Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pozwolenie - budynek C
Autor Wiadomość
kasialek
**

Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 1/16
 6%
Wysłany: 22-03-2011   Pozwolenie - budynek C

Witam wszystkich niedoszłych właścicieli z budynku C. Ponieważ z pozostałymi budynkami coś się dzieje a budynek C jest w czarnej d.... pozwoliłam sobie założyć osobny temat dla samego budynku C. W tym roku mija okres 3 lat, jak czekamy na umowy sprzedaży!!! Wydaje mi się, że jeśli sami nie zajmiemy się naszą sprawą (jak to zrobiło stowarzyszenie w przypadku III etapu), to nikt się tym nie zajmie. Ewidentnie widać, że GEO i PINB się nie spieszy. A my nie posiadamy nawet wyodrębnienia własności - jak niektórzy właściciele z IV etapu. Teraz najważniejsze pytanie, czy organizujemy się i zaczynamy aktywnie wspólnie działać, czy bezczynnie czekamy na łaskę i niełaskę GEO? Ja jestem bardzo zainteresowana pozytywnym zakończeniem tej sprawy.
Ostatnio zmieniony przez kasialek 22-03-2011, w całości zmieniany 1 raz  

Gizmok
.

Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 22-03-2011   

Co prawda mnie dotyczy sprawa budynku D, ale osobiście jak najbardziej jestem za działaniej - jakimkolwiek - lecz z głową.

Uważam, że jest Stowarzyszenie, którego prezesem jest Pan Piotr Płaksej i jak wynika z KRS to On może reprezentować to Stowarzyszenie na zewnątrz.

Wiem jednak, po rozmowie telefonicznej z nim, że jest zapracowany i w zasadzie w zakresie Stowarzyszenia nie działa.

Można jednak np. wypracować jakieś wspólne kierunki działania, później już gotowe projekty z nim skonsultować w wolnej chwili i po jego aprobacie, a najlepiej po podpisaniu projektów pism przez niego wystosować je w ramach Stowarzyszenia.

Pewnie w ten sam sosób można ustalić delegację do rozmów z GEO i PINB itp. Ja tak to przynajmniej widzę.

Mnie przykładowo interesuje aktuala sytuacja załatwiania spraw przez GEO, bo od nich żadnych informacji przynajmniej oficjalnych nie ma.

kasialek
**

0%
 100%
 6%
Wysłany: 23-03-2011   

Wydaje mi się, że należy weryfikować wszelkie ruchy GEO i mieć rzetelną informację, na jakim etapie jesteśmy. Z rozmów na forum wynika, że są dwie wersje 'wydarzeń' przedstawianych w zależności od tego gdzie się pójdzie. GEO obwinia PINB a PINB GEO… bez flaszki nie dojdziesz ;) Już raz proponowałam zatrudnienie zewnętrznej kancelarii, która zna się na prawie budowlanym i która będzie wstanie nas wspomóc. Jakbyśmy rozłożyli koszt opłaty kancelarii na kilkanaście osób, to (tak mi się wydaje) kwota nie powinna być wielka. Ja osobiście nie znam się na prawie budowlanym i nie czuję się na siłach interpretowania przepisów :( Może należy działać przynajmniej w kwestii wyodrębnienia własności – cześć budynków IV etapu już ma wyodrębnioną własność i posiada umowy sprzedaży. To zawsze coś, przynajmniej masz już w jakiś sposób zabezpieczoną własność. Zauważyłam jedno, że jak im popuścimy, będziemy tylko dzwonić i pisać, to szybko się nie doczekamy umów :( GEO i PINB nie zależy na jak najszybszym pozytywnym załatwieniu sprawy.

kasialek
**

0%
 100%
 6%
Wysłany: 24-03-2011   

Witam,
Pojawił się nowy wpis na blogu. Zapraszam do lektury http://osiedlepiastowskie.wordpress.com/

Treść wpisu dotyczącego budynku C poniżej
"W dniu 16.02.2011 otrzymaliśmy z PINB kolejną odmowę zatwierdzenia projektu zamiennego dla budynku C. W tym przypadku PINB nadal stoi na stanowisku, że projekt zamienny powinien uwzględniać dźwig dla budynku przy Al. Kromera 59-61. W związku z powyższym dnia 2.03.2011 zostało złożone odwołanie do wyższej instancji (WINB). Ponadto w związku z tym, że PINB uporczywie i w naszym mniemaniu bezzasadnie odmawia zatwierdzenia projektu zamiennego dla budynku C, zamierzamy wystąpić z wnioskiem o wykluczenie z postępowania Powiatowego Inspektora, p. Marka Adamowicza."

Marta i Mariusz
** **

Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 4/27
 14%
Wysłany: 28-03-2011   

Witam

szukam kontaktu z sasiadami z budynku C ktorzy chca teraz podpisac umowe przedwstepne w formie aktu notarialnego,

lub ktorzy podpisali przy zakupie miaszkania zwyklą umowę przedwstepna a nastepnie po roku , po dwoch latach podpisaly umowe przedwstepne w formie aktu notarialnego.

Prosze o kontakt na priv.

gustlik77
-

Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%

Faktycznie GEO nas mocno lekceważy. Pismo z PINP o odmowie dostali w połowie lutego, a nas mieszkańców nic o tym nie informowali. Dopiero teraz, po 6 tygodniach zamiescili o tym informacje na forum. Urzednicy może i wolno działają ale GEO to na pewno nie demon szybkosci. Oni teraz bardziej interesuja sie nowymi inwestycjami a my juz im zaplacilismy wiec to nie jest juz dla nich sprawa priorytetowa.

Czy GEO podpisuje teraz umowy notarialne dla budynku C?

Marta i Mariusz
** **

Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 4/27
 14%

Obecnie czekam od Geo na wzor umowy przedwstepnej ktora chce podpisac notarialnie.

Sprawe zglosilem im 4 marca i do tej pory nic nie przygotowali dla mnie.

Geo tlumaczy sie ze tym ze np:
ze umowa bedzie bardziej zlozona i bedzie zawierac miedzy innymi zapis o mozliwosci przebudowy mieszkan

dlatego w ostatnim poscie prosilem o kontakt osoby, ktore podpisaly takie umowy i mialy w nich "inne" zapisy niz standartowe
Ostatnio zmieniony przez Marta i Mariusz 31-03-2011, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu