|
Zameldowanie |
| Autor |
Wiadomość |
wembley
...

Zamieszkały: Wrocław
Poziom: 5
|
Wysłany: 18-11-2008 Zameldowanie
|

|
|
Poszukałem informacji na temat możliwości zameldowania mieszkańców z 4 etapu. Nadal mam wątpliwości. Czy ktokolwiek z Was zameldował się na stałe pod osiedlowym adresem?
Jeśli tak ,to czy były z tym problemy? Jakie dokumenty przedstawiliscie i na jakiej ulicy załatwiliście formalności?
Dzisiaj rozmawiałem z Zarządcą - powiedział, że skoro budynki nie mają odbioru technicznego, to nie można się zameldować. Mam nadzieję że się mylił.
Czy jest ktoś zameldowany w klatce 63 lub okolicznych? |
|
|
|
 |
anialandia
**

Poziom: 8
|
Wysłany: 19-11-2008
|

|
|
| Temat był już wałkowany n razy. Na 100% możesz się zameldować. Weź umowę przedwstępną oraz protokół odbioru i marsz na G. Zapolskiej. |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 08-12-2008
|

|
|
Hej,
ja wystapilem do GEO z wnioskiem o sporzadzenie dokumentu, ze legitumujac sie dowodem ..., podpisalem umowe przedwstepna nr.... w dniu..., odebralem lokal protokolem nr... dnia...., kt. nadano numer administracyjny i poszedlem z tym do UM. Nie bylo w ogole problemow.
Powodzenia i pzdr.,
K. |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
| Ostatnio zmieniony przez Bosman 08-12-2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
AsiaMaciek
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 22-01-2009
|

|
|
czy zameldowanie jest stałe czy czasowe |
|
|
|
 |
Bosman
** **

Poziom: 12
|
Wysłany: 22-01-2009
|

|
|
| Na pobyt stały :) |
_________________ Navigare necesse est...
φ = 51°07'12'' N
λ = 17°03'54'' E |
|
|
|
 |
gpmx
-

Poziom: 1
|
Wysłany: 14-02-2009
|

|
|
| anialandia napisał/a: | | Weź umowę przedwstępną oraz protokół odbioru i marsz na G. Zapolskiej. |
Można sie zameldowac albo na Gabrieli Zapolskiej albo na Pl.Nowy Targ1/8 bez problemu na stale(trzeba tylko mieć wymeldowanie z poprzedniego miejsca) oraz zmienic dowod...(koszt 30zl)+2zdj Czeka sie ok 10dni na nowy dowód. |
_________________ gpmx |
|
|
|
 |
DANA
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 17-02-2009 Zmiana umowy cywilno-prawnej w akt notarialny dla ETAPU IV
|

|
|
"Posiadamy" mieszkanie w bloku B ETAPU IV .Wczoraj w Geo zapytaliśmy o możliwość zmiany formy umowy przedwstępnej z cywilno-prawnej na akt notarialny.Zaproponowano nam Panią Notariusz,która współpracuje z GEO.Zastanawiamy się :
- czy w istniejącej sytuacji prawnej /cofnięte pozwolenie na budowę dla ETAPU IV/ akt ten może zostać unieważniony?
-czy bezpieczne jest aby przeprowadzał to Notariusz polecony przez GEO?
Może ktoś z Was analizował i załatwiał już ten problem w istniejącym stanie prawnym? |
|
|
|
 |
Piotr
** * * **

Poziom: 14
|
Wysłany: 18-02-2009
|

|
|
Spokojnie - "brak" pozwolenia na użytkowanie nie rzutuje na skuteczność czynności cywilnoprawnej.
I tak podpisuje się umowy w formie podanej przez GEO - bo w istocie powinna być to taka sama umowa jak już podpisana w formie zwykłej. Ważne, aby był to akt notarialny, u jakiego notariusza nie powinno mieć to znaczenia. |
_________________ Life is all the pain we endeavour |
|
|
|
 |
DANA
.

Poziom: 2
|
Wysłany: 20-02-2009
|

|
|
| Dzisiaj w Geo dowiedziałam się,że dla chętnych chcących przekształcić umowy przedwstępne z umów cywilno-prawnych w akty notarialne szykują jakieś zmiany między innymi że jesteśmy świadomi toczącego się postępowania administracyjnymi.Czy znacie treść tych zmian i czy ktoś z Was już to analizował to pod kątem prawnym a może polecicie mi jakąś kancelarię która przyjrzy się tym zmianom. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|