|
Psie kupy |
| Autor |
Wiadomość |
jasiu
..

Poziom: 4
|
Wysłany: 12-10-2009 Psie kupy
|

|
|
Apeluję do wszystkich posiadaczy czworonogów wyprowadzanych na osiedlowe trawniki, by zabierali ze sobą akcesoria do usuwania przykrych pozostałości po swoich pupilkach. Wystarczy kawałek tekturki i jakiś woreczek, a już trawnik będzie wyglądał o wiele ładniej.
Wiem, że "szkoda czasu", "ja nigdy tego nie robiłem i nie zamierzam", "a sąsiad wyprowadza i nie sprząta", etc. ale to tylko świadczy o Was, drodzy forumowicze. |
|
|
|
 |
wembley
...

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 5
|
Wysłany: 12-10-2009
|

|
|
Jasiu a co powiesz na to?
rozmawiałem z moim psem i obiecał mi że więcej tego nie zrobi |
|
|
|
 |
jasiu
..

|
Wysłany: 12-10-2009
|

|
|
Heh, to super że niektórzy mają tak doskonały kontakt ze swoimi psami :)
Tylko przekaż mu, że "ma tego nie robić" na terenie osiedla, a nie - w ogóle, bo biedaczysko umrze w okropnych cierpieniach jak się będzie powstrzymywał ;) |
|
|
|
 |
jahro
**

Zamieszkały: Etap III
Poziom: 6
|
Wysłany: 13-10-2009
|

|
|
Sam mam psa i nie jest dla mnie problemem wyjście z psem poza osiedle i "nie sranie" sobie i sąsiadom pod oknami.
Popieram!
P.S. A gówno na chodniku to już szczyt wszystkiego. |
|
|
|
 |
wembley
...

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 5
|
|

|
|
| ale czasem nie mogę się ze swoim psem dogadać i po półgodzinnym spacerze na działkach dopiero na kawałku trawnika pod klatką robi sobie toaletę |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
|

|
|
to po toalecie woreczek i sprzątamy po ukochanym czworonogu !!! |
|
|
|
 |
Zajcer
Nowy

Poziom: 1
|
Wysłany: 02-02-2010
|

|
|
Zgadzam się że trzeba sprzątać,ale są wyjątki.Naprzykład pan z czarnym pieskiem rasy prawdopodobnie Westie(nie znam się na rasach psów)notorycznie wyprowadza swojego ulubieńca na plac zabaw przy klatce 27.Pewnego dnia przy zwróceniu temu człowiekowi uwagi,zachował się grubiańsko używając w moimi kierunku wulgarnych słów.
Mam kilka zdjęć(obiektyw 300) na których jak na dłoni widać klatka po klatce jak piesek się załatwia,pam rozgląda,nie sprząta i odchodzi.
Chyba zgłoszę to do odpowiednich służb które nauczą naszego kochanego sąsiada że we własne gniazdo się nie sra. Tym bardziej że gość ma dwa wyjścia ze swojej klatki.Jedno na plac zabaw a z drugiego ma 20m do niebieskiej bramy i to już jest dla mnie szczyt lenistwa! |
|
|
|
 |
jasiu
..

|
|

|
|
| Napisz proszę w jaki sposób sprawa się zakończy, mam nadzieję, że Pan z pieskiem zostanie odpowiednio pouczony "finansowo". Ja, i podejrzewam, że wszyscy mający małe dzieci, będziemy trzymali za to kciuki. |
|
|
|
 |
jahro
**

