Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
pozwolenie na użytkowanie a bank i kredyt
Autor Wiadomość
kasialek
**

Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 1/16
 6%
Wysłany: 12-01-2011   pozwolenie na użytkowanie a bank i kredyt

Witam,
czy ktoś już miał sytuację, że ze względu na brak podpisania umowy sprzedaży (a co za tym idzie, przeniesienia hipotek na rzecz banku), bank chce podnosić marżę? Mam kredyt w Kredyt Banku wzięty prawie 4 lata temu. Nie mam ochoty płacić za błędy GEO i opieszałość PIBu. Czy z tym fantem można coś zrobić? Czy tylko jedyne wyjście to podpisać a potem walczyć w sądzie z GEO?

Gruby 
.

Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 12-01-2011   

Cześć;

Nie wiem co masz na myśli pisząc o marży. Ale ja swego czasu strasznie się pałowałem z Millennium. Oczywiście problemem był brak aktu notarialnego. I z tego co pamiętam jednym z ich pomysłów było podniesienie ubezpieczenia pomostowego. Koniec końcem nie zrobili tego ale cały czas wysyłali mi jakieś paszkwile od których się odwoływałem mówiące albo o natychmiastowej spłacie kredytu albo o wypowiedzeniu umowy kredytowej.
Nie wiem jak to jest w Kredyt Banku, ale pisz cały czas odwołania od ich decyzji, opisując całą sytuację. Idź do Geo i powiedz im, że masz problem z bankiem i niech wyślą do nich stosowne pismo (może już tak zrobiłaś), ja bynajmniej tak robiłem, Geo w sumie z 2 albo 3 razy wysyłało do Millennium pisma w moim imieniu opisujące całą sytuację. Chociaż tyle powinni zrobić dla ciebie.

Pozdro;
G.

ziege 
-

Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 15-01-2011   

My placimy ubezpieczenie pomostowe przez co juz stracilismy w ciagu prawie dwoch lat niezla sumke. Liczylem ze do teraz akty beda ale jak wiemy nici z tego. Kupilismy mieszkania od dewelopera ktory jest zwyklym partaczem. Co do dobrej woli Geo odnosnie rozwiazania konfliktu z PINB tez mam powazne watpliwosci. Nie ma wyboru- trzeba sie bedzie sadzic z tymi trolami. Taki polski folklor :-D

kasialek
**

Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 1/16
 6%
Wysłany: 17-01-2011   

Wielkie dzięki Gruby za podpowiedź. Mam nadzieję, że skończy się tylko na straszeniu ze strony banku. Już wysyłam odpowiednie info do GEO - niech się tłumaczą i załatwiają. To 'pomostowe' o którym piszecie, to już płacę w formie tzw. zabezpieczenia. Nie dziwię się bankowi, że chce więcej - też bym chciała w takiej sytuacji. Tylko dlaczego ja mam za to płacić?!?! To GEO powinno płacić, może wówczas mieliby większą motywację na załatwienie tej sprawy pozytywnie. Ogólnie....szkoda słów :(

Odpowiedz do tematu