Przesunięty przez: Administrator 20-07-2009 |
Termin odbiorów |
| Autor |
Wiadomość |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 04-09-2007
|

|
|
| niestety nas też to nie pokrzepia...jakiś architekt dał plamę i wyznaczył działkę dla energetyki na główny transformator nie w tym miejscu w którym pierwotnie miał być postawiony w związku z czym trwa "walka" o kolejny aneks do umowy....a wiadomo jak to z papierkami bywa...:( |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

Poziom: 15
|
|

|
|
| właśnie dostałem informacje od pana Węglewskiego że transformator został dzisiaj postawiony, zatem może nie bedzie ąz tak żle :) |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
|

|
|
| no czyli okazuje się że po wielu dniach zmagań udało im się załatwić wszelkie formalności... teraz tylko pozostaje mieć nadzieję że wszystko szybko im pójdzie i dostaniecie klucze jak najszybciej, co również nie będzie rzutować na opóźnienia w budynkach C i D :) |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| chociaz po kontaktach z panem Weglewskim nie wierze mu juz i chyba pojade sprawdzić czy rzeczywiście coś takiego tam powstawło, zdam relacje jutro |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 05-09-2007, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
Wysłany: 05-09-2007
|

|
|
PRAWDA jest juz postawiona stacja trafo, byłem w nocy więc nie widzialem wszyskiego dokładnie ale wygląda na to że chodniki sa juz gotowe, lampy też, jedynie czego brakuje to barierki na dwoch ostatnich klatkach w duzym bloku. W sumie wygląda to nie źle, mamy juz ławki, piaskownice itd. dość ładnie zrobione, najprawdopodobniej jak dostaniemy klucze wszysko bedzie skończone razem z zielenią
Pozdro. |
| Ostatnio zmieniony przez hubi 05-09-2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tymek

Poziom: 10
|
Wysłany: 06-09-2007
|

|
|
Witam sasiadow, wlasnie dolaczylem do spolecznosci na forum
No w sprawie odbiorow to uslyszalem (dzwonilem kilka dni temu) ze najpewniej beda trwaly od polowy wrzesnia do polowy padziernika. |
_________________ Tymek |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| ja nie jestem aż takim optymistą, juz od miesiąca słysze; "w tym tygodniu będzie juz wiadomo, prosze zadzwonic w piątek a najlepiej w poniedziałek" , a przeciez połowa września jest juz za tydzień, napewno sie nie wyrobią , bardziej realne jest to że dostaniemy klucze dopiero w pażdzierniku niestety. :( |
|
|
|
 |
tymek

|
|

|
|
No ja od razu licze na pazdziernik, bo akurat kolo naszej klatki (na koncu) jeszcze nawet chodnikow nie zaczeli robic.
Mnie najbardziej wkurzyli tym ze w lipcu, nawet na poczatku sierpnia twierdzili ze zdaza.
Wedlug mnie lepiej od razu powiedzic bedzie miesiac, dwa opoznienia, ludzie sobie prace, firmy zaplanuja inaczej a tak tylko niepotrzeben zamieszanie i nerwy |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| dokłanie podzielam twoja opinie, gdybym wierzyl w to co mówia juz miałbym problem gdzie skladować zamowione płytki i armaturę, bo chciałem zamowic na poczatek września, byloby o wiele mniej problemow gdyby odrazu powiedzieli jak jest a nie ściemiali, ale cóż widac taka ich rola |
|
|
|
 |
tytus
..

Poziom: 4
|
|

|
|
| Po dzisiejszej rozmowie z inspektorem W. moge powiedziec tylko tyle ze sierial pod tytulem "prosze zadzwonic w piatek albo lepiej w poniedzialek" jest nadal emitowany przez geo. W dzisiejszym odcinku dowiedzialem sie, ze jutro ma byc przeglad budynkow i ustalony termin ich przekazania przez wykonawce - nie moge sie tylko oprzec wrazeniu, ze to jest powtorka sprzed miesiaca :| |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| dokładnie czyli dalej leca w hu..... #$#@#@$, to jest skandal mam tego dość , może ma ktoś pomysł jak wyciągnąc prawdziwe informacje od Pana W., ilez można sie prosić . |
|
|
|
 |
tymek

|
|

|
|
Chyba im kaza tak dzialac, co jak pisalem wczesniej jest wedlug mnie irracjonalne.
Najbardziej rozmowna jak na razie jest ta nowa kobitka (rozmawialem z nia przez telefon, nazwiska nie pamietam, na forum tez no niej byla mowa) ona udzielala najbardziej rzeczowych informacji i wprost mowila ze najwczesniej polowa wrzesnia. |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
Wysłany: 07-09-2007
|

|
|
Nam kazali dzwonic za tydzien, wczesniej ponoc niczego się nie dowiemy.
Ech :( |
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 10-09-2007
|

|
|
Pamietac trzeba o jeszcze jednym, ze te odbiory beda trwaly kilka tygodni.
Mi powiedzieli ze Geo zaklada ze to bedzie trwalo 4 tygodnie. |
|
|
|
 |
BartekB
..

