Przesunięty przez: Administrator 20-07-2009 |
POPRAWKI DO PROJEKTÓW MIESZKAŃ |
| Autor |
Wiadomość |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 29-01-2007
|

|
|
Niestety ścianki między pokojem a kuchnią nie da się zburzyć. Co do całego zamieszania, to nie ma takiego pośpiechu z projektami wodno-kan i elek. Najważniejsza jest dla nich ankieta co chemy (drzwi, armatura) i ewentualne zmiany w ścianach(ograniczone niestety) > byłem dzisiaj w geo i bez problemu wszystko załatwiłem jeśłi chodzi o ścianki. Z resztą tzn. elekt i wod-kan., Pan szef działu inwestycji kazał poczekac aż oni zatwierdzą i przygotuja nowy plan mieszkania juz po zmianach, zatem czekam teraz około 2 tyg. na nowy plan i mam zamiar zgłosić się do faceta którego poleciło mi geo, facet ma zrobić fachowe projekty elekt i wodn-kan uwzględniający moje zmiany , za całość chce ok 100zł i bez problemu, dodatkowym plusem jest to że ma nadzór nad naszą budową i nie będzie problemu typu "nie wolno" . |
|
|
|
 |
rys [Usunięty]
Poziom: 4
|
|

|
|
hehe, fajnie napisałeś - nie da się zburzyć - tak jakby już istniała
zresztą problem sprowadza się do niewybudowania badziewnej kilkucentymetrowej ścianki działowej eh.. |
|
|
|
 |
gural

Poziom: 9
|
|

|
|
jak to jest dokładnie z tą wentylacją w pokoju połączoną z kuchnią, czy ktoś zna i może podać na jaki przepis się to łapie ?
gdzie ta drugi wyciąg wentylacji mógłby być ? może na korytarzu ? |
|
|
|
 |
mariogrześ
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
|

|
|
Dzięki za info.
Jeszcze jedno pytanie - czy do Geo musimy uderzac dokładnie w te dni ustalone przez nich (mamy 1,2 i 5.02) czy można w inny dzień? Można zmienić umiejscowienie siły, podłączeń wodno-kanalizacyjnych (chcemy przenieć kuchnię do innego pomieszczenia).
P.S Będzie M-4 (nie wiemy czy to coś zmienia)
Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów
Mariola i Grześ |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 30-01-2007
|

|
|
| widzę ze wszystko jak zarazie zostało wyjaśnione na forum :/ ja tez sie niczego więcej nie dowiedziałem wiec pozostaje jedynie czekanie i rozwój sytuacji u tych co juz zmieniają cos w swoich mieszkaniach |
|
|
|
 |
BETDAN
.

Poziom: 2
|
|

|
|
| gural napisał/a: | jak to jest dokładnie z tą wentylacją w pokoju połączoną z kuchnią, czy ktoś zna i może podać na jaki przepis się to łapie ?
gdzie ta drugi wyciąg wentylacji mógłby być ? może na korytarzu ? |
"Tylko w mieszkaniach 1-pokojowych jest to ważne, że kuchnia powinna być
wydzielona, w przypadku mieszkań wielopokojowych nie ma to znaczenia"
To jest opinia architekta, z którym współpracuję. |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
Ja znam jeszcze taki przepis, że jeśli w kuchni jest kuchenka gazowa, to kuchnia nie może być połączona z pokojem (musi być ściana działowa i osobne wejścia). Tylko że w naszych blokach nie będzie gazu...
No nic. Czekamy na pismo od Geo i czytamy Wasze opinie. Mam nadzieję, że jednak każdy mniej więcej (z akcentem na więcej) dostanie takie mieszkanie, jakie chciał. |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
Zgadzam sie z tobą... jednak zastanawia mnie jedna rzecz... dlaczego aż 85zł mamy płacić za dodatkowe gniazdko.... cena jest kosmiczna i ciekawe skąd ja wzięli |
|
|
|
 |
rys [Usunięty]
|
|

|
|
Proste - w tym jest robocizna i miedziany kabel
metr kabla nieźle kosztuje
do tego trzeba rozkuć, zaszpachlować itd...
za doprowadzenie gniazdka w dowolne miejsce byle prywaciarz wziąłby podobnie o ile nie więcej z robocizną |
|
|
|
 |
rys [Usunięty]
|
|

|
|
Jak to nie będzie GAZU?
w ogóle? ludzie na osiedlu mają gaz, rozumiem, że tylko w tych blokach nie będzie...
to kuchnie tylko elektryczne?
niezłe rachunki za prąd będą mimo wszystko gaz tańszy |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

