| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
uszkodzony samochód |
| Autor |
Wiadomość |
marta16
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 30-10-2009 uszkodzony samochód
|

|
|
| 28.10.2009 około godź 14 przy ul Krzywoustego 15 ktoś obrysował mi cały tylny zderzak w srebrnym Grande Punto (na zderzaku zostały ślady zielonego lakieru) i oczywiście odjechał. Ochrona jak łatwo się domyśleć nic nie wie. Ja rozumiem, że coś takiego może się zdarzyć ale wypadałoby zostawić nr tel. i zapłacić za szkodę. Zaczynam mieć powoli dość naszego osiedla, na które wjeżdża kto chce, a tzw ochrona i zarządca nic nie wie i za nic nie odpowiada. |
| Ostatnio zmieniony przez marta16 30-10-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sapro
..

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 4
|
Wysłany: 31-10-2009
|

|
|
| Dopóki na osiedlu nie powstanie jakiś porządny system kamer i ochrona nie będzie ochroną tylko z nazwy to takie sytuacje będą się zdarzać i trudno będzie znaleźć winnych. Mam nadzieję, że jak wszyscy będą już właścicielami swoich mieszkań to razem uda się nam podjąć decyzje które poprawią nasze bezpieczeństwo. |
|
|
|
 |
sasiadka
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
Wysłany: 31-10-2009 Re: uszkodzony samochód
|

|
|
Marto16,
Szczerze współczuję.
Samej ostatnio mieszkanie na tym osiedlu daje sie we znaki (ah, ten ludzki egoizm!!!), a co do "(...)ochrona i zarządca nic nie wie i za nic nie odpowiada" to całkowicie się z tym zgadzam. Kilka dni temu przerabiałam rozmowę zarówno z zarządcą, jak i z panem ochroniarzem, dotyczącą bezpieczeństwa drogi wewnętrznej. Jak się okazuje, ani jedno ani drugie nie poczuwa się do wypełniania swoich obowiązków, gdyż jak twierdzą "nie leży to w ich kompetencji" (?!)
Dlatego tez, mam pytanie, czy ktoś się nie orientuje, kiedy będzie jakies zebranie wspólnoty? Może warto pomyśleć nad zmianą ochrony? Ustaleniem KONKRETNIE obowiązków w umowie z firmą ochroniarską? Bo jak na razie miesięcznie wyrzucamy ponad 20 zł w błoto...(nie licząc gaży zarządcy...to juz inna bajka;>) |
| Ostatnio zmieniony przez sasiadka 31-10-2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
stokrotka
.

|
Wysłany: 02-11-2009
|

|
|
| Jesli chodzi o zebranie to jest raz w roku , a mianowicie w marcu. Wyrzucamy nasze pieniadze , tak jak na ochrone,ktorej praktycznie niema.Sama osoba sie nie liczy.Tak tez na oplate zarzadcy, ktory niczyn sie nie interesuje. Mowi, ze nic nie moze zrobic.Wlasciwie za co placimy mu tyle szmalu.To jest zarzadca deweloperski i dba tylko aby nie stala sie krzywda "GEO" |
|
|
|
 |
stokrotka
.

|
Wysłany: 02-11-2009
|

|
|
| Jesli chodzi o zebranie to jest raz w roku , a mianowicie w marcu. Wyrzucamy nasze pieniadze , tak jak na ochrone,ktorej praktycznie niema.Sama osoba sie nie liczy.Tak tez na oplate zarzadcy, ktory niczyn sie nie interesuje. Mowi, ze nic nie moze zrobic.Wlasciwie za co placimy mu tyle szmalu.To jest zarzadca deweloperski i dba tylko aby nie stala sie krzywda "GEO" |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|