|
Zagubione rzeczy |
| Autor |
Wiadomość |
georgie_boy
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
Wysłany: 21-10-2008 Zagubione rzeczy
|

|
|
kilka dni temu w okolicy znalazlem pendrive'a. z zawartosci mysle ze to moze byc dosc istotne. jakby ktos wiedzial cos to niech mapisze na maila- georgie_boy@interia.pl opis zwartosci oraz firme i wyglad pendrive'a
to tyle |
|
|
|
 |
mawlo
.

Zamieszkały: 53
Poziom: 2
|
Wysłany: 24-11-2009
|

|
|
| Jakieś 3tyg. temu zaginął telefon komórkowy Nokia E65 przed klatka 53. Wiadome jest, że ktoś znalazł telefon, gdyż się zgłosił i zadeklarował, iż go odda po powrocie do Wrocławia. Po jakimś czasie jednak stwierdził, że nic o tym nie wie i słuch o nim zaginął. Proszę jednak znalazcę o kontakt. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ziemba
*

Poziom: 6
|
Wysłany: 30-11-2009
|

|
|
Czy ktoś z nas się zastanawiał jak w razie czego dojedzie do nas karetka, czy Straż Pożarna?To już nawet nie chodzi o zablokowaną drogę naszymi samochodami, chociaż to też zakrawa na brak wyobraźni! Wczoraj o godz.22.00 wyjeżdżając z osiedla napotkałam na zamknięty szlaban, podobno wg ustaleń ma byś on zamknięty miedzy 20.00-6.00.
Wszystko ok, poza tym, że OCHRONA raz na godzinę robi obchód (ok. 15 min) i szlaban jest w tym czasie zamknięty! Pani tłumaczy się tym, że mieszkańcy mają piloty, ale co jeśli ktoś od nas wyjeżdża, ma czekać aż łaskawie mu OCHRONA otworzy z 15 min??? A co w przypadku kiedy zdarzy się jakieś nieszczęście: karetka, straż pożarna, też mają czekać???Ludzie trzeba się opamiętać, to nie jest osiedle chronione, chyba że komuś się wydaje, że ta OCHRONA ma nas przed czymś uchronić...
http://www.echodnia.eu/ap...T0104/945303215 |
|
|
|
 |
Mumin
** * * **

Poziom: 15
|
|

|
|
Na osiedlu Śliwowym na Maślicach nie ma ochorny, osiedle jest ogrodzone, bramy cały czas zamknięte i jakoś wszyscy dają radę. Jak jesteś osobą samotną to wystarczy wziąć numer do sąsiada i w razie potrzeby wezwania karetki poprosić go, żeby otworzył bramę. Każdy właściciel mieszkania dostał pilota do szlabanów.
A o straż pożarną się nie martw, jak będzie trzeba to wjadą nie patrząc w jakim położe niu jest szlaban. |
|
|
|
 |
CzEsTeR
..

Poziom: 4
|
|

|
|
Moze i wjechac wjada, ale watpie by ujechali dalej niz 5 m od samego szlabanu, zwyklym samochodem czasami ciezko jest sie przecisnac, a co dopiero wozem strazackim.
ps.
Moze ktos wydzieli te posty do innego tematu, bo lekki offtop zaszedl, chyba ze ma to jakis ukryty zwiazek z zaginionym telefonem |
|
|
|
 |
CzEsTeR
..

Poziom: 4
|
|

|
|
Moze i wjechac wjada, ale watpie by ujechali dalej niz 5 m od samego szlabanu, zwyklym samochodem czasami ciezko jest sie przecisnac, a co dopiero wozem strazackim.
ps.
Moze ktos wydzieli te posty do innego tematu, bo lekki offtop zaszedl, chyba ze ma to jakis ukryty zwiazek z zaginionym telefonem |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
| Widziałam wiele innych bloków/osiedli, do których dojazd był jeszcze bardziej utrudniony. W centrum miast często nie da się wjechać samochodem (w tym karetką) pod blok, bo są ustawione "rozkładane" słupki, do których klucze mają tylko mieszkańcy (podobnie jest w bramach w wielu kamienicach). Nie ma tam żadnej ochrony, a z pozostawionej karetki do klatki jest mniej więcej taka sama odległość jak u nas od szlabanu do bloków... |
|
|
|
 |
muńka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2006 Posty: 513 Skąd: Wrocław
Poziom: 20
|
|

|
|
| Widziałam wiele innych bloków/osiedli, do których dojazd był jeszcze bardziej utrudniony. W centrum miast często nie da się wjechać samochodem (w tym karetką) pod blok, bo są ustawione "rozkładane" słupki, do których klucze mają tylko mieszkańcy (podobnie jest w bramach w wielu kamienicach). Nie ma tam żadnej ochrony, a z pozostawionej karetki do klatki jest mniej więcej taka sama odległość jak u nas od szlabanu do bloków... |
|
|
|
 |
marta b.
Całkiem nowy
Poziom: 1
|
Wysłany: 28-11-2010
|

|
|
| w sobotę rano ok. godz 7.40 wypadł mi telefon (Nokia 6300- czerwona) przed blokiem, osoba która znalazła taki tel bardzo proszę o zwrócenie mi go, jeżeli jest na tyle uczciwa, natomiast jeżeli nie to niech wrzuci mi kartę Sim do skrzynki na listy. (adres kromera 57/5) |
|
|
|
 |
|
|