Zamieszkały: Etap III
Poziom: 6
|
|

|
|
| Zajcer napisał/a: | | Mam kilka zdjęć(obiektyw 300) na których jak na dłoni widać klatka po klatce jak piesek się załatwia,pam rozgląda,nie sprząta i odchodzi. |
A wrzuć na forum te zdjęcia :) |
|
|
|
 |
MarcinR
Całkiem nowy
|
|

|
|
| jahro napisał/a: | | Zajcer napisał/a: | | Mam kilka zdjęć(obiektyw 300) na których jak na dłoni widać klatka po klatce jak piesek się załatwia,pam rozgląda,nie sprząta i odchodzi. |
A wrzuć na forum te zdjęcia :) |
Jak najbardziej należy je wrzucić na forum.
Mam podobne doświadczenia z sąsiadami z okolic bram 65,61,63 których psy załatwiają się na trawnikach tuż przy chodnikach, szczególnie na parkingu, mimo, że teren działek jest zaledwie 20 metrów dalej. |
|
|
|
 |
Zajcer
Nowy

|
|

|
|
| jasiu napisał/a: | | Napisz proszę w jaki sposób sprawa się zakończy, mam nadzieję, że Pan z pieskiem zostanie odpowiednio pouczony "finansowo". Ja, i podejrzewam, że wszyscy mający małe dzieci, będziemy trzymali za to kciuki. |
Nie jestem typowym społeczniakiem żeby gościa odrazu zgłaszać na pały czy SM.
Jak inne sposoby zawiodą to dopiero.Najpierw spróbuje załatwić go inaczej.
Wydrukuję jego zdjęcie z odpowiednim podpisem,adekwatnym do zachowaniu sąsiada i jego nie umiejętności czytania tabliczek ze zrozumieniem i porozwieszam na tablicach ogłoszeń w klatkach przy placach zabaw.Tak żeby każdy rodzic którego dzieci znajdują w piaskownicy "glinę" wiedział skąd ona pochodzi
Ze względu na ochrone danych osobowych,nie mogę umieścić twarzy Pana na zdjęciu.
O ochronie danych osobowych psów nie słyszałem.
DSC05645.JPG Tutaj piesek już zakopywał,dokładnie nie widać,ale widać że jest to w okolicy placu zabaw(leżące zabawki)jakby ktś nie dowierzał |
 |
| Plik ściągnięto 12 raz(y) 233,85 KB |
|
| Ostatnio zmieniony przez Zajcer 02-02-2010, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Zajcer
Nowy

|
|

|
|
Nie mogę znaleźć tamtych poprzednich fotek,ale to kwestia tygodnia.Uzupełnię |
|
|
|
 |
wkslask
Nowy

|
|

|
|
sam jestem wlascicielem 4noga. moze zamontowanie paru kublow na psie odchody byloby rozwiazaniem? najblizszy pojemnik znajduje sie dopiero kolo apteki. watpie wiec aby leniwym wlascicielom, ktorzy nie sa w stanie dotrzec do terenu przy dzialkach, chcialo sie isc taaaaki kawal z kupa w worku... 4 pojemniki na terenie osiedla w ramach "akcji uswiadamiajacej". POWIEDZMY STOP KUPOM NA NASZYCH BUTACH (wyobrazam sobie ten widok,gdy snieg juz stopnieje...) |
|
|
|
 |
martin
Nowy

|
Wysłany: 06-02-2010
|

|
|
| wkslask napisał/a: | | sam jestem wlascicielem 4noga. moze zamontowanie paru kublow na psie odchody byloby rozwiazaniem? najblizszy pojemnik znajduje sie dopiero kolo apteki. |
Tak trudno wziąć sprzęt ze sobą? śmietniki nie są daleko.
Róbmy zdjęcia, jeśli zauważysz tego typka jeszcze raz to zdjęcia są świetnym argumentem na mandat dla niego. Kilka takich kar i może ludzie się nauczą... W takich sytuacjach nudzący się emerycie są niezastąpieni w pilnowaniu porządku Może nasi komandosi mogliby też poganiać właścicieli...
Najgorsze, że psie kupy są też na ścieżkach, w miejscach gdzie się chodzi... |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 15-02-2010
|

|
|
Nie trzeba specjalnych kubłów jeśli tylko są dobre intencje.
Można się zaopatrzyć w takie fajne woreczki - myk i kupy nie ma. Wywala się to do jednego z kontenerów na osiedlu, daleko chodzić nie trzeba. |
|
|
|
 |
|
|