|
pozwolenie na uzytkowanie, akty notarialne... |
| Autor |
Wiadomość |
adodw
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 19-08-2010
|

|
|
Kurcze to nasze osiedle - to ideał ... |
|
|
|
 |
tymek

Poziom: 10
|
Wysłany: 28-09-2010
|

|
|
Na sąsiednim forum (dotyczącym kolejnego etapu) pojawił się wpis z linkiem bardziej do nas pasującym
http://osiedlepiastowskie...9/22/budynek-b/
Jak widać PINB znalazł furtkę żeby życie nam utrudnić. Ciekawe czy od tej decyzji można się odwołać, zaskarżyć. |
_________________ Tymek |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 29-09-2010
|

|
|
Co ta decyzja dla nas oznacza, bo nie jestem w stanie tego zrozumieć?
I moje pytanie do ludzi, którzy znają się na prawnych kruczkach i zawiłościach - czy jest szansa, że nasza sytuacja zostanie kiedyś wreszcie po latach rozwiązana, czy może są na to nikłe szanse i nie ma co marzyć o tych pozwoleniach? |
|
|
|
 |
Gruby
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 20-11-2010
|

|
|
Witam;
Ktoś może już wie jak zakończyła się piątkowa kontrola budynków A i D przez PINB? Czy PINB znowu się do czegoś przypieprzył?
Pozdro;
G. |
|
|
|
 |
msiu
.

|
Wysłany: 21-11-2010
|

|
|
| A czy u kogos w mieszkaniu w ogole byly pany inspektory? Postawili wszystkich na nogi, ludzie specjalnie urlop w robocie brali ,zeby byc, wpuscic i zakonczyc ten cyrk a u mnie np. nikt sie nie pojawil... |
|
|
|
 |
Gruby
.

|
Wysłany: 21-11-2010
|

|
|
U mnie też nie byli.
Pozdro;
G. |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 22-11-2010
|

|
|
| Do nas też kontrolerzy nie zawitali... |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
leo

Poziom: 9
|
|

|
|
| Bo oni wybrali tylko kilka mieszkań do których zaglądneli i tak naprawdę to około 13tej kontrola się zakończyła. |
|
|
|
 |
leo

|
|

|
|
| Dzwoniłem dzisiaj do Geo w sprawie tej kontroli w budynku D. W ciągu dwóch tygodni PINB wyda decyzję na ten temat. Geo każe czekać i sami nie są w stanie przewidzieć jaka to będzie decyzja. Jeżeli wszystko będzie po naszej myśli to przewidują że w połowie grudnia będziemy mogli podpisywać akty. |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
Wysłany: 13-12-2010
|

|
|
| Czy ma ktoś jakieś nowe informacje na temat decyzji PINB w sprawie naszych mieszkań? |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
leo

|
|

|
|
| W tym roku nie dostaniemy pozwolenia bo Geo źle napisało wniosek o pozwolenie na użytkowanie i PINB to pismo cofnęło. Powiedziano mi telefonicznie że to kwestia jest tylko napisania nowego wniosku i pozwolenie otrzymają. Niestety w tym roku już nie zdążą z podpisywaniem akt. Dużą niewiadomą jest też to czy w nowym roku nie będziemy musieli dopłacić do mieszkania w związku z podniesieniem stawki Vat |
|
|
|
 |
hANIA
Nowy

Poziom: 1
|
|

|
|
| Ręce opadają! |
|
|
|
 |
Gizmok
.

|
Wysłany: 14-12-2010
|

|
|
Ja mam propozycję.
Uważam, że o ile prawdziwa jest informacja zawarta powyżej, to Stowarzyszenie powinno wystąpić z pisemnym żądaniem do GEO o wyjaśnienie tej rażącej niechlujności w działanu przedsiębiorcy - czyli w tym wypadku osoby prawnej zawodowo zajmującej się budową i obrotem nieruchomościami.
Można dewagować, że GEO nie odpowiada, za zaistaniałą sytuację, że wszystkiemu winni są "źli urzędnicy" z PINB i WINB, ale osobiście sądzę, że nadszedł już czas, aby w końcu GEO również musiało wyjaśnić sytuację w jakiej nas umieściło.
Kilka faktów.
- GEO sp. z o.o. to osoba prawna "profesionalista" zajmujący się budową i obrotem mieszkaniami. (po stronie tego przedsiębiorcy pozostaje obowiązek zachowania szczególen staranności np przy wyborze projektu, czy wykonaniu obiektu.
- profesionalista ten od kilku lat, do chwili obecnej, stale czegoś niedopełnia, niewykonuje zgodnie z przepisami PB, co niestety nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek starannością.
Niechlujność ta, zaś odbija się to jedynie na nas - ich klientach!!!!
- tym samym przedsiębiorca ten naraża nas -klientów na szkodę.
(ja np nie mogę sprzedać tego mieszkania od kilku lat!!!, legalnie w nim zamieszkać!!! itp.)
Dziękuję
P.S.
Powinniśmy też zastanowić się nad pozwem o odszkodowanie za niedochowanie warunków umowy przedwstępnej, albo o jej nienależyte wykonanie ze strony GEO.
No a zupełnie już nie wyobrażam sobie negocjować rabatu za cenę mieszkania!!!! |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
Wysłany: 14-12-2010
|

|
|
| leo napisał/a: | | Dużą niewiadomą jest też to czy w nowym roku nie będziemy musieli dopłacić do mieszkania w związku z podniesieniem stawki Vat |
Tydzien temu w GEO poinformowano mnie, ze otrzymali informacje z urzedu na temat interpretacji nowego prawa podatkowego i na pewno nie bedziemy musieli doplacac tego VAT'u.
A profesjonalizm w GEO to inna sprawa... |
|
|
|
 |
lotka
..

|
Wysłany: 15-12-2010
|

|
|
witam,
Proponuje spotkanie i omówienie tematu pozwu. Osobiście jestem za wprowadzeniem sprawy na drogę sądową (też mnie już męczy ta sytuacja).Za długo trwa to "rozwiązywanie" problemów przez GEO..... |
|
|
|
 |
sapro
..

