| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
pozwolenie na użytkowanie a bank i kredyt |
| Autor |
Wiadomość |
kasialek
**

Poziom: 7
|
Wysłany: 12-01-2011 pozwolenie na użytkowanie a bank i kredyt
|

|
|
Witam,
czy ktoś już miał sytuację, że ze względu na brak podpisania umowy sprzedaży (a co za tym idzie, przeniesienia hipotek na rzecz banku), bank chce podnosić marżę? Mam kredyt w Kredyt Banku wzięty prawie 4 lata temu. Nie mam ochoty płacić za błędy GEO i opieszałość PIBu. Czy z tym fantem można coś zrobić? Czy tylko jedyne wyjście to podpisać a potem walczyć w sądzie z GEO? |
|
|
|
 |
Gruby
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 12-01-2011
|

|
|
Cześć;
Nie wiem co masz na myśli pisząc o marży. Ale ja swego czasu strasznie się pałowałem z Millennium. Oczywiście problemem był brak aktu notarialnego. I z tego co pamiętam jednym z ich pomysłów było podniesienie ubezpieczenia pomostowego. Koniec końcem nie zrobili tego ale cały czas wysyłali mi jakieś paszkwile od których się odwoływałem mówiące albo o natychmiastowej spłacie kredytu albo o wypowiedzeniu umowy kredytowej.
Nie wiem jak to jest w Kredyt Banku, ale pisz cały czas odwołania od ich decyzji, opisując całą sytuację. Idź do Geo i powiedz im, że masz problem z bankiem i niech wyślą do nich stosowne pismo (może już tak zrobiłaś), ja bynajmniej tak robiłem, Geo w sumie z 2 albo 3 razy wysyłało do Millennium pisma w moim imieniu opisujące całą sytuację. Chociaż tyle powinni zrobić dla ciebie.
Pozdro;
G. |
|
|
|
 |
ziege
-

Poziom: 1
|
Wysłany: 15-01-2011
|

|
|
My placimy ubezpieczenie pomostowe przez co juz stracilismy w ciagu prawie dwoch lat niezla sumke. Liczylem ze do teraz akty beda ale jak wiemy nici z tego. Kupilismy mieszkania od dewelopera ktory jest zwyklym partaczem. Co do dobrej woli Geo odnosnie rozwiazania konfliktu z PINB tez mam powazne watpliwosci. Nie ma wyboru- trzeba sie bedzie sadzic z tymi trolami. Taki polski folklor |
_________________ Ziege |
|
|
|
 |
kasialek
**

Poziom: 7
|
Wysłany: 17-01-2011
|

|
|
| Wielkie dzięki Gruby za podpowiedź. Mam nadzieję, że skończy się tylko na straszeniu ze strony banku. Już wysyłam odpowiednie info do GEO - niech się tłumaczą i załatwiają. To 'pomostowe' o którym piszecie, to już płacę w formie tzw. zabezpieczenia. Nie dziwię się bankowi, że chce więcej - też bym chciała w takiej sytuacji. Tylko dlaczego ja mam za to płacić?!?! To GEO powinno płacić, może wówczas mieliby większą motywację na załatwienie tej sprawy pozytywnie. Ogólnie....szkoda słów :( |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|