Osiedle Piastowskie - Aleja Kromera / Krzywoustego Wrocław
Forum osiedla Piastowskiego wybudowanego przez GEO Mieszkanie i Dom

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    StatystykiStatystyki
Szybka rejestracjaSzybka rejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
R
Przesunięty przez: Administrator
20-07-2009
Wstępne odbiory mieszkań
Autor Wiadomość
hubi 
** * * **

Poziom: 15
HP: 4/488
 1%
MP: 233/233
 100%
EXP: 32/35
 91%
Wysłany: 16-07-2007   

w tym małym budynku tak jak u was były tylko odbiory scianek wod-kan i elektryki, reszta potem czyli pod koniec sierpnia, do końca lipca wykonawcy maja zakończyc roboty i wtedy zacznie się przekazywanie deweloperowi to potrwa około 2-3 tygodni, no jak mi powiedziano odrazu zaczną sie normalne odbiory mieszkań, nie wiadomo jeszcze w jakiej kolejności.
Zatem licże że klucze dostaniemy na przełomie sierpnia wrześńia, czyli z jalimś 2 tyg opóźnieniem. Chyab że podgoda bedzie taka jak w zeszłym tygodniu ciągle pada to pewno nie zdążą.

MM 
..

Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%

hmm jesli to takie same przeglądy
to przecież foli z okien zdejmować nie warto bo jeszcze tam coś robią...
a wszelkie inne zgłaszane wady są teraz bez sensu - bo dopiero na ostatecznym odbiorze można, teraz i tak nie brali pod uwagę więc po co sprawdzać okna, krzywizny ścian itd..

a ja tu ewidetnie widzę jakąś prace przy oknach
http://piastowskie.osiedl....php?pic_id=136

a tu folii już nie ma
http://piastowskie.osiedl....php?pic_id=135

już myślałem, że zaraz firanki powieszą

hubi 
** * * **

Poziom: 15
HP: 4/488
 1%
MP: 233/233
 100%
EXP: 32/35
 91%

no to nie wiem o co chodzi, ja nie zwracałem uwagi n ajakośc wykończenia bo facet z geo mówił ze to potem, jak będa odbiory, a nie teraz i że mieszkanie będzi ejeszcze dopieszczane więc nie ma sensu, bo np. nie zrobia przeciez wymiany zarysowanego okna jesli dalej trwają prace, Może kobiety sa nie cierpiliwe i mierzą okna aby zamówic firanki :mrgreen:

AgaTka 
.

Zamieszkały: etap IV A
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 17-07-2007   

Cześć! My też już jesteśmy po oględzinach naszego mieszkania. Błota się nie czepiałam, bo przecież cały tydzień padało. Byliśmy z fachowcem, kt. od razu zauważył krzywe ścianki działowe ale także zostaliśmy zapewnieni, "że to się jeszcze poprawi" Zobaczymy.... Generalnie jesteśmy zadowoleni, chociaż byłam przekonana, że 65m2 to trochę więcej miejsca a teraz się martwię jak my się pomieścimy z dzieckiem, kotem, rowerami i resztą dobytku ... Za to widok z okien (V pietro zewn róg duzego budynku) super. Przynajmniej narazie :-)

muńka 

Pomogła: 3 razy
Poziom: 19
HP: 23/798
 3%
MP: 381/381
 100%
EXP: 41/49
 83%
Wysłany: 25-07-2007   

Byliśmy dziś oglądać mieszkanie i... podobało się :) [My zresztą jesteśmy zawsze dość optymistycznie nastawieni ;)]
Wszystko u nas chyba jest na swoim miejscu, więc nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń i panowie się ucieszyli, że szybko nam poszło ;) Nie sprawdzaliśmy dokładnie stanu technicznego mieszkania, bo to nie czas jeszcze - wszystko póki co w proszku i takie rzeczy jak kąty ścian zmierzymy w sierpniu.

Doradca

..

Poziom: 3
HP: 1/44
 3%
MP: 21/21
 100%
EXP: 7/9
 77%

Odpowiedz do tematu