Poziom: 3
|
|

|
|
| doliczyć trzeba czas na usuwanie ewentualnych usterek - to może trwać tygodniami i z tego co wiem, ten czas przełuża moment przejęcia mieszkania |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| Wiadomości z dzisiaj od Pana W. : "jest raczej pewne że w tym tygodniu będzie wiadomo kiedy zaczną się odbiory, dzisiaj mamy przegląd mieszkań, i cały czas czekamy na zgłoszenie odbioru przez wykonawcę", czyli nic nowego. Za to byłem na budowie w piątek, wygląda jakby juz było wszystko skończone, posprzątane, ławki na swoim miejscu, lampy, chodniki, nawet płot odgradzający etap IVB od etapu IVA, zatem nie rozumiem dlaczego nie dostajemy jeszcze kluczy, Pan W. niestety nie ujawnił tej tejemnicy. ;( |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| Byłam tam w sobotę, w dużym budynku nie ma jeszcze poręczy na schodach (a przynajmniej w tej klatce, w której ja mam mieszkanie), klatki nie są również pomalowane. Nie ma drzwi zewnętrznych w mieszkaniach, nie wszystkie kaloryfery są zainstalowane - to tak w skrócie. Czarno to widzę. |
|
|
|
 |
BartekB
..

|
|

|
|
| A na klatkach czysto? czy jeszcze leży gruz? |
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 11-09-2007
|

|
|
Do muńki :)
A ktorej bylas klatce?
Jak bylismy na przegladzie w lipcu to drzwi nie bylo tylko w mieszkaniach w ktorych mialy byc antywlamaniowe.
Natomiast w takiej sytuacji jak piszesz to pewnie odbiory sie zaczna pod koniec wrzesnia i skoncza na koniec pazdziernika. |
|
|
|
 |
tytus
..

Poziom: 4
|
|

|
|
| hubi napisał/a: | | Wiadomości z dzisiaj od Pana W. : "jest raczej pewne że w tym tygodniu będzie wiadomo kiedy zaczną się odbiory, dzisiaj mamy przegląd mieszkań, i cały czas czekamy na zgłoszenie odbioru przez wykonawcę", czyli nic nowego. Za to byłem na budowie w piątek, wygląda jakby juz było wszystko skończone, posprzątane, ławki na swoim miejscu, lampy, chodniki, nawet płot odgradzający etap IVB od etapu IVA, zatem nie rozumiem dlaczego nie dostajemy jeszcze kluczy, Pan W. niestety nie ujawnił tej tejemnicy. ;( |
Czyli W. jak zawsze w formie - nadawal by sie na polityka... A moze startuje do sejmu i ciwczy obietnice wyborcze... ;) |
|
|
|
 |
ostrze

Poziom: 9
|
|

|
|
U nas pare miesiecy tem zle postawiono sciane miedzy kuchnia a pokojem. Zgłaszalismy to juz od kilku miesiecy i nic nie zrobili zeby ta sciane zburzyc i postawic nowa zgodna z projektem. Zglosilismy to rowniez w czasie przegladu. Tydzien pozniej odwiedzilismy mieszkanie i zobaczylismy ze sciane zamiast zlikwidowac otynkowano !!
Jesli tam jest taki brak koordynacji, to nic dziwnego, ze maja teraz opoznienia. Musza przeciez wszystko w srodku, to popoprawiac zeby bylo zgodne z projektami
Pozdrawiam wszystkich sasiadow |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| a jak wam się udaje odwiedzić mieszkanie, kto was wpuszcza??? chętnie tez bym poszedł zobaczyc jak ono wygląda teraz w środku??? |
|
|
|
 |
muńka

|
|

|
|
| BartekB napisał/a: | | A na klatkach czysto? czy jeszcze leży gruz? |
W "mojej" klatce gruzu nie było, ale wszędzie pełno rurek, kawałków papieru, kafelków, folia, kurz - jak to na budowie.
| tymek napisał/a: | Do muńki :)
A ktorej bylas klatce? |
W tej najbliżej biura Geo.
| tymek napisał/a: | | Jak bylismy na przegladzie w lipcu to drzwi nie bylo tylko w mieszkaniach w ktorych mialy byc antywlamaniowe. |
U nas nie było żadnych, tylko same futryny. My mamy mieć zwykłe - nie antywłamaniowe, a też nie było.
| tymek napisał/a: | | Natomiast w takiej sytuacji jak piszesz to pewnie odbiory sie zaczna pod koniec wrzesnia i skoncza na koniec pazdziernika. |
To chyba dość optymistyczna wersja... Nastawiam się raczej na październik/listopad. U nas cieknie z sufitu i nic z tym nie robią, a takiego mieszkania nie odbiorę.
| hubi napisał/a: | | a jak wam się udaje odwiedzić mieszkanie, kto was wpuszcza??? chętnie tez bym poszedł zobaczyc jak ono wygląda teraz w środku??? |
Hm... ja tam zwyczajnie idę, na nikogo nie patrzę. Mówię panom pracującym "dzień dobry", oni się uśmiechają i idę dalej :) |
|
|
|
 |
hubi
** * * **

|
|

|
|
| a jak się dostajesz do środka??? U nas juz od lipca sa drzwi wejściowe które są zamknięte na klucz :( |
|
|
|
 |
tymek

|
|

|
|
Do munki
Jak piszesz ze cieknie, to dobrze ze teraz to zauwazyliscie.
Jak rozmawialem z kilkoma osobami to developerzy bardzo mocno oszczedaja na dachach.
Wiec buduja i potem robia poprawki jak komus zacznie gdzies przeciekac.
Lepiej wie ze ten blad wyszedl teraz niz pozniej jakbyscie juz cos zrobili w mieszkaniu.
Wydaje mi sie ze klatki blizej ulicy Krzywoustego beda szybciej odbierane.
Musze sprobowac tej metody wejscia ;) |
|
|
|
 |
Doradca

..

|
|
|