzisiaj może się dowiem - po prostu zadzwonię na policję. |
|
|
|
 |
Joshua79

|
|

|
|
Szkodzi Wam coś zadzwonić na policję jak stoją? Nie uprawiajcie zwyczajowego polskiego czekania aż coś się stanie....Nikt z Was osobiście nie musi ich zaczepiać. Nie ważne czy polują na samochód czy sąsiada który wisi im za prochy.
A co do ochrony to bez komentarza....niech jelenie nadal płacą za dożywianie emerytów. |
_________________ Ludu pracujący! Buduj się!...sam
podpisano: Zmora inspektora. |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
|

|
|
| A może to agenci CBA czekają by kogoś uwieść i odrolnić jakąś działkę? |
|
|
|
 |
jasiu
..

Poziom: 4
|
|

|
|
| I nie uprawiamy czekania. Ja wczoraj też zadzwoniłem do ochrony, i otrzymałem mniej więcej taki "słowojotok" jak w jednym z poprzednich postów, łącznie z informacją że ochroniarz nie może tam podejść, bo to nie jego rewir. A na policję nie zdążyłem zadzwonić, ale umówiliśmy się z żoną że ktoś z nas zadzwoni jak zobaczy jeszcze dzisiaj tych "smutnych" panów. |
|
|
|
 |
mlodzi
Nowy

|
|

|
|
Jak będziecie ich widzieć to spiszcie numery rej i wyślijcie mi na prv, na weekend ale będę się widział ze znajomym policantem, mogę poprosić o sprawdzenie numerów.
Jak dla mnie Panowie czają się na auta bo z tego co widzę stoi sporo bardzo chodliwych aut. |
|
|
|
 |
wembley
...

|
|

|
|
Waśnie żona wracając z pracy zauważyła Panów tym razem w wypasionym Audi. Przez chwilę ich obserwowała rozmawiając przez komórkę.
Nie zdążyła zauważyć kiedy przy aucie pojawiła się kobieta. Jeden Pan spał drugi zgarnął ja do auta. Rejestracja auta - Delta( myślę że to jacyś detektywi z agencji Delta) |
|
|
|
 |
Łukasz
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 20-10-2009
|

|
|
Czarne wypasione BMW X5
o numerach DW 005XX |
|
|
|
 |
migi

|
Wysłany: 20-10-2009
|

|
|
| Łukasz napisał/a: | Czarne wypasione BMW X5
o numerach DW 005XX |
"Czy wolno fotografować tablice rejestracyjne?"
http://www.wptr.pl/index.php?dz=ei&pdz=faq
(Czyli mozna ich sfotografowac bez pokazywania twarzy ;)
http://www.wptr.pl/index....=kosmiczne&ps=D
"Wyszukiwanie tablic w bazie danych PTR
|
Informacje o tablicy DW 005XX zawarte w bazie PTR
data dodania informacji: 24.9.2008 r., dodający: Ralf
Ta tablica nie jest jeszcze sfotografowana.
opis:
Czarne BMW X5.
najwyższy numer w momencie dopisywania " |
| Ostatnio zmieniony przez migi 20-10-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lanvin
...

|