|
|

|
|
etap VI ma tylko Elektryke i nie bedzie gazu !!! to juz bylo wiadomo przy pierwszym spotkaniu u dewelopera |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| No to dobrze, że Cię rys uświadomiłam - bo byś się o braku gazu dowiedział w dniu odbioru mieszkania ;) |
|
|
|
 |
rys [Usunięty]
|
|

|
|
musiałem przespać ten moment ;) rodzicie podpisywali umowe
w każdym razie dzięki za uświadomienie
muszę sobie to teraz w głowie poukładać, przyzwyczaiłem się, że w mieszkaniu jest gaz heh |
|
|
|
 |
muńka

|
Wysłany: 12-02-2007
|

|
|
| Dostaliśmy pismo. Tyle że mamy bardzo dużo czasu na zastanowienie się - ponad miesiąc. Bardzo mnie to cieszy :) |
|
|
|
 |
gural

|
|

|
|
Ja także dostałem ... czas do 20 marca.
Zadziwia mnie tylko to iż dostałem dwa pisma, na dwa różne mieszkania.
Ciekawe kogo plany mam u siebie. Małe zamieszanie w GEO a może promocja, szkoda że nie mam na to drugie umowy przedwstępnej |
|
|
|
 |
kurczaki

|
|

|
|
| Czy nie myslicie, ze ktos sie w GEO pomylil z data? Wczesniej bylo ok 1-2 tygodni, a teraz my mamy ponad miesiac? |
|
|
|
 |
judyta
Całkiem nowy
|
|

|
|
| co do pomyłki to nie wiem...?? ale jestem pewna, że termian także mam do 20 lutego, pismo otrzymałam dopiero dziś.... |
|
|
|
 |
rys [Usunięty]
|
|

|
|
| judyta - a które piętro jesteś? jaki etap? IVa? IVb? |
|
|
|
 |
kurczaki

|
|

|
|
| judyta napisał/a: | | co do pomyłki to nie wiem...?? ale jestem pewna, że termian także mam do 20 lutego, pismo otrzymałam dopiero dziś.... |
jak takze do 20 lutego jak my mamy do marca? |
|
|
|
 |
judyta
Całkiem nowy
|
|

|
|
co do etapu to IVa oczywiście , pięto 3
myślę, że pisma rozsyłane są etapowo, poszczególnymi poziomami do góry (zaczęto od parteru i powoli, powoli .... idą do wyższych pięter, |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| My jesteśmy piętro 3, mamy się stawić w biurze Geo między 13 a 20 MARCA (nie lutego). Pismo otrzymaliśmy dziś. |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 13-02-2007
|

|
|
| no nie wiem z czego tu się cieszyc skoro są tak długie terminy na zmiany znaczy to że nie ma pospiechu czyli budwa na pewno się opóźni. A co sie tyczy zmian w ściankach działowych, mam nadzieje że sie nie obrazicie ale plany mieszkań znacie od czasu kiedy kupiliście mieszkanie czyli od przynajmniej 8 m-cy, i zapewne juz dawno ustaliliście jak chcecie zmienic mieszkanie, zatem nie rozumiem całego wcześniejszego zamieszania z powodu którtkich terminów a tym bardziej obecnej radości, tak jak mówiłem znaczy to poprostu że dużej poczekamy na mieszkanie. ;( |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 13-02-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kurczaki

|
|

|
|
pisalem wczesniej, ale sie nie pojawilo....
Czy wy tez macie na planach scianki dzialowe miedzy pokojami a kuchnia o grubosci 8 mm? Czy da sie na tym powiesic jakas szafke? Moze ktos sobie tak tylko narysowal, i wlaczyl automatyczne wymiarowanie - ale mysle, ze chyba by ktos to wylapal, jesli byla by to tylko pomylka projektanta w rysunku. |
|
|
|
 |
kurczaki

|
|

|
|
pisalem wczesniej, ale sie nie pojawilo....
Czy wy tez macie na planach scianki dzialowe miedzy pokojami a kuchnia o grubosci 8 mm? Czy da sie na tym powiesic jakas szafke? Moze ktos sobie tak tylko narysowal, i wlaczyl automatyczne wymiarowanie - ale mysle, ze chyba by ktos to wylapal, jesli byla by to tylko pomylka projektanta w rysunku. |
|
|
|
 |
rys [Usunięty]
|
|

|
|
oczywiście 8cm