| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
Rozliczenie z MD |
| Autor |
Wiadomość |
kasialek
**

Poziom: 7
|
Wysłany: 13-07-2009 Rozliczenie z MD
|

|
|
Witam!
Dostaliście może rozliczenie z MD? Zastanawiam się, czy w momencie, kiedy nie jesteśmy prawomocnymi właścicielami tych mieszkań, to czy powinniśmy płacić MD za np. administrację tymi budynkami. Wydaje mi się, że na razie tego typu opłaty powinien ponosić deweloper. |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 13-07-2009
|

|
|
| A czy przypadkiem MD nie został wybrany przez GEO (automatycznie) do właśnie administracyjnych zadań? |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
migi

Poziom: 11
|
|

|
|
| Bosman napisał/a: | | A czy przypadkiem MD nie został wybrany przez GEO (automatycznie) do właśnie administracyjnych zadań? |
Nie wiem w jaki sposob MD zostalo wybrane, ale pamietam, jak calkiem niedawno odwiedzilem GEO i mila Pani poinformowala, ze MD jest jednym z najdrozszych (jak nie naj) we Wroclawiu... wiec mozna sie domyslac jak to zostalo przeprowadzone... |
|
|
|
 |
bogdan89
.

Poziom: 2
|
|

|
|
| pamiętajcie też, że z drugiej strony zawsze można się do czegoś doczepić... więc jak nie najdroższy, to gdzieś indziej pojawia się problem. |
|
|
|
 |
kasialek
**

Poziom: 7
|
Wysłany: 14-07-2009
|

|
|
Ale mi nie chodzi o to w jaki sposób i dlaczego zostali wybrani. Zastanawiam się jedynie nad słusznością płacenia MD a nie Geo oraz w ogóle płacenia? W chwili obecnej nie jesteśmy właścicielami tych mieszkań, wydaje mi się, że to Geo powinno się rozliczać z MD. Na rozpisce pojawiła się też informacją o opłacie za montaż anteny zbiorczej. To chyba miało być zrobione przez Geo?!?!
Czy ktoś jeszcze z Was dostał taki rachunek do zapłaty? |
|
|
|
 |
wiktor
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 18-07-2009
|

|
|
Dostałem pismo, a nie rachunek od GEO, gdzie lakonicznie napisali ile trzeba zapłacic i ile co miesiąć i proszą o wpłatę do 8 lipca.
Napisali, że to kwotę rozlicza Major Domus, jednak zapłacić mam teraz GEO? czy bezpośrednio MD? jeśli tak to na jakie konto? |
|
|
|
 |
Gizmok
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 20-07-2009 Opłaty
|

|
|
W zakresie opłat to mamy, jak pewnie wszyscy się już zorientowali pewien dualizm.
Część opłat uiszczamy do GEO sp. z o.o. a część do MD.
Ostatnio GEO (przynajmniej mi) podesłało informację o dokonywaniu szacunkowych opłat za media wskazująć swój rachunek bankowy ipodając informację, że rozliczenie mediów przedstawi MD.
Mam tu pytanie, czy Wy płacicie te opłaty?
Ponadto ostatnio w skrzynkach na ul. Kromera znalazły się też rozliczenia z MD. Ku mojemu zdumieniu, te jednak przedstawiały tylko rozliczenia m.in. za sprzątanie, wymianę żarówek, wywóz śmieci i [administrowanie] nie zawierały natomiast żadnej wzmianki o ponoszonych kosztach mediów? Za co więc płacę do GEO, póki co nie wiem.
Osobiście uważam, że administrowanie aktualnie nie jest naszym problemem bo my tu zasadniczo "nie mieszkamy", a jedynie czasami przebywamy remontując mieszkania, niekiedy też nocą.
Osobiście też jestem niezadowolony z firmy MD i jeśli tylko będzie taka mozliwość, to ja jestem za tym, żeby tego administatora nie wybierać
(mówię tu o ewentalnej sytuacji otrzymania prawa własności do naszego placu budowy)
P.S.
I JESZCZE PROŚBA. MIESZKAM NA PARTERZE I BARDZO PROSZĘ O ZACHOWANIE MINIMUM KULTURY W ZAKRESIE WYRZYCANA NIEDOPAŁKÓW PAPIEROSÓW PRZEZ OKNO.
Trawnik to nie popielniczka.[/i] |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|