| Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom
|
|
Uwagi po "przegladzie lokatorskim" |
| Autor |
Wiadomość |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 30-01-2008 Uwagi po "przegladzie lokatorskim"
|

|
|
Chcialem podzelic sie z wami informacjami po dzisiejszym przegladzie i licze na konstruktywna dyskuje.
Jezeli chodzi o standard wykonania mieszkan (uwzgledniajac liste usterek jaka przewinela sie na forum etapu IV) to z rzeczy, ktore dalo sie sprawdzic:
* posadzka - "rowna i solidna" - ppinia parkieciarza;
* sciany - sprawdzone poziomica - proste i pionie i poziomie - na oko nie wykazuja nierownosci i zgrubien;
* osieznice drzwi wewnetrznych - proste (to bylo duze zaskoczenie);
* wstepny montaz instalacji elektrycznej, grzewczej i wodno-kanalizacyjnej - ok - zobczymy co bedzie jak podlacza media?
* okna i parapety (mimo, ze jeszcze parapety nie byly dokonczone) wydaje sie, ze jest ok.
Co sie tyczy kwestii za plytko osadzonych rur w wylewkach poruszanej w innym temacie, to nie jest tak zle, jak ktos sugerowal - jest ok, przynajmniej u mnie.
Nie udalo mi sie sprawdzic pochylosci balkonu, bo drzwi byly zamkniete. A i tak kierownik budowy patrzyl na mnie 'z przerazeniem' i powiedzial, ze tak dokladnie sprawdzac bedzie trzeba na ostatecznym odbiorze.
A teraz w sumie najwazniejsze...
Zapytany przeze mnie o termin odbiorow, powiedzial, ze dzis generalny wykonawca mial zglosic budynek do obioru, ale pewnie tego nie uczyni (m.in. brak skonczonego ogrodzenia blokow, brak drog dojazdowych, brak wind) i szacuje, iz zgloszenie nastapi za miesiac (przelom lutego/marca). Okolo miesiaca potrwa odbior techniczy budynku (strazak, specjalisci-inspektorzy od instalacji, itp.). Po tym odbiorze dostaniemy pisma nt. ostataecznego dobioru mieszkania - w moim przypadku (klatka 1 budynek D) odbyl by sie w koncowce kwietnia:((
No a teraz nalezy uzbroic sie w cierpliwosc i liczyc na to, ze wiekszych spoznien nie bedzie...
Pozdr. |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
Wysłany: 05-03-2008
|

|
|
Liczyłem na was odzew, a tu co? Cisza...
Moze jednak znajdzie sie ktos chetny, zeby sie wypowiedziec... |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
Tomek
..

Poziom: 3
|
|

|
|
Ogólnie niby ok.
Ale w kuchni rury jednak wystają nad powierzchnię wylewki, i niezamierzam odbierać mieszkania w takim stanie. Wiele osób chyba ma też ten sam problem.... |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
|

|
|
| bosman masz może jakieś wieści co i jak z nasza klatka i naszym piętrem czy mogole juz oddali nasz budynek ... tzn czy wykonawca zakończył prace ?? no i mogole kiedy będą jakieś konkrety... bo jak na razie pan W. karze czekać i przewiduje na początek kwietnia ---> początek odbiorów... ale jak wiemy zawsze jest jakieś ale :) |
|
|
|
 |
Bosman
** **

|
|

|
|
Nie, nie mam zadnych "nowosci"... W tym roku na budowie bylem tylko raz (na wspomnianym przgladzie), marnie tez widze tam wycieczke w weekend...:/ Ale jak ktos bedzie to warto zagadac do stroza (ochroniarza) - oni zawsze wiedza wszysto najlepiej;)
Z pisma od Geo, ktore otrzymalismy w okolicach terminu przegladu wynika, iz w polowie marca powinnismy dostac kolejne pismo z informacjami o stanie prac i terminach odbiorow (tam napisali, ze maja ok. 1,5 m-ca opoznienia).
Pozdrawiam |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
Uncle
Gość
Poziom: 4
|
Wysłany: 19-03-2008
|

|
|
"Ale w kuchni rury jednak wystają nad powierzchnię wylewki, i niezamierzam odbierać mieszkania w takim stanie. Wiele osób chyba ma też ten sam problem....
"
w 90% przypadków nic nie poradzisz, oni starają się chować, a umowę z developerem mają taką, że nie muszą! powaga
jeśli u Ciebie są na wierzchu to mała szana aby dało się je wkopać niżej, pozostaje ci kombinować z podłogą - podnieść, zrobić spad, głupio potem będzie wyglądać próg czy krzywe kafelki, dużo lepiej zrobić sobie z kafelek półeczki na tych wystających rurkach, szkoda nerwów na to |
|
|
|
 |
Tomek
..

Poziom: 3
|
Wysłany: 20-03-2008
|

|
|
| tylko ze to jest rura ściekowa ze zlewu w kuchni, i największy problem w tym, że spad mam w drugą stronę- wiec woda pewnie będzie stała w rurze.....gnicie, zapach.... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|