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 4
|
Wysłany: 07-06-2011
|

|
|
Czas mija a pozwolenia na użytkowanie jak nie było tak nie ma. Wie ktoś może czy coś się w tym aspekcie ruszyło?
Forum kompletnie zamarło...wszyscy są już tak zmęczeni całą sytuacją, że nie mają ochoty już o tym rozmawiać? |
|
|
|
 |
lotka
..

|
Wysłany: 07-06-2011
|

|
|
Niestety aż mnie ściska w dołku jak musze zadzwonić do GEO…nigdy nie mają dobrych wieści…
Nie złożyli wniosku o projekt znamienny do 7.04.11r tak jak obiecali na swojej oficjalnej stronie internetowej – (ponoć)poszło o coś z architektem (pewnie nie chciał pracować za darmo ) ale nie wiem bo byłam zbywana….żadnej rzetelnej i klarownej odpowiedzi (dla osób bliżej zainteresowanych mogę przesłać korespondencje z GEO w tym temacie).
Następny termin jaki wyznaczono to koniec maja (umowa ustna z architektem – żadnego oficjalnego dokumentu) ale tego terminu też nie dotrzymali tym razem powodem (ponoć) był PINB który nie zgodził się na wyodrębnienie sprawy dla budynku D. na początku czerwca miało się odbyć zebranie prawników GEO w tej kwestii…oraz spotkanie prezesa w PINB….
okazuje się że GEO złożyło wniosek o wyodrębnienie lokali własnościowych w UM ale to już też trwa dobry rok…. (pewnie UM czeka na PINB oraz decyzję sądu w podobnej sprawie, wyrok ma zapaść w czerwcu).
Ponadto GEO podjęło firmę lobbingową oraz dziennikarza z GAZETY…. [Sama z niecierpliwością wyczekuje artykułu…ciekawe czy to prawdziwy bajer….]
Dodatkowo GEO jest wplątane w ”wojnę” pomiędzy UW a PIB. Pani w UW jest przed emeryturą i nie chce komplikować sobie życia a PINB nie respektuje decyzji UW…..ile w tym prawdy?????
Ostatnia moja rozmowa miała miejsce 31.05 była jedyną rzetelna i w pełni informująca o bieżącej sytuacji jaką kiedykolwiek przeprowadziłam…. Jeszcze nie dzwonię do GEO żeby zapytać się….jak im idzie …. Właściwie niczym pozytywnym mnie jeszcze nie zaskoczyli….. ;[ może ktoś inny ma świeższe informacje? ] |
|
|
|
 |
Łukasz
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 08-06-2011
|

|
|
| a słyszeliscie o plotkach jakoby GEO sprzedało jeden z bloków pewnemu zagranicznemu iwestorowi ?? z USA |
|
|
|
 |
Gizmok
.

|
Wysłany: 16-06-2011
|

|
|
I jakie wnioski ze spotkania mieszkańców budynku D ???
Nie mogłem być na nim bo niestety pracowałem. |
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 21-07-2011 Napisali ..
|

|
|
W GW napisali o naszym osiedlu, że wszystko zmierza ku zakończeniu także dla budynku C
GWkromera.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 10 raz(y) 121,59 KB |
|
| Ostatnio zmieniony przez tymek 28-07-2011, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Mario
.

|
Wysłany: 23-07-2011 Re: Napisali ..
|

|
|
| tymek napisał/a: | | W GW napisali o naszym osiedlu, że wszystko zmierza ku zakończeniu także dla budynku C |
Co takiego napisali w tym króciutkim artykule, bo JPG jest nieczytelne. |
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 28-07-2011
|

|
|
| Postaralem się trochę poprawić jpg. Generalnie piszą że WINP zmienił decyzje PINB i zatwierdził projekt zamienny dla budynku C. |
| Ostatnio zmieniony przez tymek 28-07-2011, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ostrze

|
Wysłany: 29-07-2011
|

|
|
| tymek napisał/a: | | Postaralem się trochę poprawić jpg. Generalnie piszą że WINP zmienił decyzje PINB i zatwierdził projekt zamienny dla budynku C. |
Dzieki za scan. Z którego dnia jest ta gazeta?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marta i Mariusz
** **

|
Wysłany: 29-07-2011
|

|
|
a ja dalej nic nie widze z tego scanu |
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 02-08-2011
|

|
|
| ostrze napisał/a: | | tymek napisał/a: | | Postaralem się trochę poprawić jpg. Generalnie piszą że WINP zmienił decyzje PINB i zatwierdził projekt zamienny dla budynku C. |
Dzieki za scan. Z którego dnia jest ta gazeta?
Pozdrawiam |
Z 20 lub 21 lipca |
|
|
|
 |
|
|