|
Upływający termin gwarancji |
| Autor |
Wiadomość |
ostrze

Poziom: 9
|
Wysłany: 06-09-2010 Upływający termin gwarancji
|

|
|
Niedługo upływa termin gwarancji na mieszkania. Na szczęście do tej pory nie wykryłem wielu niedoróbek, jedynie w paru miejscach ściana popękała.
Czy ktoś z Was dysponuje może wzorem pisma do dewelopera, w którym zgłasza się podobną okoliczność?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
Wysłany: 16-09-2010
|

|
|
| Nie ma wzoru, wystarczyło wysłac maila z opisem usterek |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 21-09-2010
|

|
|
| Mumin, NIE MAILA!!! Pismo złożyć, nadać pocztą. Akty notarialne przewidują "pisemne" zawiadomienie o wadach. |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
| Hej, nie jest tak źle, ja im wysłałem maila i jutro mi przychodzi ekipa poprawiac wszystkie usterki. |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
| Można jeszcze zgłaszać usterki? Jedno pismo wysłane, ale pominęliśmy coś. |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
| Można do trzech lat od terminu odbioru kluczy. U mnie mija to pod koniec października, więc podejrzewam, że u Ciebie termin będzie podobny. |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
Dzięki!
A powiedz jeszcze, nie boisz się, że ekipa Geo rozgrzebie Ci mieszkanie i zostawi w stanie gorszym niż przed złożeniem reklamacji? ;) |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
|

|
|
Dużo gorzej to już nie może być, bo mi się tynk z sufitu sypie, a w okolicach komina można spokojnie nóż włożyć w szpary.
Oczywiście, że się boję, bo juz widziałem jakość ich roboty, jak mi poprawiali sufit zaraz po odbiorze mieszkania. Ale będe robić do czasu, aż nie będe w pełni usatysfakcjonowany. |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

|
Wysłany: 24-09-2010
|

|
|
Budopol właśnie konczy poprawki w mieszkaniu i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony jakością ich prac. Panowie załatali wszystkie pęknięcia, a nawet polepili dziury, które mi się udało zrobić w międzyczasie. Wszystko jest ładnie pomalowane i praktycznie nie ma sladu po naprawach.
Rozwiewam zatem obawy. Można śmiało powierzyć im naprawy w ramach rękojmi. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|